3/22/2019

# Arkadya Yayınları # Chris Carter # Kanlı Selfie # Kitap Yorumu

Kanlı Selfie - Chris Carter

Kanlı Selfie - Chris Carter

  Robert Hunter serisinin sekizinci kitabı olan Kanlı Selfie yazarın Arkadya Yayınları'ndan yayımlanan ilk kitabı .  Serinin ilk kitabı Haçlı Katil de Pegasus Yayınları'ndan yayımlanmış. Onu okumadım , araştırırken yeni fark ettim kitabı. Güzel bir indirimde denk gelirsem o kitabı da almak isterim. Seri bağımsız da okunabiliyor fakat yine de bütün kitaplarının dilimize çevrilmesini isterim.

 Sosyal medya ve akıllı telefonların hayatımızı neredeyse işgal ettiği ve özellikle yeni nesil için bağımlılık haline gelen Sosyal medyanın karanlık yüzünü en acımasız şekilde gösteriyor bize yazar. Tam da gündeme uygun , sosyal medyanın kötü düşüncelere sahip insanlar tarafından nasıl kullanıldığını biraz uç noktada da olsa gösteriyor Chris Carter .

Psikolojik gerilim türünde olan kitapta yazar kalemini ustaca kullanmış . Kİtabı okuyunca yazara neden türünün ustası dediklerini anladım :)

 Los Angeles , Melekler Şehrinde aşırı şiddet suçları için ayrı bir birim kurulmuştur. Dedektif Robert Hunter ve ortağı bu birimde çalışmaktadırlar. Robert IQ seviyesi oldukça yüksek birisidir. FBı davranış analizi biriminden de kendisine teklif geldiği halde o polis olarak kalmayı tercih etmiştir.

  Aldıkları ihbara gittikleri zaman vahşice işlenmiş bir cinayet mahaline giderler. Genç bir kadın öldürülüştür. Bir sandalyeye bağlanarak oturtulmuştur . Yüzü cam kırıkları ile paramparça bir haldedir. Esas kan donduran nokta ise katil kurbanı öldürüşünü en yakın arkadaşına görüntülü konuşma ile izletmiştir...

  Kurbanın en yakın arkadaşını görüntülü olarak aramış ve ona iki soru soracağını söylemiştir. Bu soruları bilirse gidecek bilemezse arkadaşını cezalandıracaktır. İlk soruyu bilip biraz rahatlasa da ikinci soruyu bilemez... Size sorayım bir de  : En yakın arkadaşınızın cep telefonunu ezbere biliyor musunuz?

 Akıllı telefonlar hayatımıza girdiği günden beri beynimiz tembelleşti bir anlamda . Kitabı okurken kendi hayatınızı da gözden geçirmeden edemeyeceksiniz.

 Bu cinayetlerin ilkidir . Katil cinayet işlemeye devam edecek her seferinde bir yöntemlerini biraz değiştirse de vahşiliğinden bir şey kaybetmeyecektir.

Olay yerlerinde ne parmak izi , ne dna ne da farklı bir delil vardır. Bu konuda polis çok zorlansa da dedektiflerimiz de alanının en iyisidir.

 Büyük bir merakla okuduğum kitabın etkisinden çıkmam uzun sürdü. Yalnız son kısmı katilin tespiti biraz hızlı geldi bana . Ayrıntılı olarak konuları okurken jet hızı ile bir anda katil yakalandı. Gerçi benim aklıma farklı bir son gelmese de farklı olabilir miydi diye düşünmedim değil.

 Gerilim sevenlere tavsiyemdir.


Kitap Hakkında Övgüler

Carter , yazmanın zahmetsiz görünmesini sağlayan yazarlardan biri ... Elimden bırakamadım .
                               - Crime Squad -
Carter'ın suçlu psikolojisiyle ilgili bir geçmişi var ve romanlarının merkezindeki katiller bu nedenden dolayı çok daha korkutucu oluyor.
                                -Mail on Sunday -






Kitabın Adı : Kanlı Selfie
Yazar :Chris Carter
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Orjinal adı : The Caller
Çevirmen : Ali Kemal Yakar
Sayfa Sayısı : 480


Bir sonraki aramayı cevaplamadan önce dikkatli ol. Belki de en kötü kâbusunun başlangıcı olacak.

Zor bir haftadan sonra Tanya Kaitlin dört gözle sakin bir gece geçirmeyi beklemektedir, ancak duştan çıkarken telefonun çaldığını duyar. En yakın arkadaşı Karen Ward’dır arayan ama pek alışılmadık bir şekilde görüntülü aramıştır. Tanya’nın telefona cevap vermesiyle hayatı boyunca hiç unutamayacağı kâbusu başlar.

Tanya ekranda Karen’ı ağzı kapalı bir şekilde kendi oturma odasındaki bir sandalyeye bağlanmış halde görünce deliye döner. Ardından hattın diğer ucundan tüylerini diken diken eden mekanik bir ses gelir. Arayan kişi basit bir oyun oynayacaklarını, iki sorusu olduğunu ve Karen’ın hayatının tamamen vereceği cevaplara bağlı olduğunu söyler. Bu esnada Tanya eğer ekrandan gözünü ayırırsa ya da telefonu kapatırsa Karen’ı cezalandıracaktır. Ve oyun başlar!

Kanlı Selfie’yi okuduktan sonra sosyal medyaya olan bakışınız değişecek.





Chris Carter Kimdir ? 


An Evil Mind , One by One , The Death Sculptor , The Night Stalker , The Executioner adlı romanları ile Birleşik Krallık'ta kitapları çok satanlar yer alan Chris Carter , Los Angeles'a taşınmadan önce kriminolog olarak çalışmıştır . Los Angeles'a taşınan yazar orada müzikle ilgilenmiştir . Birkaç sene önce ise herşeyi bırakarak şimdi tüm zamanını Londra'da yazarak geçirmektedir .



                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. suçlularla çalıştığım için tam benlik bir kitap ve yazar sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. ççok sevdiğim tür saol yaa bilmiyoduum hem de seri ne güzeel :)

    YanıtlaSil
  3. Bu pek cani bir kitap 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.