3/24/2020

# Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları # Yaprak Öz

Villa Şakayık - Yaprak Öz

Villa Şakayık

Yaprak Öz'ün kaleminden Yıldız Alatan'ın maceraları Villa Şakayık ile devam ediyor .

Bir Yıldız Alatan Serisinin ikinci kitabı Villa Şakayık . Serinin ilk kitabı Fahranaz'ın Çiçeği ile Yıldız Alatan İle tanışmıştım . Kimdir bu Yıldız Alatan ? Yıldız Alatan ellili yaşlarda kendi halinde bir ev hanımı . Dikiş dikmeyi sevdiği için terzilik yapmaya başlıyor sitedekilere ve torununa . Bu işte oldukça da başarılı . Polisiye roman okumaya da bayılıyor . Okuduklarından öğrendikleri , meraklı ve dikkatli kişiliği sayesinden de ilk kitapta bir olayı çözmüştü.

 Bu kitap da ilk kitaptan 5 yıl sonra olanları anlatıyor . 1984 yılı sonları ...

Yıldız Alatan ve eşi Ziya o yaz değişiklik olarak Karasu'nun tenha bir köşesinde bir villa kiralarlar . Villa Şakayık . Dört evden oluşan bu siteyi gördükleri zaman bayılırlar . Yazı onlarla geçirecek torunları için de güzel bir yer olduğunu düşünürler. Her zamanki dikkatli  kişiliği sayesinde Yıldız Alatan bazı gariplikler fark eder. Bu gariplikler konusunda haklı mıdır yoksa şüpheci kişiliği ona oyunlar mı oynuyordur okuyup görüyoruz.

Villa Şakayık


Yazar Yıldız Alatan ile sempatik bir karakter yaratmış . Karakter yaratmada o kadar başarılı ki yazar villada komşu olan iki kardeşi tanıyınca sinir oluyorsunuz . O cümlede ne kadar sinir bozucu kişiliklere sahip olduklarını anlıyorsunuz.  Aslında o kadar yazacağım sinir olduğum durum var ki yazamıyorum - spoiler - olur diye!!! Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Yaprak Öz'ün bu kitabını da zevkle okudum . Hem gülüp eğlendim hem de Yıldız Alatan ile birlikte dedektifliğe soyundum. Bu kitapta Yıldız Alatan'ın eşine bayıldığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Şiir ezberleyip eşinin kulağına bu şiirleri fısıldamasına bayıldım. Eşinin yaptıklarına ve okuduklarına dikkat edip sonra da kendisini düzenlemeye çalışan bir adam Ziya. Benden kocaman bir alkış aldı :)))




Villa Şakayık - Bir Yıldız Alatan Macerası
Kitabın Adı :Villa Şakayık
Yazar :Yaprak Öz
Yayınevi : Oğlak Yayınları
Serisi : Bir Yıldız Alatan Macerası
Sayfa Sayısı :344

Kocası Ziya’nın tüm endişelerine rağmen detektiflik macerasına kaldığı yerden devam ediyor Yıldız Alatan.
Bu kez gizemli olaylar, seksenli yıllarda, Villa Şakayık adlı bir yazlık sitede yaşanıyor.
 Polisiye romanlara düşkün Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir.
En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır.
Türk polisiyesinin usta kalemlerinden Yaprak Öz’ün, bu yeni macerasında Yıldız Alatan’la birlikte sırların peşinden gitmeye hazır mısınız?






Yaprak Öz Kimdir?

Yaprak Öz  1973 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamlamış, şiirleri çeşitli şiir dergilerinde yayımlanmıştır. Yazar ikinci şiir kitabı olan Şiirli Müzik Kutusu 2009 yılında yayımlanmış ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülüne layık görülmüştür. Yurt içi ve dışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Yaprak Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirmiş ve bu çevirilerin bir kısmı çeşitli yayınlarda yer almıştır.





Yaprak Öz'ün Okuduğum Diğer Kitapları :

Şeytan Disko

* Berlinli Apartmanı

* Tilki, Baykuş, Bakire

* Sobe Siyah Orkide

* Fahranaz'ın Çiçeği


                                                     

3 yorum:

  1. Yaprak Öz kitaplarını çok merak ediyorum ama henüz okuma fırsatım olmadı :/

    YanıtlaSil
  2. Hep okumak istediğim ama nedense hiç bir kitabını almak nasip olmayan bir yazar....

    YanıtlaSil
  3. Öneri için teşekkürler, eğlenceli bir kitaba benziyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.