3/23/2019

# Altın Kitaplar # Kitap Yorumu # Stephen King

Bay Mercedes - Stephen King

Bay Mercedes

  Stephen King okumayı her zaman sevdim. Yazarın o müthiş hayal gücüne hayranım. Zaman zaman da nasıl bir beyin bu tarz şeyler hayal eder diye de düşünmeden edemiyorum.

  Stephen King'in bu kitabı diğer alışıldık korku ve doğaüstü kitaplarının aksine polisiye- gerilim türünde. Kitap üçlemenin ilk kitabı. Serinin diğer kitaplarını da her ay bir tane olmak üzere okuyacağım.

 Kitap belediyede işe girebilmek için gece yarısı kuyruğa giren insanları anlatarak başlıyor. Bir umut ile soğuk havaya rağmen sırada bekleyen insanların üzerine bir mercedes hızla dalıyor ve sekiz insanı öldürüyor , çoğunu da yaralıyor. Ölenlerden bir tanesi de bebek... Polis bu olayı araştırmasına rağmen katil bir türlü yakalanamıyor. Geride hiçbir ipucu , dna örneği yok. Araba da çalınmış. Fakat araba sahibinin çalındığından haberi yok , hatta arabanın kapısını da kilitlediğini söylüyor.

Olayı araştıran dedektif emekli olmuş ve evinde depresyon ve intiharın eşiğinde gezinmektedir. Taa ki bir gün gelen bir mektuba kadar . Mektup mercedesli katilden gelmektedir. Yine hiç bir parmak izi içermeyen mektupta dedektif ile konuşmak için bir internet sitesi adresi vermekte ve onun depresyonunu daha da ilerletmeyi planlamaktadır. Fakat işler istediği gibi gitmez. Dedektif  intiharı bir tarafa bırakıp katilin peşine düşer.

  Katili ilk sayfalardan itibaren bize veriyor King. Bir tarafta dedektif ve araştırmalarını okurken diğer taraftan katilin yaşamını , düşüncelerini ve yaptıklarını okuyoruz. Biz katili bilsek de bilmeyen dedektifin gözünün önündeki katili yakalama çabasını okumak güzeldi. Bir çok okuyucu tarafından vasat bulunan kitabı ben sevdim. Diğer kitaplarını da merakla okuyacağım.

  Tam ben kitabı okumaya başladığım dönemde televizyonda MR Mercedes'in dizisine denk geldim. Kitabı bitirmediğim için izlemedim tabii. Seriyi bitirince ilk işim diziyi izlemek olacak :)

Bill Hodges Üçlemesi :

1- Bay Mercedes
2- Kim Bulduysa Onundur
3- Son Nöbet






Kitabın Adı :Bay Mercedes
Yazar :Stephen King
Yayınevi : Altın Kitaplar
Orjinal adı : Mr. Mercedes
Çevirmen : Zeynep Heyzen Ateş
Sayfa Sayısı :432
Serisi : Bill Hodges Üçlemesi #1


Bakalım bu oyunda kim av, kim avcı olacak? 

 BILL HODGES:
emekli polis

BRADY HARTSFIELD:
Bill Hodges'un asla çözemediği cinayetlerin faili.

Şimdi bir kez daha büyük bir oyunda karşı karşıyalar.


Dünyanın en çok satan yazarı Stephen King'den zamana karşı yarışan

yüksek gerilimli bir roman.


Stephen King Kimdir?

Stephen King Stephen Edwin King, 21 Eylül 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Maine eyaletindeki Portland şehrinde dünyaya geldi.1970 yılında Maine Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Kendisi gibi bir yazar olan Tabitha Spruce ile evlendi ve üç çocukları oldu.

Psişik güçlere sahip bir kızı anlattığı ilk romanı Göz (Carrie), 1974 yılında yayımlandı ve büyük başarı elde etti. King, bu başarıyla birlikte kendini tamamen yazmaya adadı. Göz’ün getirdiği başarı, Stephen King’i korku öyküleri dalında zirveye taşıdı. Ardından okuyucular tarafından çok beğenilen diğer kitaplarını yazdı .

Edebiyatta olduğu kadar vizyonda da büyük başarı yakalayan ve övgüyle bahsedilen Stephen King filmleri arasında Yeşil Yol da bulunmaktadır. 1996 yılında yayımlanan eserin Hollywood uyarlamasında Tom Hanks’in etkileyici oyunculuğunu görürürüz. Ayrıca Johnny Depp’in başrolünde oynadığı Gizli Pencere filmi, bir Stephen King uyarlamasıdır. John F. Kennedy süikastini konu aldığı 11/22/63 adlı romanı sinemaya uyarlanan eserleri arasına çoktan girdi bile.
Stephen King kitapları gibi filmlerinde de sayısız ödül kazanmıştır. Hikayelerindeki korku temalarını ve fantastik ögeleri mevcut toplumsal sorunlara ve insan psikolojisine dayandırarak anlatır ve yazarın başarısı bu temaları harmanlama konusundaki üstün yeteneğinden kaynaklanır.






Yazarın Okuduğum Kitapları :

* Kurt adamın Döngüsü 

* Tom Gordon'a Aşık Olan Kız

* Yüzyılın Fırtınası

* Rüyalar ve Karabasanlar 1-2-3

* Ruhlar Dükkanı

* Çılgınlığın Ötesi

* Christine

* Falcı

* Rüya Avcısı

* Doktor Uyku

* Tılsım

* Bay Mercedes 

* Kim Bulduysa Senindir 

* Son Nöbet 

* Gwendy'nin Düğme Kutusu 





                                                     

5 yorum:

  1. 44 tane King kitabı okumuş biri olarak Kara Kule serisini şiddetle tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  2. Aaa seri kitapda ben de alayım h3m 'de polisiye super

    YanıtlaSil
  3. King deyince gözüm biraz korkuyor ama konu o kadar da korkutucu değilmiş ...

    YanıtlaSil
  4. Uzun zamandir Stephen King okumadim evde de okunmamis kitabi var 😃

    YanıtlaSil
  5. Bay Mercedes - Stephen King kitap tanıtımız sayesinde çok hoşumuza gıttı en kısa zamanda okunacaklar lıstemize ekledik

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.