11/04/2017

# Diana Wynne Jones # İthaki Yayınları # Kitap Yorumu

Hayaletin Zamanı - Diana Wynne Jones || Kitap Yorumu


Hayaletin Zamanı - Diana Wynne Jones


  Hayako Miyazaki imzalı animasyon filmlerini ailece çok seviyoruz. Yürüyen Şato'yu   defalarca tv de seyretmeme rağmen dvd sini de satın aldık kolleksiyonumuzda bulunsun diye.  Kitap ile ne alakası var bu konunun diyebilirsiniz.  Yazar Diana Wynne Jones ile bu animasyon sayesinde  tanıştım.  Onun kitabından uyarlanmış film. 

   Diana Wynne Jones 'un en bilinen kitapları Şato üçlemesi.  Bu seri bende eksik ,yakın zamanda tamamlamayı düşünüyorum.  Hayaletin Zamanı ise seriden bağımsız , farklı bir kitabı yazarın.  

 Kitabı satın almamdaki en büyük sebepler yazarı, kapak görseli ve İthaki kalitesi ile basılmasıydı. 

  Kitap küçük bir kız ile başlıyor.  Tek bildiği bir kaza olduğu,  kötü bir şey olduğu.  Ne adını , ne ne olduğu , ne de bulunduğu yeri hatırlıyor.  Yürümeye devam ettikçe aslında bir bedeni de olmadığını fark ediyor.  O bir hayalettir . Yürümeye devam edince çevreyi hatırlar,  evine gider, ailesini hatırlar.  Ne olduğunu hatırlamadığı için kardeslerine musallat olmak için döndüğünü bile düşünür. ... 





  Sally ailesi ile birlikte bir okul binasında yaşamaktadır.  Ailesi bu okulu işlemektedir.  Üç kız kardeşi daha vardır Sally'nin.  Korkunç bir kaza geçiren Sally geçmişe hayalet olarak dönmüş ve olacak korkunç bir olayı engellemeye çalışmaktadır. 

   Hayalet olarak dönüp olayları değiştirmek hele de sizi kimse fark etmezken çok zordur.  

  Yazar kızları , davranışlarını, aile yapılarını detaylı olarak anlatıyor.  Bazı yerlerde aklımda soru işaretleri ile dikkatimin dağılmasını engellese  de kitabı sürükleyici bulmadım.  Öyle ki bazı bölümlerinde sıkıldım.  Daha heyecanlı bir kitap beklemiştim.  Kitap farklı olmasına farklı fakat aradığım heyecanı bulamadım kitapta ...

Kitap hakkında yazılanlar :


"Okuyucuların hafızalarından kolayca silinmeyecek muhteşem ve ilginç bir hikâye."

                        -ALA Booklist -





Hayaletin Zamanı - Diana Wynne Jones
Kitabın Adı : Hayaletin Zamanı
Yazar : Diana Wynne Jones
Yayınevi : İthaki Yayınları
Orjinal adı : The Time Of The Ghost
Çevirmen : Sevinç Kayır
Sayfa Sayısı :274


Bir kaza oldu!

Bir şeyler ters gidiyor!

Gelecekten gelen bir hayalet geçmişte bir hayatı kurtarabilir mi?

Hikâyemizin kahramanı olan hayalet bir yaz günü, eskiden aşina olduğu dünyaya, bir zamanlar ailem dediği insanların arasına döner. Dört kız kardeşten biridir, ama hangisi olduğunu bir türlü çıkaramaz. Tek bildiği, feci bir kaza geçirdiğidir. Kim olduğunu öğrenmek için mücadele ederken, etrafında kıpırdanan kötü gücün farkına varır. Korkunç şeyler olmak üzeredir. Eğer hayalet geleceği kullanarak geçmişi yeniden şekillendirmezse, kardeşlerden biri ölecektir.

Peki, kız kardeşler onun varlığından bile habersizken, kahramanımız onları nasıl uyaracaktır?

Diana Wynne Jones, 1934 yılında Londra'da doğdu. Otuz yılı aşkın süredir hem cocuklar hem de büyükler icin fantazya romanları yazan Jones, bu türün öne çıkan yazarlarından sayılmaktadır. The Chrestomanci Books, Yürüyen Şato, Uçan Şato, House of Many Ways ve The Derkholm Books yazarın en önemli eserlerinden bazılarıdır.



                                                     

2 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş mutlaka kitaba göz atacağım. Emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Hayaletin Zamanı daha önce gördüğüm birçok kitaptan kurgu olarak çok farklı. Bu kitaba bakmaya çalışacağım. Bu konu için çok teşekkürler:)...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.