8/13/2017

# İnceleme # Kitap Yorumu # Seçim Seziş # Yitik Ülke Yayınları

Anılardan Da Uzak - Seçim Seziş || Kitap Yorumu


Anılardan Da Uzak - Seçim Seziş


  Haziran ayında Yitik Ülke Yayınlarından çıktı Seçim Seziş'in Anılardan Da Uzak isimli kitabı. Yayınevinin kendisine has kapak tasarımlarını seviyorum. Faklılık yaratıyorlar ve kitap hakkında bize en ufak bir ipucu vermiyorlar. 


  Daha önce iki şiir kitabı yayımlanın Seçim Seziş'in ilk romanı Anılardan Da Uzak . İlk romana göre çok çok başarılı buldum ben romanı.

  İki kadının hayatını ve değişimlerini anlatıyor kitap. 

 İlk önce Candan İle başlıyor. Candan liseden hemen sonra üniversite okumak istemesine rağmen anne ve babası tarafında zengin sayılan bir genç ile evlendirilir. Evlendikten sonra eşine alışan ve onu sevmeye başlayan Candan çok iyi bir ev hanımı olmuştur. Fakat hamile kalması ile birlikte eşindeki değişimler de başlar. Kızları büyümüş okula başlamış fakat Candan'ın hayatında hiçbir değişiklik olmamıştır. Eve geç gelen kocası arada ona şiddet de uygulamaktadır. 

  Arkadaşı Nilsu'dan gelen bir telefon ile hayatı değişecektir Candan'ın. Nilsu ile buluştuklarında iki arkadaş da hayatlarının yollarında gitmediğini birbirlerine itiraf ederler ve tekrar üniversiteye gitmeye karar verirler. 

Nilsu da evli ve iki çocuk annesidir. Koyu solcu olan kocası ve Nilsu üniversitede tanışmış ve aşık olmuşlardır. Hamile kalınca okulu bırakır Nilsu . Kemal ile evlenerek çocuklarını büyütürler. 
  


Anılardan Da Uzak - Seçim Seziş

  Üniversiteye başlamaları ile iki kadının da hayatı değişir. Şiddet uygulayan ve onu aldatan kocasından boşanır Candan. 

  İki kadının hayatın zorlukları karşısında dimdik durmalarını ve hayatlarını nasıl düzene soktukları anlatılıyor kitapta. Hayatları yoluna giresiye kadar birçok zorluk ve birçok olay onları beklemektedir. 

  Hızla okunan ve anlatımı sade bir kitap Anılardan Da Uzak. Yazarın oluşturduğu karakterleri, onları dimdik ayakta tutmasını ve onlara verdiği rolleri çok sevdim. Kaleminize sağlık Seçim Seziş. 

Alıntılar: 

   * Herkes kendi mutluluğunu belirler. Huzur da mutlulukta bir yerlerde bekler bizi. Onu yaşatmak ise cesaret ister, biraz da kabiliyet.

   * Hayat o kadar kısa ki onu bekle , buna sabret diyerek yıllar geçiyor. Zaten aşk için vakit ayırmaya gerek yok , o kendine zaman ayırır , kendini sağlama alır. Yaşayamadıklarımızsa keşkelerle bizimle dilimizde yaşıyor.

   * Şunu anladım ki hayatta hiçbir şey tesadüf değilmiş. Tesadüf sandıklarımız , hayatta yaşanması önceden kararlaştırılmış şey. Kaderini yazanın kuluna yaşaması için kurduğu planın bir parçasıymış.

   * Haklısın, eskiden bir doğru olduğuna inanırdım. Meğer herkesin kendi kendi doğrusu varmış.

   *Unutmak yıllar alıyordu , hatırlamak ise bir anlıktı




  Anılardan Da Uzak - Seçim Seziş
Kitabın Adı :Anılardan Da Uzak
Yazar :Seçim Seziş
Yayınevi :Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı :243


  İki kadının kesişen hayatı, karşılaşmalar, hayaller ve acılar… Seçim Seziş; Candan ve Nilsu’nun bir kadın olarak toplumda yaşadığı zorlukları, bunları aşmak için verdikleri çabayı, değişik nedenlerle eşlerinden boşanıp kızlarıyla yeni bir hayat kurmalarını, bu süreçte geçmişten gelen sorunları çözüp geleceği yeniden inşa etmeleri üzerine duygu yüklü bir romanla okurun karşısında.
  "Candan hayatında bir şeylerinin doğru gitmediğini ilk kez itiraf ediyordu. Nilsu yıllardır tanıdığı arkadaşını hiç böyle görmemişti. Israrlı bir sesle, “Hadi anlat, neyin var senin?” dedi. Candan’ın zorlukla, “Hiç,” dediğini duydu. Oysa hiçin içinde koca bir varlık vardı, konuşulmamış, bir çuvala konmuş, ağzı sıkıca kapatılmış sorular, cevaplar, korkular, gözyaşları, sitemler, yalanlar, ihanetler, susturulmuş duygular vardı."


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Alıntılara bayıldım kuzum. Kitabın konusu çok güzelmiş ve her kadının kesinlikle her alanda okuması ve kendini gerçekleştirmesi gerektiği taraftarıyım :)) Merak ettim, listeye aldım kuzum :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.