8/04/2017

# İthaki Yayınları # Kitap Yorumu # Simon Beckett

Kapan - Simon Beckett || Kitap Yorumu

Kapan - Simon Beckett

  Kaçabilirsin ama gerçekten saklanabilir misin? 


Simon Beckett 'in okuduğum ilk kitabı Kapan. Dağa önce dört kitaptan oluşan bir seri yazmış Simon Beckett . Kapan seriden bağımsız bir kitap olduğu için tercih ettim. Yazarı merak ediyordum ve seri okuma havamda değildim ;))

   Kitabı aldıktan sonra kitabın beğenilmediğini öğrendim.  " Keşke seri kitaplarından alsaydın, onlar çok güzeldi diyenler " oldu. Ben yazarı ya  da diğer kitapları bilmediğim için beklentisiz başladım okumaya. Beklentisiz okuyunca kitaptan daha çok keyif aldığımı belirtmeliyim.

   Sean geçmişini arada bırakarak Fransa'ya kaçmıştır.  Burada kırsal bir bölgede arabasından kurtularak yola yaya olarak  devam eder. Yol kenarındaki bir çiftliğe şu istemek için uğrar , çıkışta ise bir kapana basar.  Bu kocaman metal dişli kapan atağını büyük bir oburlukla kapmıştır, bırakmaya da niyeti yoktur .

Kapan - Simon Beckett


  Çiftlikte bir baba ve iki kızı ile minik torunu yaşamaktadır.  Sean'ı çiftliğe alan büyük kız Mathilde onu tedavi etmeye kararlıdır.

  Yabancıları, özellikle polisleri sevmeyen çiftliktekiler, konuşmayı fazla sevmeyen ve polisten kaçan Sean. Aslında iyi bir ekip olmuş gibi görünüyorlar.

   Bu çiftlikte kimse fazla konuşmuyor ve aslına bakılırsa hepsinin davranışları fazlasıyla garip.  Sean'ın da minik minik detaylarla ara ara öğrendiğimiz bir geçmişi var.  Kitabı sonuna doğru yine bütün gerçeği öğreniyoruz.

   Kitap bir gerilim romanına göre gerilimi hiç yok denecek kadar az.  Kitabın büyük çoğunluğu da yavaş tempoda ilerliyor.  Ben kitaba gerilimden çok dram türüne daha yakın buldum.

   Eskiden pazar filmleri olurdu televizyonda.  Oturup seyrederdik, bir tür deşarj olurduk seyrederken.  Yormazdı ve fazla düşündürmezdi.  Ben kitabı bu filmlere benzettim. Okurken yorulmadım ve dinlendim.  İçindeki o sakinliği sevdim.  Sonuç mu ?? Kitaptaki bir detay hariç hepsi tahmin ettiğim gibi çıktı.

   Ben kitap hakkındaki hislerimi ve düşüncelerimi yazdım.  Okuyup okumamak size kalmış; )





Kapan - Simon Beckett


Kitabın Adı : Kapan
Yazar : Simon Beckett
Yayınevi : İthaki Yayınları
Orjinal adı : Stone Bruises
Çevirmen : Aslıhan Kuzucan
Sayfa Sayısı :344


              Asıl Dehşet Evdedir.
    Dört kitaptan oluşan David Hunter serisinin ardından Simon Beckett, yeni kitabı Kapan'la yeniden, geçmişi arkasında bırakmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor.
    Polisten kaçarken kendisini Fransa'da bulan Sean bir kapana basar ve o andan itibaren, gizem dolu bir dünyanın kapıları ardına kadar açılır. Bir yandan geçmişin sancılarıyla uğraşırken, diğer yandan kuralları sahibinin koyduğu bir çiftlikte, yeni maceralara bulaşmak istemediği halde kendisini ölümcül sırların ortasında bulur. Ortadan kaybolan kişiler, çarpık ilişkiler…
    Simon Beckett Kapan'la birlikte okuyucularına tekinsiz, gerilim dozu yüksek, etkisinden kolayca çıkılamayacak bir deneyim sunuyor.




Simon Beckett Kimdir ? 

Simon Beckett 1960 yılında Sheffield’da doğdu. İngiliz filolojisi üzerine yüksek lisansını tamamlamasının ardından, eğitmen olarak İspanya’ya gitti. Oradan döndükten sonra serbest gazetecilik yapmaya başladı ve şimdiye kadar The Times, The Daily Telegraph, The Observer gibi gazeteler için yazı yazdı. Uluslararası çok-satanlardan olan dört kitaplık David Hunter serisinin diğer kitapları Ölümün Kimyası, Kemiklerin Şifresi, Ölülerin Fısıltısı ve Mezarların Çağrısı .







Simon Beckett'ın Okuduğum Diğer Kitapları : 

* Ölümün Kimyası 

* Kemiklerin Şifresi 

* Ölülerin Fısıltısı 



                                                     

2 yorum:

  1. Ne güzel yazin yormayan kitaplari çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. blog keşif etkinliğinden geldim merhaba :) blogunuzu izliyorum ben de beklerim :)
    kitap okumayı çok severim, kitabınızı da merak ettim, elimdekiler bitince alacağım kitaplar listeme ekledim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.