8/31/2017

# İthaki Yayınları # Kitap Yorumu # William Hope Hodgson

Sınırdaki Ev - William Hope Hodgson


Sınırdaki Ev - William Hope Hodgson



Kitap Yurdu sitesinde İthaki Yayınlarında indirim olduğu gördüm.  Yayınevinin kitaplarını seviyorum ve hele de indirim varsa kaçırmıyorum .

   Kitapları incelerken Sınırdaki Ev dikkatimi çekti.  Lovecraft'ın başyapıt dediği kitabı mutlaka okumalıydım hele de fiyatı bu kadar ucuzsa ;)

   William Hope Hodgson 'ın ikinci kitabı Sınırdaki Ev. Yazar birçok da kısa öykü yazmış ve bu öykülerden ilham alınarak beyaz perdede yayınlanan filmler olmuş.  Aynı zamanda bu kısa öyküler tuhaf kurgunun öncüsü sayılır.

   İki arkadaş İrlanda'nın batısına kamp yapmaya giderler.  Burada etrafı araştırırken bir yıkıntılık bulurlar ve bu yıkıntıların altında bir el yazması kitap.

  Bu iki arkadaştan birisi kitabı okumaya başlar ve biz de kitapta yazanları öğreniriz.

   Yaklaşık elli yaşlarında olduğunu anlatışından anladığımız, kız kardeşi ve köpeği Biber ile birlikte yaşayan bir adamdır kitabı yazan.  Kasaba halkı tarafından lanetli olduğu söylenen bir evde yaşamaktadırlar.  Bu evde tuhaf olaylar olmuş ve o bütün detayları ile olayları not almıştır.

  Kitap kısa bölümlerden oluşuyor . Her bölümü büyük bir merak ve heyecanla okudum.

  Evin derinlerinden gelen tuhaf sesler, çukurdan gelen insan olmayan yaratıklar, zaman ve mekan sınırlarını zorlayan yolculuklar ve bu yolculuklarda gördükleri, mitolojik yaratıklar....

   Çok ilginç bir kitaptı ve kitabı bu kadar seveceğimi düşünmemiştim.  Korku, fantastik,  bilim kurgu, tuhaf kurgu ; bu kitap bu türlerin hepsini içeriyor.  İnce bir kitap ve dolu dolu.

  Yazarın anlatımı, kurgu, ayrıntılar harikaydı.  Yazar çok çok başarılı bir eser ortaya çıkarmış.  Çeviri de çok başarılı.

  Farklı tarzları seviyorsanız bu kitap kitaplığınızın baş köşesinde bulunsun derim ;)
 


Sınırdaki Ev - William Hope Hodgson
Kitabın Adı : Sınırdaki Ev
Yazar : William Hope Hodgson
Yayınevi : İthaki Yayınları
Orjinal adı :The House on the Borderland
Çevirmen : Sönmez Güven
Sayfa Sayısı : 200


Korku edebiyatının ustalarından William Hope Hodgson'ın en önemli eseri olarak kabul edilen Sınırdaki Ev, bilimkurgunun, gotik edebiyatın ve fantastik kurgunun iç içe geçtiği tekinsizbir öyküye sahne oluyor. Lovecraft'ın hayranlık duyduğu eserlerden biri olan bu kitap, yeraltı ile yeryüzünün,Dünya ile Kozmos'un, geçmiş ile geleceğin, gerçeklik ile fantastiğin arasında sıkışıp kalan bir münzevinin öyküsünü anlatıyor. Modern edebiyatın başlıca konuları arasına giren Zaman, Ev, Birey, Akıl gibi kavramlar hakkında yadırgatıcı birbakış açısı sunan Sınırdaki Ev, her zaman "sınırlar"la ilgilenmiş olan korku edebiyatının bize tuttuğu aynalardan biri. Hodgson'ın da gösterdiği gibi, sırlarımız sınırlarımızda gizli.



                                                     

1 yorum:

  1. Nilüfercim tam benlik görünüyor kitap, heyecanlandım.
    Listeme ekleyip okuyacağım mutlaka 👍
    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.