3/30/2020

# Chevy Stevens # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları

Obsesif - Chevy Stevens

Obsesif - Chevy Stevens

 Okurken son derece beni etkileyen , gerilim türünde bir kitap Obsesif. Yazar kurguda açık bırakmadan , gözünüzde net olarak canlandırmayı başardığı bir kurgu yaratmış . Baştan türü sevenler için tavsiyem olduğunu belirterek yazıma başlayayım.

  Kaçırılma kurbanı olan Annie'nin psikiyatristine olanları anlatmasını ve kendi duygularını paylaştığı seanslarda olanları okuyoruz kitapta. Psikiyatristine olanları anlatıyor desem de karşılıklı bir diyalog olarak ilerlemiyor kitap. Her seansta Annie o an neler hissettiğini anlatıyor ve geçmişe dönerek olanları parça parça anlatıyor.

 İki zamanlı olarak ilerleyen kitapta hiçbir kurgu açıklığı fark etmedim . Yazar bu iki süreci de başarı ile aktarıyor.

Emlak danışmanı olan Annie pazar günü tüm görüşmeleri yaptıktan sonra eve gitmek üzeredir. Son anda gelen bir adam evi görmek istediğini söyler. Erkek arkadaşı ile buluşacak olan Annie bir süre karasız kaldıktan sonra bu son müşteriye de evi göstermeye karar verir. Bu en büyük hatası olacaktı çünkü bu adam onu kaçırarak bir yıl dağ başındaki izole bir kulübede tutacaktır.

  Obsesf birisidir kaçıran kişi  . Bu bir yıl süresince sırf fiziksel değil psikolojik şiddette uygular Annie. Bir şekilde sağ kalmış ve kurtulmuştur ancak o eski kadın haline dönebilecek midir ya da her şey bitmiş midir?

 Annie'nin yaşadıklarını okurken gerçekten tüylerim diken diken oldu . Özellikle bazı bölümlerde gözüm yaşardı . Kimsenin başına böyle bir olayı gelmesini istemem. Hele kitabın sonuna doğru olanları okuyunca siz de hayret edecek ve çok kızacaksınız. Kitap hakkında fazla ipucu vermeden nasıl yazarım bilemiyorum ancak olanlar gerçekten sinir olacağınız ve çok kızacağınız cinsten .

Annie'nin yaşadıkları , başına gelenler ve getirilenler kimsenin başına gelmez umarım ...

Obsesif'tan Alıntılar :

"Kitap okumak hoşuma giden tek şeydi, beni bir insan gibi, kendim gibi hissettiren tek şeydi."

"Ne hissettiğim ile ilgili ne biliyordu ki? Bir de kalkmış bana yalnız olmadığımı söylüyordu. Tabii ki yalnızdım."

'Bazen hayatta zor zamanlar geçirmemiz gerekir.'dedi 'Ama bunlar bir sınavdan ibarettir;güçlü kalmayı başarırsak,en sonunda ödüllendiriliriz"

"..Ama birisi size,mavi olduğunu bildiğiniz halde gökyüzünün yeşil olduğunu söylüyorsa,sürekli olarak buna gerçekten inanıyormuş gibi tekrarlıyorsa,en sonunda gökyüzünün mavi olduğunu düşündüğünüz için çıldırdığınızdan şüphelenmeye başlarsınız."

"Bokların içinde uzun süre debelenirseniz, leş gibi kokusu peşinizi asla bırakmaz.Bulabildiğiniz her türlü sabunu alırsınız, teninizi kızarana dek ovalayabilirsiniz, ama bir gün dışarı çıktığınızda üstünüze bir sinek konuverir.Sonra, bir tane daha ve bir tane daha konar...Çünkü bilirler.O taptaze cildin altında, bok olduğunuzu bilirler.Boktan başka bir şey olmadığınızı bilirler.Dilediğiniz kadar temizlenebilirsiniz ama sinekler her zaman nereye konacaklarını bilirler."

"Ölüm aslında hayatın bir uzantısıdır.Ölüme şahit olursan, bir başka boyutun açıldığını görürsen, kendini bu boyutla sınırlandırmanın ne kadar gereksiz olduğunu anlarsın."

"Gerginim, zihnim dağılmış durumda; yanıtlar, nedenler, tutunacak sağlam ve gerçek bir şeyler arıyorum, ama tam bunları bulduğumu ve kendimi kaybetmeden anladığımı düşünürken, hâlâ paramparça, dağınık ve mahvolmuş olduğumu fark ediyorum."

"Daha yeni dikilmiş bir yara gibiyim; her konuştuğumuzda dikişler atıyor, yara tekrar açılıyor ve yeniden dikmek zorunda kalıyorum."

"Annem,sevgisizliğin de bir taciz olduğunu asla anlamayacak."

"Olabileceğim kadar güvendeyim. Şimdi, lütfen birisi bunu ruhuma da söyleyebilir mi? "

"İnsanlar bir alternatiften haberdar olsalar, kötü olduğunu sandıkları bir olayın aslında hayatlarında oldukça güzel bir olay olduğunu fark etmeleri mümkün değil mi sence ?"








"Obsesif " Hakkındaki Övgüler :

"Bu sadece bir kadının ortadan kayboluşunun değil, aynı zamanda kendine, bağımsızlığa, hayata dönüşünün de hikayesi. Işığın teninize iğne gibi battığını hissettirecek unutulmaz bir hikaye."
                                                -Gillian Flynn, Kayıp Kız'ın yazarı-

"Obsesif, Thomas Harris'in Kuzuların Sessizliği'nden sonra yazılmış en tüyler ürpertici roman."
                                               -Alfred Hitchcock Mystery Magazine-

"Bu kitap öyle büyüleyici ki ilk ve son sayfa arasında tek bir nefes almış gibi hissedeceksiniz."
                                                -Karin Slaughter-

"Gizemle örülü, şaşırtıcı ve büyüleyici."
                                              -Publishers Weekly-


ObsesifKitabın Adı : Obsesif
Yazar :Chevy Stevens
Yayınevi : Koridor Yayınları
Orjinal adı : Still Missing
Çevirmen :Belgin Selen Haktanır
Sayfa Sayısı :348


 Otuz iki yaşında bir emlakçı olan Annie O'Sullivan'ın kaçırıldığı gün, yapmayı planladığı üç şey vardı: Bir ev satmak, annesiyle son tartışmasını unutmak ve erkek arkadaşıyla akşamki randevusuna vaktinde yetişmek. O gün evi gezen fazla müşteri olmamıştı, ancak son ziyaretçisi kapıda belirdiğinde o günün şanslı günü olduğunu düşündü.


 Annie bir psikopat tarafından kaçırılıp çok uzak bir dağ kulübesinde alıkonulduğu bir yılı aşkın bir süreyi psikiyatriste anlatmaya karar verir. Bu seanslar onun hayatındaki kopuk parçaları bir araya getirirken olayı araştıran bir dedektifle bulduğu bir ipucu eksik bir puzzle parçası gibi yerine oturduğunda, korkunç bir sürpriz de onu bekliyor olacaktır. Herkes bir sır saklarken kime güvenebilirdi…








Chevy Stevens Kimdir?

Chevy Stevens

1973 Kanada doğumlu olan Chevy Stevens, Vancouver Adasındaki bir çiftlikte büyümüştür. Halen kocası ve kızı ile birlikte adada yaşamaktadır. İlk romanı Stıll Mıssıng, en iyi birinci roman için Uluslararası Thriller Yazarlığı Ödülünü kazanmıştır.








                                                     

5 yorum:

  1. Daha yeni dikilmiş bir yara gibiyim.. Bu cümle bile tek başına beni oku diyor bence.

    YanıtlaSil
  2. ooooo okurum bunnu, nefis gerilim konusuymuş :) bugünkü yazım daaa obesisiflik idiii :)

    YanıtlaSil
  3. ooooo okurum bunnu, nefis gerilim konusuymuş :) bugünkü yazım daaa obesisiflik idiii :)

    YanıtlaSil
  4. "Bokların içinde uzun süre debelenirseniz, leş gibi kokusu peşinizi asla bırakmaz.Bulabildiğiniz her türlü sabunu alırsınız, teninizi kızarana dek ovalayabilirsiniz, ama bir gün dışarı çıktığınızda üstünüze bir sinek konuverir.Sonra, bir tane daha ve bir tane daha konar...Çünkü bilirler.O taptaze cildin altında, bok olduğunuzu bilirler.Boktan başka bir şey olmadığınızı bilirler.Dilediğiniz kadar temizlenebilirsiniz ama sinekler her zaman nereye konacaklarını bilirler." kesinlikle bu kısım için bile okuyabilirim bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  5. Obsesif türü kitapları duyunca gözlerim parlıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.