6/08/2018

# Joy Fielding # Kitap Yorumu # Nemesis Kitap # Şeytanın İzi

Şeytanın İzi - Joy Fielding || Kitap Yorumu

Şeytanın İzi


Şeytanın İzi Joy Fielding' in okuduğum ikinci. Daha önce Orada Olmayan Kız kitabını okumuştum ve yazarın anlatım tarzına bayılmışım. Bu kitabına da bu yüzden tereddütsüz başladım. İsminden dolayı kitap ürkütücü olabileceğini düşündürüyor. Aslında ürkütücü değil gerilim , polisiye, çaresizlik var kitapta.

Bailey Carpenter bir avukatlık şirketinde dedektif olarak çalışmaktadır. Bir dava için gözetleme yaparken kimliği bilinmeyen birisi tarafından tecavüze uğrar . Saldırganı görmemiştir ve tek bir ipucu da yoktur . Olaydan sonra kendisini toparlayamaz ,evine kapanır ve dış dünya ile alakasını keser Bailey. Tecavüzcüsü yakalanmadığı için dışarıda gördüğü erkeklerin çoğundan kuşkulanır, ona bakan temas eden ya da belli kriterlere uyan herkes potansiyel tecavüzcüsü olabilir ona göre. Psikolojisi mahvolmuş durumdadır, ona destek olan üvey ablası ve onun kızıdır .

Suç ve araştırma olayından çok kitap  Bailey 'nın psikolojisi, yaşadıkları ve düşündükleri üzerine odaklanmış. Bu yaşadıkları dram olarak değil gerilim tarzında aktarılıyor. Sonucu az çok tahmin etsem de kesin budur diyemedim. Üstelik Bailey için şok edici farklı bir olay daha gizlidir yaşadıklarında.

Yine hızla okuduğum ve sevdiğim bir kitap oldu Şeytanın İzi . Ne yazsa okurum dediğim yazarların arasına giren Joy Fielding 'ın diğer kitaplarını da merakla bekliyorum şimdi....




Şeytanın İzi
Kitabın Adı :Şeytanım İzi
Yazar :Joy Fielding
Yayınevi :Nemesis Kitap
Orjinal adı :
Çevirmen :Nihal Akcan
Sayfa Sayısı :488


Pe-şin-de-yim!
Bailey Carpenter, işinde oldukça başarılı bir özel dedektiftir. Bağlı bulunduğu şirketin onu görevlendirdiği araştırma için, birinin evini gözetlemeye başlar. Evin etrafında olanları görmesine yetecek kadar yakın bir arazide, çalıların arasına gizlenir. Ancak onu büyük bir şok beklemektedir. Bir saldırgan!
Tam arkanda!
Gözlerini yeniden açtığında, hafızası, hiç hatırlamak istemeyeceği şeylerle doludur. Korkunç bir saldırıya uğramıştır. Yüzünü göremediği saldırganın ona yaptıkları Bailey'i bir daha asla geri dönemeyeceği karanlık bir yola sürükler.
Yeniden geleceğim!
Saldırganın onu yeniden bulacağından korkan Bailey, kime güveneceğini bilemez. Kendini evine kapatmıştır. Şüphelendiği herkesi teker teker yerel polise şikâyet eder. Bu şikâyetler öyle bir hal alır ki, polis Bailey'i, gördüğü herkesi ona saldıran adam zanneden bir paranoyak olarak görmeye başlar ve ciddiye almaz. İşte tam da bu noktada Bailey yapayalnız kalır. Artık kendinden başka kimsesi yoktur. Ya av olacaktır ya da avcı!


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Ben de Joy Fielding'in şimdiye kadar çıkan tüm kitaplarını Almanca dilinde okudum. Hem çok güzel bir anlatımı, hem de güzel kendine çeken konuları var. Sayfanıza bakınca, kitap zevklerimiz benziyormuş. İlgili takipte kalacağım. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. okuyom bu yazarı. okurum bunu daa :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.