3/22/2020

# film

Ne İzledim? #4


Kediler : Patiler Aşkına  - Cats and Peachtopia

Kediler : Patiler Aşkına
2018 -Çin yapımı film  87 dk sürüyor.

   Battaniye tombul bir ev kedisidir. Battaniye'nin bir de Pelerin isimli bir oğlu vardır. Pelerin dünyayı görmek, dışarısının nasıl bir yer olduğunu hissetmek isteyen bir yavru kedidir. Pelerin, babasını dış dünyayı anlatması için babası Battaniye'yi sürekli sıkıştırır ve sonunda Battaniye, Pelerin'e Şeftali Diyarı diye bir yerden, hatta annesinin şu anda orada yaşadığından bahseder. Şeftali Diyarını çok merak eden Pelerin, dışarı çıkıp orayı arama konusunda çok kararlıdır. Pelerin bir gün bir roket yapar ve dışarı çıkmayı başarır. Pelerin'in arkasından, babası Battaniye ve halası Yağmurluk - ki kemdisi papağan olur -  Pelerin'i aramaya çıkar. ..

Ailece seyredilebelecek harika bir animasyondu . Ben çok sevdim bu filmi.





Asterix: Büyülü İksirin Peşinde


2018 - Fransa yapımı film 85 dakika sürüyor .

 Büyüfix yanına Asteriks ve Oburiks'i de yanına alarak sihirli iksirin sırrını artık başka bir büyücü ile paylaşmak için yollara düşecektir. Bu iksirini içen Galyalılar özel güçlere kavuşmaktadırlar .  İksirin sırrını başka bir büyücüye paylaşmanın zamanı geldiğini ise Büyüfix ormanda sihirli iksirin yapımında kullanılan bitkileri ararken ayağını taşa sürtecek ve ayağını burkacaktır. Sonrasında ayağı incilmiş olan Büyüfix özel bir sandalyede tanışarak kendi yerine geçecek ve iksiri paylaşacağı büyücüyü aramaya devam eder ...

Her zamanki gibi eğlenceli bir animasyondu. Romalılar bu filmde de Galyalılara saldırmayı bırakmadılar.


ANA
ANA


 2020 ABD  yapımı film dram , komedi türünde ve 1 saat 45 dakika sürüyor.

Hayatının zorlu bir döneminden geçen Rafa tutklanan karşı komşusunun kızı Ana ile yollar kesişir. Ana zoraki olarak yollarını birleştirse daha doğru olur diyelim. Ana'yı babasına teslim etmek üzere yola çıkan Rafa' yı bir çok zorluk beklemektedir.  Tek derdi Ana'yı babasına teslim etmek değil yüklü bir miktar olan borcu için para da bulmaktır.

Güldüren ve yer yer de düşündüren bir filmdi. Filmde insanların inançları ve duyguları ile oynayarak para toplayan bir kiliseye de değiniliyor . Bu sahneleri görünce dünyanın her yerinden insanların nasıl kandırıldığını ve onların da kandırılmaya ne kadar da yatkın olduğunu düşündürdü.







Starwars : Skywalker'ın Yükselişi


2019 Filmleri ABD yapımı film.

Kylo Ren Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir.

Açıkcası herkes bayılmasına karşı Starwars pek bana hitap eden bir seri değil. Bu filmi de merakımdan seyrettim ancak sonuç değişmedi...


Charlie'nin Melekleri

Charlie'nin Melekleri
2019 - ABD yapımı film 118 dakika sürüyor.

Charlie'nin Melekleri, birbirlerini korumak için bir araya gelen ve yol boyunca sarsılmaz bir bağ oluşturan üç kadının hikayesini anlatıyor. Film, Elena'yı (Naomi Scott) korumak için bir ekip oluşturduklarında Jane (Ella Balinska) ve Sabina'yla (Stewart) iyi geçinemeyen Townsend Ajansı'nın iki üyesini takip ediyor. Elena, patronu Alexander Brock (Sam Claflin) için üzerinde çalıştığı en son teknolojinin silahlandırılabileceğini belirttiği zaman hedef haline gelen bir programcıdır. Jane ve Sabina'nın görevi suikastçı Hodak (Jonathan Tucker) tarafından raydan çıkarıldığında, Bosley'den  yardım alırlar. Ekip, Townsend Ajansının saflarında bir hain olduğundan şüphelenmeye başlar. Jane, Sabina ve Elena'nın kime güveneceklerinden emin olmadıklarında, teknolojiyi ve dünyayı kurtarmak için birbirlerine güvenmek zorunda kalır...

Eski Charlie'nin Meleklerini daha çok sevmiştim. Film seyredilebilir düzeyde  fakat bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Zaten Kristen Stewart'ın oyunculuğunu beğenmiyorum. Rolün içine tam giremediğini düşünüyorum. Her oynadığı filmde canlandırdığı karakterden çok Kristen'i görüyorum sadece.



                                                     

2 yorum:

  1. Günlerimiz evde geçiyorken güzel bir tavsiye yazısı olmuş abla, film izleyeceğim zaman faydalanacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Charlie'nin Meleklerinin yeni versiyonu bu demek, eskisi efsaneydi ama yine de denemek istiyorum şansımı. Kediler hariç baktım diğerlerine. Teşekkürler, tavsiyelerine devam et, evde zaman dolu dolu geçsin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.