3/08/2020

# film

Ne izledim? #2

  Her hafta mümkün olduğu kadar izlediğim filmleri paylaşmaya devam edecağim. Bu hafta da seyrettiğim filmler bunlar. İyi okumalar dilerim:)

Jumanji : Yeni Seviye

Jumanji : Yeni Seviye


Jumanji filminin devanı olan Jumanji Yeni Seviye'de yine başrolleri Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart paylaşıyor . ABD yapımı filmi Jake Kasdan yönetiyor ve 2 saat 4 dakika sürüyor film. Dwayne Johnson'ı çok sevmediğim bir oyuncu olsa da bu filmde kendisine bayıldım . Bence en iyi oyuncuuğunu bu film serisinde gerçekleştirmiş . İlk filmde lise çağında olan çocuklar bu filmde artık üniversitelilerdir ve her biri bir yana dağılmıştır . Spencer oyuna tekrar girdiğinde arkadaşları da onu kurtarmak için isteksiz de olsalar oyuna tekrar dahil olurlar . Ancak bu sefer büyük bir sürpriz vardır .  Eğlenerek ve kahkahalarla izledim filmi . Çocuklarla birlikte rahatça seyredilebilecek bir film.






Ölümüne Dans ( The Arena )


Ölümüne Dans ( The Arena ) 2017 Rus yapımı olan film aksiyon ve bilim kurgu türünde . Andrey Volgin'in yönettiği film 90 dakika sürüyor . Nükleer patlama sonrası Dünyayı görüyoruz dünyada. Dünyaya gerekli olan enerjiyi sağlayabilmek için 30 yaş altı gönüllüler bir arenaya çıkarak ölümüne dans etmektedirler . İkişer kişi olarak arenaya çıkan gençlerden biri kazanmakta diğeri ise ölerek tüm enerjiyi dünyaya vermektedir . Bu na da fedakarlık demektedirler.  Her ne kadar gençlerin gönüllü olduğu söylense de güvenlik güçleri zorla ve silahla onları gönüllü yapmaktadırlar.  Arenada danslar başladığı zaman her şeyin aslında göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkar ...

  Filmi biraz açlık oyunlarına benzettim. Ancak bu filmde olanlar oradaki kadar vahşi değildi. Film bitince kesin bu filmin devamını da çekerler dedim . Çünkü öyle bir şekilde bitti ki yeni filme ışık tuttu sanki.




Valhalla

Valhalla
Danimarka, Norveç, İsveç, İzlanda ortak yapımı olan film fantastik, gerilim ve  macera türünde . 2019 yapımı film 105 dakida sürüyor.
 Gök gürültüsü Tanrısı Thor ve Fesatlık Tanrısı Loki ölümlülerin yanına inerler . Thor'un keçisinin ayağını Tjalfe ismindeki kölü çocupu kırar . Onu cezalandırmak isteyen Thor'u , Loki ikna eder ve çocuğu öldürmek yerine yanlarına alırlar . Bu yolculukta yanlarında bir de kaçak yolcu vardır . Tjalfe'nin küçük kız kardeşi Røskva . Hep beraber gökkuşağı köprüsünden geçerek Valhalla'ya gelirler . Buradaki Odin ve diğer tanrılar insanları unutmuşlar ve birbirlerine düşmüşlerdir . Dev kurt Fenrir zincirinden kurtulup kaçmış ve dünyayı tehtit etmektedir . Diğer tarafta da insanları yiyen kötü devler vardır . İsmi dev olan bu yaratıkları görünce hayalinizdeki devlere benzemediğini görünce hayal kırıklığına uğramayın . İnsandan biraz iri ve çirkinler sadece. Buradaki tanrıları ve savaş sahnelerini görünce de aklıma sadece barbarlar geldi açıkçası . Buna rağmen fena değildi film .






Daniel İsn't Real

Daniel İsn't Real
2019 yapımı korku filmi Daniel isn't Real .  In This Way I Was Saved isimli romandan uyarlamaymış film.
Luke küçük yaşta annesi ve babası kavga ederken evden kaçar ve dışarıda yanında birden küçük bir çocuk belirir. Yanındaki çocuğun adı Daniel'dir.  Başta arkadaşı olup onunla oynayan Dainel sonra annesinin içeceğine ilaç kattırarak neredeyse Luke'u anne katili yapacaktır . Bu olaydan sonra Daniel'i oyuncak bir eve kapatarak kilitler.  Yıllar boyunca da aklına gelmez.  Annesi de akli dengesi bozuk olan bir kadındır . Yıllar sonra Luke evin kilidini açarak Daniel'i serbest bırakır ve ortam ısınmaya başlar.  Daniel görünmez bir arkadaş mıdır yoksa kötü ruhlu bir yaratık mı? Yoksa Luke da annesi gibi psikiyatrik bir hasta mıdır ?  Acaba soru işaretleri ile ilerleyen çoğu filmin aksine papaz ve egzorsizm olaylarını işin içine katmadan mantık çerçevesinde işleri çözmeye uğraşan bir film . Peki çözebiliyor mu derseniz izleyip görün derim :)




Family

Family
2018 Abd yapımı film komedi türünde . Laura Steinel yönettiği film 85 dakika sürüyor . Hayatını kariyer odaklı olarak yaşamaktan keyif alan ve insanlarla iletişimi iyi olmayan Kate , toplumdan kendini soyutlamış, bireysel bir hayatı tercih etmiş bir kadındır. Öyle ki; erkek kardeşiyle bile uzun süredir görüşmemektedir. Bir gün, Kate’in erkek kardeşi bir günlüğüne yeğeni Maddie’ye bakmasını ister. Ona göre çocuğu olanlar ve çocukla uğraşanlar kariyerinde ilerleyemezler . Kate’in isteksiz de olsa kabul ettiği bu teklif, bir günlük olacak olan bu bakıcılık işi bir günle sınırlı kalmaz, bir haftaya uzar. Kate hayatının düzeninin bozulmasından şikayetçi olsa da, aslında Maddie’nin okulda maruz kaldığı zorbalıklarında etkisiyle, yeğeni ile muhteşem bir bağ kurmaya başladıklarını fark eder.

Ailece seyredilebilecek güzel bir filmdi .




Dolittle

Dolittle
Stephen Ganghan 'ın yönettiği film komedi türünde. Robert Downey Jr 'ın başrolünde oynadığı filmde Antonia Banderas'ı da görüyoruz. 1 saat 42 dakika süren film keyifli vakit geçirmeyi vaat ediyor. Eşi öldükten sonra kendisini evine kapatan ve hayvanlar ile yaşayan Dr Dolittle isteksiz de olsa kreliçeyi görmeye ve onu tedavi etmeye gider. Bu süreçte başlarından geçen olaylar eğlenceli şekilde anlatılırken hayata küsen Dolittle'ın da tekrar hayata döndüğünü de görüyoruz.

Robert Downwy Jr sevdiğim bir oyuncudur . Oyunculuğunu ve sempatik hallerini seviyorum . Bu filmi de ailecek seyrettik ve hepimiz çok sevdik.






Bıçaklar Çekildi (Knives Out)

Bıçaklar Çekildi (Knives Out)
Rian Johnson'un yönettiği film ABD yapımı ve 2 saat 11 dakika sürüyor.  Komedi , gerilim ve dram türünde olan filmin kadrosunda birçok ünlü oyuncuyu bir arada görüyoruz. Jamie Lee Curtis ve Kaptan Amerika rolünden hatırladığımız Chris Evans bu oyunculardan sadece ikisi.

 Ünlü bir yazarın ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışan bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Ünlü dedektifimiz de 007 den hatırladığımız Daniel Craig'in ta kendisi .  Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. Blanc, tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Dedektif, araştırmasını ilerlettikçe, saklı kalan birçok gerçek ortaya çıkar.

 Bu film en sevdiğim filmlerden birisi oldu . Sakin tempoda ilerleyen Sherlockvari bir filmdi.

The Wave

The Wave Bilim kurgu , gerilim türündeki film 2019  ABD yapımı . 1 saat 39 dakika sürüyor film. Bir sigorta avukatı, meslektaşı Jeff ile yaklaşan bir terfiyi kutlamak için şehre gider. Ancak Frank, dünyayı algılayışını tamamen değiştiren halüsinojen bir madde aldığında gece tuhaflaşır. Sabah bilmediği bir evde yalnız ve cüzdanı yok olarak uyanır ve o andan sonra hayatı karışmaya başlar. Gece yanında olan kadın kaybolmuştur . Maddenin etkisinin geçmiş olmasına rağmen hala halüsinasyon benzeri görüntüler görmektedir. Hem kadını bulmak hem de o maddeyi veren kişiyi bulmak için arkadaşı Jeff ile birlikte bir araştırmaya başlar Frank.

Son dakikaya kadar heyecanla izlenen güzel bir film yapmışlar. Ben sevdim filmi.







The Dust Walker 

The Dust Walker 2019 Avustralya yapımı film bilim-kurgu , gerilim  türünde . Küçük bir kasabada geçiyor olay. Bir gece kasabanın hemen dışına gökten bir cisim düşer . İnsanlar bunu fak edesiye kadar yerde kırmızı toz gibi bir madde görürler . Bu maddeyi elleyenler hastalanmaya başlar. - Bu noktada bilmedikleri bir maddeyi ellemelerine sinir oldum. Senaryoda öyle yazıyor diyebilirsiniz . Fakat belgesellerinde de yerde buldukları her şeyi , hayvan dışkısı dahil çıplak elleri ile elliyorlar. -  Yüzlerinde yara gibi bir görüntü oluşur, daha hızlı ve güçlü olmalarının yanı sıra vahşileşerek öldürmeye başlıyorlar. Kontrollerini yitiriyorlar. Bir tür parazit vücudu ele geçiriyor . Bu olay fark edilesiye kadar kasabanın çoğu etkileniyor . Kasabanın etrafında oluşan ,kum fırtınası gibi görünen oluşum da kasabadan çıkışı engeller . Aslında bir tür bariyerdir. Bir de yer altından çıkan uzaylı bir yaratık var ki bu kontamine olmuş insanları avlar ...

Farklı bir filmdi . Bana Allien - Predatöre karşı filmi hatırlattı . Görüntler karanlıktı . Özellikle uzaylı yaratığı net olarak göremiyorsunuz . Animasyon kötü olduğu için mi net göstermek istemediler diye düşündüm . Yirmi dört saatlik zaman dilimi içinde olanları gösteriyorlar filmde. Bana göre vasata kayan bir filmdi . Yapacak daha iyi bir işiniz yoksa seyredebilirsiniz.


                                                     

2 yorum:

  1. Aksiyonsa Jumanji, bilimkurgu ise The Arena. İzlemediklerim de var, not aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ay ne çok film izlemişsin. Ben de izleyebilsem iyi olacak. Bekleyen bir sürü film var.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.