10/18/2019

# Kitap Yorumu # Simon Beckett # Yabancı Yayınları

Kemiklerin Şifresi - Simon Beckett

Kemiklerin Şifresi


David Hunter serisinin ikinci kitabı Kemiklerin Şifresi . İlk kitap Ölümün Kimyası'nı okuduktan sonra yazarın kalemini , tarzını çok sevmiştim . Sakin bir tonda ilerleyen kitapta son sayfaya kadar merakı körükleyen yazar olayın akışı ile de takdirimi kazanmıştı . Hal böyle olunca da serinin tüm kitaplarını - hele de indirimi bulmuşken - topladım.

       Bu yazımı da  okumak isteyebilirsiniz : Son Zamanlarda Kitaplığıma Eklenenler 

Serinin ilk kitabı Ölümün Kimyası'nı okumayanlar için kısaca David Hunter kimdir bahsedeyim. David Hunter bir adli antropologdur. Kendi deyimi ile yaptığı iş " Ölüleri , hikayelerini anlatmak için tatlılıkla ikna etmek " . Başına gelen acı bir olaydan sonra pratisyen hekim olarak bir kasabada yaşamaya başlar . Orada da başına serinin ilk kitabındaki olaylar gelince asıl mesleği olan adli antropologluğa geri döner .

     ➜ Bu yazımı da  okumak isteyebilirsiniz : Ölümün Kimyası - Simon Beckett 

Bazı olaylarda polisle birlikte çalışan Hunter yine böyle bir işten dönerken gelen telefonla yeni bir olayla karşı karşıya kalır. İskoçya'nın kuzeybatı kıyılarının millerce açığında Runa adında küçük bir adada yanmış bir ceset bulunmuştur. Polis gücünün çoğunun bir tren kazası ile ilgilendiği için bu olaya fazla adam gönderemeyeceklerdir. Bu nedenle Hunter'ın bu olaya bakmasını ve kaza mı cinayet mi karar vermesini isterler . Başta tereddüt etse de Hunter işi kabul eder .

Kemiklerin Şifresi


Ceset kendi kendine yanma olayı gibi görünmekteyse de bulunan ip uçları olayın bir cinayet olduğunu gösterir . Gelen fırtına , telefon hatlarının kesilmesi ile birlikte Hunter ve iki polis memuru adada mahsur kalır. Olayı aydınlatmak için yardım alamazlar ve olay yeri inceleme ekibi gelemez. Onlara  emekli bir polis dışında  yardım edecek kimse yoktur .

Her karakterin itina ile yerleştiren Simon Beckett biz okuyucular için çok az ipucu bırakır. Kİtapta karşıma çıkan olayların çoğunu tahmin edemedim. Sakin tempolu bir kitap desem de gelişen olaylar sakinlikten uzaktı aslında . Fırtınalı bir havada , küçük bir adada bir katil ile mahsur kalmışlardır . Katil o an adada olan herkes olabilir . Hele de yeni cinayetler işlenince  ortalık iyice ısınır ...

Kemiklerin Şifresi


  Benim tahminim belli bir kişide toplansa da yazar yine yapacağını yaparak beni şaşırtmayı başardı . Şok üstüne şok yaşatırken kitabın sonunda yaşayacağım büyük şoku tahmin dahi edemedim .

 Polisiye severler için tam bir ziyafet olan kitabı tavsiye ederim. Serinin diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım onlar da bu kitap - Kemiklerin Şifresi - kadar iyidir .




Kemiklerin Şifresi - Simon Beckett Kitabın Adı :Kemiklerin Şifresi
Yazar :Simon Beckett
Yayınevi : Yabancı Yayınları
Orjinal adı :Written in Bone
Serisi : David Hunter #2
Çevirmen : Nur Küçük
Sayfa Sayısı :360


David Hunter'ın sevdiği kadınla ve peşini bırakmayan geçmişiyle birlikte Londra'da olması gerekiyordu. Onun yerine ıssız bir ada olan Hebrides'e insanı şaşkına çeviren kalıntıları incelemek üzere yola çıkmıştı. Bir adli tıp uzmanı olarak bugüne kadar birçok farklı vahşi yöntemle parçalanmış beden görmüş, ancak bu sefer karşısındaki onu bile yerine mıhlamıştı: Hiçbir şekilde hasar görmemiş bir kulübenin içinde duran, kimliği belirlenemeyecek derecede yanmış bir ceset. Yerel polis bunu bir kazaya atfetmek istese de Hunter bunun bir cinayet olduğunu biliyordu.

“Eşsiz... Beckett anlatıcı ve ilahi bakış açısından yazmakta ve gerilim yaratmak için ikisini karıştırmakta tam bir usta.”

- Publishers Weekly, starred review - “Dikkatle kurgulanmış karakterler ve inanılmaz bir atmosfer... Bu tam tamına bir dedektiflik romanı.”

- Denver Post -




Simon Beckett Kimdir ? 

Simon Beckett 1960 yılında Sheffield’da doğdu. İngiliz filolojisi üzerine yüksek lisansını tamamlamasının ardından, eğitmen olarak İspanya’ya gitti. Oradan döndükten sonra serbest gazetecilik yapmaya başladı ve şimdiye kadar The Times, The Daily Telegraph, The Observer gibi gazeteler için yazı yazdı. Uluslararası çok-satanlardan olan dört kitaplık David Hunter serisinin diğer kitapları Ölümün Kimyası, Kemiklerin Şifresi, Ölülerin Fısıltısı ve Mezarların Çağrısı .







Yazarın Okuduğum Diğer Kitapları : 

 * Kapan  

David Hunter Serisi :

* Ölümün Kimyası 

* Ölülerin Fısıltısı 


                       
                                                      

7 yorum:

  1. Polisiye çok okuyamıyorum ama türünde iddialı sanırım.

    YanıtlaSil
  2. okudum diye hatırlıyorum bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden İthaki yayınları basmıştı. Belki o basımı okumuş olabilirsin.

      Sil
  3. Polisiye türü. Çok severim. Listeme aldım canım. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seveceğini düşünüyorum canım :)

      Sil
  4. Kemiklerin şifresinin adı bile ilginç geldi ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.