12/24/2016

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Matilda'nın Son Valsi # Matilda's Last Waltz

Matilda'nın Son Valsi - Tamara McKinley || Kitap Yorumu

Matilda'nın Son Valsi - Tamara McKinley


"Ruh şarkı söylediğinde gözlerde yaş yoksa, kalp kırıklıkları iyileştiremez..."

      Arkadya'nın pembe kitaplarına bayıldığımı beni takip edenler bilirler. Kapak tasarımlarıma, ayraçlarına ve seçtikleri kitaplara bayılıyorum. Matilda'nın Son Valsi kitabını da kapağına vurularak aldım ... Arkadya okuyucuyu büyülemeyi biliyor kapak konusunda!...

     Kitap Avustralya'da geçiyor ve şok bir olayla başlıyor. Birinci Dünya Savaşı sonrası bir çiftlik: Churinga. Matilda 14 yaşında bir çocuk. Annesi öldükten sonra çiftliğin bütün işleri onun üzerindedir. Babası Mervyn - ki bu adamı ben bir kaşık suda boğabilirim - Gelibolu'dan döndükten sonra psikolojisi iyice bozulmuş ve kendisini içki ve kumara vermiştir. Çiftlikle ilgilenmediği gibi ailesine de işkence etmektedir.

    Günümüzde Sidney'de yıldızı parlayan bir ressam olan Jenny eşini ve oğlunu bir kazada kaybetmiştir. Eşinden kendisine bir çiftlik miras kaldığını öğrenir. Bu çiftlik Churinga'dır. Orayla ne yapacağına karar vermeden önce gidip görmek ister.

    Issız bir arazideki Churinga'da ruhundaki yaraları iyileştirmeye çalışan Jenny bir sandıkta Matilda'nın günlüklerini bulur. Bu zavallı kızın başına gelenleri okurken hem çevresindeki insanlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak hem de sırları aydınlatacaktır. Bu sırlardan kendisi de nasibini alacak olan Jenny'nin geleceği de bu çiftlikte onu beklemektedir.

     Hızlı okunan ve merakı üst seviyede okunan bir kitap olsa da bazı şeylerin kitaplarda bile olsa çocukların başına gelmesi beni sinir etti. Kitaplarda bari , kurgu olsa bile çocukları rahat bırakın!.... Spoiler vermemek için ayrıntılı yazamıyorum fakat eminim okuyanlar da benimle aynı şeyleri düşünüyorlardır. Bir deyim vardır ya pişmişmiş tavuğun başına gelmez diye işte bu tam da Matilda'ya göre. Matilda'nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez.

    Kitap sürükleyici, betimlemeler güzel olsa da size kesin okuyun diyemiyorum. İçerisinde ki bazı olaylar sizi de etkileyebilir. Belki Matilda'nın mezar taşında yazanlar bir ipucu olabilir:

                                   Matilda McCauley Burada Yatıyor
                                   Sevgili, Anne, Kardeş ve Eş
                                   Tanrı Bizi Bağışlasın


Matilda'nın Son Valsi - Tamara McKinley/>
Kitabın Adı :Matilda'nın Son Valsi
Yazar :Tamara McKinley
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı :Matilda's Last Waltz
Çevirmen :Ayhan Ece Şirin
Sayfa Sayısı :552


Ruh şarkı söylediğinde gözlerde yaş yoksa, kalp kırıklarını iyileştiremez...

Jenny Sanders renkleri tuvalde konuşturan ünlü bir ressamdır. Ama hayatı, siyah-beyaz renklere bürünmüştür. Ta ki yirmi beşinci yaş gününde çok sevdiği eşinden ummadık bir hediye alana kadar… Bu hediye hep hayalini kurduğu bir çiftlik evidir. Churinga…

Jenny merakına yenik düşerek Avustralya kırsalındaki çiftliğe gitmeye karar verir. Adıyla adeta bir tılsımı çağrıştıran bu evdeki bir tablo ise onun dikkatini çeker. Churinga'yı tasvir eden bu tabloya bakarken kulağına uzaklardan bir yerden bir vals çalınır. O an bu yerle ilgili duyduğu dedikodular gelir aklına. Churinga ve eski sahibesi Matilda Thomas efsanesi… Jenny artık sahibesi olduğu Churinga'nın kutsal mı, yoksa lanetli mi olup olmadığını zamanla görecektir. Ve bunu öğrenmek için de tek yapması gereken, dillere destan Matilda'nın çağrısına cevap verip valse eşlik etmektir…

Parçalanmış bir hayatı yeniden inşa etmenin, çaresizliği çareye dönüştürmenin ve bazen de imkânsıza yenik düşmenin hikâyesi Matilda'nın Son Valsi…


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. Kardeşimin eksik olan arkadya kitabı için geçiriyor gördükçe 😋
    Konusundan güzel film olur ve ben de istiyorum çiftlik ne güzel hediye 😎

    YanıtlaSil
  2. çok merak ettim şimdiiiii :) denk geldiğimde alacağım ! sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben blogunuzu zaten takipteyim :)) Çekilişe de hemen geliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Matildanın babasının geliboludan gelmesi çok şaşıttı beni yani Türkiyede savaşmış olması ☺

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.