1/21/2020

# A. Yasemin Eren # A7 Kitap # Kitap Yorumu

Güç Mevsimi - A. Yasemin Eren

Güç Mevsimi -  A. Yasemin Eren

"Savaşta ilk öldüreceğin şey vicdanındır."

 Ülkeleri her ne kadar siyasetçiler yönetiyor gibi görünse de aslında gücü elinde bulunduranlar parayı eklinde bulunduranlardır . Para hangi sektördeyse o sektörü elinde bulunduranlar dünyayı da şekillendirir aslında . Kitapta işte böyle aileleri anlatmaktadır .

   Petrol ve finans sektöründe önde gelen isim Richard Hampton'dur . Richard Hampton artık işi torunu Emma'ya bırakmayı düşünmektedir. Emma iyi bir eğitim görmüş , sanatta alanında da çok başarılı çok güzel bir kadındır. Bütün iyi özellikleri para ile birlikte kendisinde toplamıştır sanki . Emma işe Petrol Ceosu Daniel'in yanında çalışarak başlayacaktır . Daniel yakışıklı karizmatik işinde çok başarılı birisidir. Ateş ile barut yan yana gelince ortalık alevlenmeye başlar ...

Parayı ve gücü elinde bulunduranların dünyasını kurgu şeklinde anlatıyor yazar. Kapalı kapılar arkasında dönen dolaplar , gücü elinde bulundurmak için yapılanlar yanında en yakınınızda bulunanlara bile güvenemeyeceğinizin altı çiziliyor kitapta. Kitapta ara ara +18 bölümlerin olduğunu da belirtmeliyim. Fakat bu bölümler fazla değil. Kitabın kapağına ya da tanıtım filmine göre tamamı aşk romanı olduğu fikrine kapılabilirsiniz. Fakat işin aslı kitap iş hayatı , parayı kazanmak ve gücü elinde bulundurmak için yapılanlar üzerinde daha fazla duruyor. Alıntılar ile zenginleştirilen kitabın sonunda bulunan kaynakça kısmı ile de yazarın kitaba ne kadar özen gösterdiğini gösteriyor.

  Kitap öyle bir yerde bitiyor ki ikinci kitap hakkında da ipucu veriyor aslında bize. Farklı bir kurguydu kitap . Birçok türün birleşmesi olarak da tarif edebilirim kitabı . Okuduğum türlerin arasında değişiklik oldu benim için . İkinci kitap çıkınca ,onu da okumak isterim.

Güç Mevsimi -  A. Yasemin Eren


Güç Mevsini Kitabından Alıntılar : 

"Daha ileriye görebilmek için en yüksekte uçmak gerekir. "

 "İnsanın elde ettiği güç,iktidar,para aslında onun gerçek kişiliğinin çiçek açmasını sağlayan mevsim değil miydi?İnsanın tohumu bozuksa mevsimin suçu neydi?"

 "Aydınlanmamış insan görüntülerle oynar durur,hakikatin yansımalarıyla kendini avutur."

 "Sizlerin Avrupaya olan güveni beni gerçekten endişelendiriyor.Avrupa özellikle de İngiltere sayenizde gittikçe güçleniyor ve gelecekte karşımıza yeni güç olarak çıkacak."

"Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir"

"Her zaman iyi olmaya çalışan biri,iyi olmayan çok sayıda insanın arasında bir yıkıntı olmaya mahkumdur."

"Tatlım , doğa bizi giyinik isteseydi çıplak yaratır mıydı?"

"Bir kişiyi öldürürsen katil olursun . Sayı beşe yükselirse seri katil , on binleri öldürürsen büyük bir hükümdar , tüm insanlığı öldürürsen Tanrı olursun "

"Her devletin arkasında görünmeyen gizli bir güç vardır . Yani gizli , derin bir devlet . Bildiğin gibi Amerika'da bu gizli güç biziz. Büyük sermaye şirketleri yönetir devleti. Rusya'da bu güç istihbarat servisinin etrafında şekillenmiştir . "

" Bazen gerçeğin ne olduğundan çok nasıl gördüğünü önemser insan ! Fakat hayat insana gördükleriyle değil , görünenin içine gizlenen gerçekleri anladığında tecrübe kazandırır . Bunu unutma! "



Güç Mevsimi

Kitabın Adı :Güç Mevsimi
Yazar : A. Yasemin Eren
Yayınevi : A7 Kitap
Sayfa Sayısı :298

Dünyanın en güçlü ve en zengin aileleri arasındaki güç ve iktidar savaşlarının entrikalarla dolu dünyasında yeşeren büyük bir aşk hikâyesi. Petrol ve finans şirketleriyle dünyanın kontrolünü elinde tutan, piramidin en tepesindeki paranın efendisi RICHARD HAMPTON; pusuya yatarak yalnız başına avlanan Amerika’daki silah endüdtrisinin bir numaralı baronu HANRY GOLDMAN; Hampton imparatorluğunun gizemli ve yakışıklı CEO’su DANIEL RAYMOND; eşsiz güzelliği ve zekâsiyla nadir bir sanat yapıtı biricikliğiyle, madde ile manayı ruhunda eritmiş, Hmpton imparatorluğunun veliahtı EMMA HAMPTON ve diğerleri…

Acımasızlık, doğanın bizlere nakşettiği ve uygarlığın henüz yok edemediği insan enerjisinden başka bir şey değildi. Sadizmin efendisine göre ise bu bir erdemdi. Güç Mevsimi, "Ne erdemle övünülmeli ne de kötülükten pişmanlık duymalı; iyi bir insan olarak doğmuş olmak dururken, bir suçlu yarattığı için doğayı mı suçlamalı?" sözüyle, insanın, varoluşu gereği içinde hınç, nefret, hırs ve intikam gibi olumsuz duyguların yıkıcı kuvvetini barındıran bir varlık olduğunu fısıldıyor…

"Güç erkeğe, güzelllik kadına verilir. Ama her şeyi yenen güç, yalnız güzelliğe yenilir" diyen Oscar Wilde, bu sözüyle kitabın derinlerinde uğulduyan aşkın hikâyesine tırmanmaya kışkırtıyor bizi…






A. Yasemin Eren Kimdir? 

A. Yasemin Eren
Gevaş’da (Van) doğdu. Hukukçu bir anneyle siyasallı bir babanın kızı olması sebebiyle, siyaset felsefesinin ütopyası olan adil ve eşit bir dünya arzusu ve arayışının hüküm sürdüğü bir ortamda yetişti. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, kapitalizmin yapısal temeli olan özel sektörde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptı. Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Çocukluğundan itibaren Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayarak ve dünyayı gezerek değişik coğrafyaları ve kültürleri tanıdıkça, kadim zamanlardan bugüne değin eşitsizliğin hüküm sürdüğünü idrak etti. Adil ve eşit bir dünya idealinin önündeki en büyük engelin, insanın güç ve iktidar iştahı olduğu hakikatinden hareketle, şu an okumakta olduğunuz ilk kitabı ‘’Güç Mevsimi’ni’’ yazdı. Yazar, bu eseri, eşitsizlik üretmeyen, güçle zehirlenmemiş ilişkiler kurmanıza vesile olması dileğiyle salgılamıştır...

                                                     

2 yorum:

  1. Konsept çekimini çok beğendim, inceleme için teşekkürler iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  2. Güç mevsimi hayatın içinden bir konu gibi. Para kimdeyse güç onda maalesef 😔

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.