9/10/2018

# Ephesus Yayınları # Jennifer McMahon # Kitap Yorumu

Eva'nın Çığlığı - Jennifer McMahon

Eva'nın Çığlığı


“Bazen gerçek görmek istemeyeceğin kadar korkunç olabilir Bazen gerçeği bilmemek daha iyidir.”

Bütün kitaplarını çok sevdiğim , bayıla bayıla okuduğum Jennifer McMahon 'un son kitabı Eva'nın Çığlığı 'nı da sonunda okuyabildim. Her kitabı ile beni farklı bir dünyaya götüren yazar bu kitabı ile de hayal gücümün sınırlarını zorladı.

Geçmişte yaşanan bir felaket ile başlayan kitap Eva'nın ailesinin başına gelen farklı bir felaket ile devam ediyor. Bu bölümü okurken dikkatimi çeken bir tuhaflık kitabın sonlarına doğru aydınlanıyor. Ben yazar mı ne yazdığını unuttu diye düşünürken şaşırtıcı bir yol izlediğini okuyarak anlamış oldum.

Kitap birçok farklı karakteri barındırıyor. Ateş yiyen kız, Necco. .. İlerleyen bölümlerde kim olduğu ortaya çıksa da yazar bize ipucu vermiyor ve bu kız da nereden çıktı diye düşünmeme sebep oldu. Diğer karakterleri de kendi anlatımından okuyoruz . İlk başta bu karakterlerin konu ile ne alakası var derken yazar ince işçilik ile konu ve karakterleri dokuyarak birbirine bağlıyor.

Kitap gerilim kitabı olarak kayıtlara geçse de aslında gerilim değil. Gizem, doğaüstü olaylar , heyecan ve sürükleyici bir anlatım var kitapta.
    Bazı olayları ve katili kitabın ortasında tahmin etmiş olsam da Jennifer McMahon 'ın kalemine bayılıyorum. Her yazdığını gözü kapalı alır ve okurum.

Umarım yazım sizin için faydalı olmuştur.

Kitaptan Alıntılar :

"Ben asla başkalarının beklentilerini yerine getirmek için yaşayan koyun sürüsüne dahil olmayacağım."

"İnsanların neler yapabileceğini hiçbir zaman tam olarak bilemezsiniz. Dış görünüşlerinin ardında hiç ummadığınız bir kişilik taşıyor olabilirler. "

"Kimin ne yapıp yapamayacağını asla bilemezsin. Annem her zaman kimsenin farkında bile olmadığı silik insanların süprizlerle dolu olduklarını söylerdi."

Kitap Hakkında Yazılanlar : 

“McMahon Eva’nın Çığlığı’nda korku-gerilim türünde ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kesinlikle okumalısınız!” – The New York Times

 "McMahon'ın son kitabında gizem ve hayal gücü yine akıl almaz bir uyum içinde. Sizi uykusuz geceler bekliyor.” - Booklist -

 “Eva’nın Çığlığı, McMahon’ın yarattığı muhteşem atmosferi ve merak uyandıran anlatımıyla kesinlikle yılın en iyi gerilim romanlarından biri.” - Kirkus Review -


  Kitabın Adı : Eva'nın Çığlığı
Yazar :Jennifer McMahon
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Orjinal adı : Burntown
Çevirmen : Elif Bulanalp
Sayfa Sayısı :400



Eva babasının şaşırtıcı şeyler icat etmesine tanık olarak büyümektedir. Bu icatların en ilginci ise insanları ölülerle konuşturduğu iddia edilen, Edison’un mirası da sayılabilecek bir makinedir.
Ama bir gece kasabada çıkan fırtına Evaların nehir kenarındaki evlerini vurur ve aile bu felaketle paramparça olur. Eva’nın o geceden hatırladığı tek şeyse, Edison’a ait makineden gelen bir sesin, “Tehlikedesiniz!” diye bağırmasıdır. Üstelik çok geçmeden Eva tehlikenin kendisine düşündüğünden de yakın olduğunu anlayacaktır.
Korku-gerilim türünde yazdığı pek çok kitapla hem okurlar hem de eleştirmenler tarafından ilgiyle takip edilen Jennifer McMahon son kitabı Eva’nın Çığlığı’nda da kan donduran, sürprizlerle örülü, karanlık bir hikâyenin peşine düşüyor.




Jennifer McMahon Kimdir ?

Jennifer McMahon
 1968 yılında Hartford, Connecticut, ABD'de dünyaya gelmiştir. İlk kısa öyküsünü üçüncü sınıfta yazan yazar 1991 yılında Goddard College'da lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Vermont College'daki Yazı Programı Yüksek Lisansında bir yıl şiir okumuştur.Bir şiir,bir romana dönüşen karasızlığı ile kendine biraz zaman ayırmaya karar vermiştir. Jennifer McMahon, evsiz barınak personeli, yetişkinler ve akıl hastalığı olan çocuklar için danışman olarak çalışmış, 2000 yılında tam zamanlı çalışmak için işinden ayrılmıştır.Halen Vermont'taki Montpelier'deki evinde yaşamaktadır.

Jennifer McMahon'ın Okuduğum Diğer Kitapları :


Şeytanın Eli 

Neptün Cinayetleri

Söylemeyeceğine Söz Ver

29. Oda

Kayıp Kızlar Adası






                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Açıkçası ilgimi çekti, tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. ay okuycam bu yazarı aklımdaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Oldukça faydalı bir tanıtım yazısı olmuş. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Şaşırtmalı sonlar heyecan verici oluyor her zaman..

    YanıtlaSil
  5. Okurken bile gerildim 😂

    YanıtlaSil
  6. Gerilim kitaplarından pek hazzetmem, geriliyorum cidden. Ama severler için ilgi çekicidir eminim, tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.