3/02/2020

# Kitap Yorumu # Simon Beckett # Yabancı Yayınları

Ölülerin Fısıltısı - Simon Beckett

Ölülerin Fısıltısı - Simon Beckett

   Simon Beckket'ın David Hunter serisinin üçüncü kitabı Ölülerin Fısıltısı . Yazarın kitaplarını ve tarzını seviyorum .

 David Hunter  ikinci kitap olan Kemiklerin Şifresi'nde başına gelen olaylardan sonra biraz uzaklaşmaya ihtiyacı olmuş ve İngiltere'den Amerika'ya gitmiştir. Orada Tenessee'de ceset çiftliğinde eski hocalarının yanında konuk olarak bulunmakta ve inceleme yapmaktadır .

  Bu ceset çiftliğini ilk olarak bir belgeselde görmüştüm . O yüzden şaşırmadım . Bilmeyenler için kısaca bilgi vereyim burası hakkında . Tenessee Üniversitesine bağlı bulunuyor ceset çiftliği .Knoxville’deki arazide bulunan küçük arsa, insan kalıntıları inceleyen üniversitenin adli antropoloji bölümüne aittir . Buraya bağışlanan cesetler çiftlikte kimisi açıkta bırakılıyor , kimisi yarı gömülüyor , kimisi ağacın kimisi suyun yanına bırakılıyor . Burada cesetlerin çürüme evreleri  , ortamın çürümeye etkisi , böceklerin ve larvaların evreleri kayıt altına alınıyor . Antropologlar da burada çalışmalarını yürütüyorlar .

  İşte adli antropolog olan David Hunter 'da kitabın başında bu çiftlikte çıkıyor karşımıza . İlk kitapta Pratisyen Hekim olarak karşımıza çıkan Hunter sonra eski işi olan adli antropologluğa geri dönmüş polise de yardım etmeye başlamıştır . Amerika'ya eğitim ve uzaklaşmak amacıyla gelmiş olsa da burada da olaylar onun peşini bırakmaz . Ama bu sefer bedeni dışında ruhu da hasar olmuş bir David vardır .

Bir kulübede ceset bulunur . Hocası ve meslektaşı Tom vakaya giderken David'i de yanına alır . Bu egoları tavan yapmış Amerikalı dedektiflerin hoşuna gitmese de Tom onu yanında istemekte kararlıdır. Bir şekilde gayri resmi de olsa olaylara dahil olur David .

Ölülerin Fısıltısı'nı okurken kendimi Bones dizisinde hissettim. Bones'u seyrettiniz mi bilmiyorum. Başrollerini Emily Deschanel, David Boreanaz paylaştığı dizide  Washington DC Jeffersonian Enstitüsü’nde çalışan antropolog Dr. Temprance Brennan ve FBI ajanıolan Seeley Booth'un  cinayetleri çözmeye çalışmalarını izliyoruz. Bones'un kemikleri inceleme aşamaları , kemiklerin üzerindeki kısımlardan ayrılmaları için yapılan işlemler ve kaynatma aşamasını morgda cesetler üzerinde çalışılırken de okuyoruz. Bu nedenle okudukların tek tek gözümde canlandı . Cesetlerin o çürümüş ve pelteleşmiş görüntüleri bile hayal gücüme sızdılar ki Allah'tan kokuları gelmedi....

Yine bir seri katilin peşindeler bu kitapta da . Bu seferki katil bir narsist . Araştırmacılarımızın da hayatı tehlikeye giriyor bir noktada...

 Kitabı elimden bırakamadan okudum yine . Serinin bir kitabı kaldı okumadığım ama bitecek diye üzülüyorum açıkçası . Çok sevdim ben David Hunter'ı . Kitabın son üçte ikisinde ağzımdan birdenbire kesin .....  diye bir isim telaffuz ettim ki yine katili bildim ....  Son olarak yine tahminimde yanılmadığımı söyleyerek havamı atar kaçarım ....




Ölülerin Fısıltısı
Kitabın Adı :Ölülerin Fısıltısı
Yazar :Simon Beckett
Yayınevi :Yabancı Yayınları
Orjinal adı :Whispers of the Dead
Serisi : David Hunter  #3
Çevirmen :Nur Küçük
Sayfa Sayısı :334


Tennessee'nin yaz sıcağında David Hunter, ıssız Puslu Dağ'daki bir kulübede işlenmiş cinayeti incelemesi için çağrılmıştı. Karşısındaki sahne hem dehşet verici hem de tuhaftı.

Ceset masaya bantla yapıştırılmıştı. Yaralardan, en ufak delillere kadar her şey adli tıp uzmanlarının yöntemlerini boşa çıkaracak şekildeydi. Çok geçmeden Hunter bir seri katille karşı karşıya olduğunu ve bu kişinin adli tıp hakkında birçok şey bildiğini anlamıştı. Ancak katil, Hunter'ı kandırmaya devam ediyordu. Cesetleri tuzak kurmak için kullanıyor, bir ceset bulunduktan sonra yerine yenisini yerleştiriyordu. Fakat çok geçmeden katil gözlerini David Hunter'a dikecekti...

“Beckett gerilimi iyice artırıyor. Sonuna kadar da kopacak kadar gerilmişken sizi hiç beklemeyeceğiniz bir yerden yakalıyor. Ölülerin Fısıltısı, Beckett’ın polisiye türünde ön sıralarda olması gerektiğini bir kez daha kanıtlıyor.”

- Publishers Weekly -






Simon Beckett Kimdir ? 

Simon Beckett 1960 yılında Sheffield’da doğdu. İngiliz filolojisi üzerine yüksek lisansını tamamlamasının ardından, eğitmen olarak İspanya’ya gitti. Oradan döndükten sonra serbest gazetecilik yapmaya başladı ve şimdiye kadar The Times, The Daily Telegraph, The Observer gibi gazeteler için yazı yazdı. Uluslararası çok-satanlardan olan dört kitaplık David Hunter serisinin diğer kitapları Ölümün Kimyası, Kemiklerin Şifresi, Ölülerin Fısıltısı ve Mezarların Çağrısı .



Yazarın Okuduğum Diğer Kitapları : 

 * Kapan  

David Hunter Serisi:

* Ölümün Kimyası 

* Kemiklerin Şifresi


                                                     

1 yorum:

  1. oldukça ilginç bi konu, özellikle şu "ceset çiftliği"nin gerçek olması...
    ürpertici ama doğa işte:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.