3/29/2019

# Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları # Tuğba Sarıünal

Çarpışma - Tuğba Sarıünal

Çarpışma - Tuğba Sarıünal


"Hayatın sadece yüzde onu başımıza gelenlerken, yüzde doksanı onlara verdiğimiz tepkilerden oluşur."

Sosyal medyada adını sıkça duyduğum yazar Tuğba Sarıünal'ın Çarpışma kitabını sonunda alıp okudum. Sonunda diyorum çünkü alıp almamak arasında tereddütte idim. Sosyal medyada adı sıkça duyulan ve abartılan kitapların bir kısmını o anda akıma kapılıp aldım sonuç tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. Objektif yorum yerine kusura bakmayın ama beş para etmez kitaplar göklere çıkarılıyor. İlk zamanlar bu tarz hesapları fark edemesem de artık hangi hesabın reklam koktuğunu fark edebiliyorum. Kitabı araştırmadan ya da bana çekici gelmeden almıyorum artık. Bizde de yurtdışındaki gibi olsa çok güzel olurdu. Oradaki sosyal medya hesaplarında görüyorum "objektif yorum karşılığında gönderildi " diyor. Okuyan kendisine ters durumlar varsa açık açık yazıyor. Bizde ise bu tarz yorumlar nadir oluyor !!

Yine kitap ile başlayıp dertleşmeye geçtim. Affınıza sığınıyorum bu konuda . Aldığıma pişman olmadığım , sevdiğim kitaplardan oldu  Çarpışma . Çok dizi seyretmiyorum fakat duyduğum kadarıyla kitabı tv de oynayan bir dizinin kitabı zannedenler varmış . Ona da bir açıklama getireyim aralarındaki tek ilişki isimmiş :))

Sade ve yalın bir anlatımı var Tuğba Sarıünal'ın . Kitabı okurken sıkılmadım ve merak unsurunu dozunda kullanmış yazar . Fazla ipucu vermeden , konuyu dağıtmadan ,tam kararında yazmış kitabı.

Çocukken annesi intihar eden Mert asla normal bir çocuk olamamıştır o günden sonra. Babası yıllar sonra evlendiğinde ise evlendiği kadına alışamamıştır. Kimseyle yakınlaşamayan Mert sonunda internet üzerinden bir kız ile tanışmış ve ilk defa birisine karşı ilgi duymuştur. Her şeyin yolunda gittiğini düşünürken kız ondan ayrılmıştır. Bunu kabul edemeyen Mert her yerde kızı aramaya başlamış onu bulduğu zaman ise tüm olayları başlatan olay yaşanmıştır. Mert yabancı bir apartman dairesinde bayılmış olarak bulunmuş ve kız arkadaşının camdan atlayarak intihar ettiğini söylemiştir. İşin garibi polisler Mert'i bulduklarında apartmanın bahçesinde ya da önünde bir ceset yoktur.

 Mert'in babası polistir. Oğlunun başına tam olarak ne geldiğini araştırmaya başlayınca işler tuhaf hale gelir ve oğlunun hastanedeki durumu da kötüleşir.

 Oyunun içinde oyun olduğu işin ucunun insanın midesinin kaldırmayacağı pislikler yapan insanlara dayandığı bir maceranın içinde buldum kendimi okurken .

  Sonuç olarak sevdiğim kitaplardan bir tanesi oldu Çarpışma. Yazarın diğer kitapları da bu kitabı kadar güzelse okumak isterim. Yazarın tavsiye ettiğiniz kitapları varsa bana yorumda yazarsanız sevinirim :))






Kitabın Adı :Çarpışma
Yazar :Tuğba Sarıünal
Yayınevi :Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı :232


  Henüz kendi hikâyemin bile kahramanı olamamışken, benden kendi hikâyelerinde kahramanlık göstermemi bekliyorlar. Oysa ben sadece dünyanın yaşanabilir bir yer olduğuna inanmak istiyorum. 

       “Çocuğum daha.” diyorum. 
 Susuyorlar. 

Anılarla dolu geçmişlerini değil de kayıp giden masumiyeti 
özlediklerini bile anlamıyorlar. 
 İçlerindeki boşluk büyürken ben de büyüyorum. 
 Etrafım kalabalık ama iliklerime kadar yalnızlık çekiyorum. 
 Ben boğulurken diğerlerinin nefes alışlarını seyrediyorum. 
 Karşılarında duruyorum ama görünmüyorum. 
 "Kimim ben?" diye soruyorum kendi kendime. 
 Kimim ben? 
 Onu bile bilmiyorum. 

 İyiliğin sınır tanımaz gücü ve insanlık kavramı üzerine 

yazılmış muhteşem bir roman.







Tuğba Sarıünal Kimdir?

Tuğba Sarıünal18 Mart 1988 yılında dünyaya gelmiştir. Ankara Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre yüksek lisans düzeyinde eğitimine devam etti.

 Ardından Drama İstanbul Senarist Geliştirme Okulu’nda yaratıcı senaristlik eğitimi gördü. Reklam ve TV programı metin yazarlığı yaptı. İlk romanı Nakil 2011 yılında yayımlanmıştır.

 2012 yılında katıldığı Best Model yarışmasında en iyi fizik ödülünü aldı. Dinle Sevgili, Türk’ün Uzayla İmtihanı dizilerinde ve İncir Reçeli 2 filminde rol aldı. Günümüzde senaristlik ve yazarlık yapmaya devam eden Sarıünal’ın yayımlanmış 6 romanı ve 2 senaryo projesi mevcuttur.

Tuğba Sarıünal'ın Okuduğum Diğer Kitapları :

* Fil Saati

                                       
                                                       

6 yorum:

  1. çarpışma kitabı tanıtımı için teşekkür ederiz.zaten günümüzde bu internet evlilikleri artı merak uyandırıcı bir kitap saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Tuğba Sarıünal'ın Çarpışma kitabını okuma listeme aldım. Değerlendirme için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Umudum kitabın diziden daha akıllıca olması

    YanıtlaSil
  5. Reklamlar bizi yaniltabiliyor haklosin canim. En güzeli okurun sevdigi tarzi iyi bilip detaylica arastirmasi 😊

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş.
    SEO Uzmanı ile web sitenizi ilk sıralara çıkarın.
    SEO önemli bir konu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.