1/26/2020

# Gonca Çiftçioğulları # Kitap Yorumu # Ritim Yayınları

Öyle Bir Bedel Ki - Gonca Çiftçioğulları

Öyle Bir Bedel Ki - Gonca Çiftçioğulları


"Aşk, iki iken bir olmaktır"

   Gonca Çiftçioğulları'nın kalemini polisiye serisinden dolayı biliyordum. Polisiye alanında başarılı bulmuştum kendisini. Öyle Bir Bedel Ki ise bir aşk romanı . Aşk romanında yazarın kalemi nasıl acaba diyerek kitaba başladım ve elimden bırakamadan bitirdim kitabı .

  Hastanede çalıştığım günleri ne yalan söyleyeyim arada özlüyorum. Seviyordum burada çalışmayı . Kitabı sevmemin nedenleri içerisinde bu durum da etkili olmuş olabilir :D  Hatta okurken bazen doğrulama gereği duyduğum yerler olmuş olabilir :)) Örneğin ;asistan doktorlar için bir birimden diğerine geçişlerinde staj demiş yazarımız . Staj öğrenciler için kullanılır. Asistanlar için rotasyon denilir bu duruma . 

Kitap aşk romanı olmasının yanı sıra aile dramını da anlatıyor . Aslı tıp fakültesini bitirdikten sonra Çocuk uzmanlığını kazanarak İzmir'e ailesinin yanına gelmiştir. Anne ve babası da aynı hastanede doktordur. Anne ve babası boşanmış kendisi ablası ile birlikte annesi ile yaşamaktadırlar.

Annesi profesördür ve kariyerini işini evliliğinin önünde tutmuş ve boşanmıştır . Çocukları için de aynı şeyi düşünmektedir. İş ve kariyer her şeyleri olmalıdır onun için . Canan , Aslı'nın ablası . Halkla ilişkiler sektöründe çalışırken rahatsızlanmış ve kalp ameliyatı geçirmiştir. Evde dinlenmekte olan Canan başlarda kardeşi eve döndüğü için çok sevinmiştir.

Aslı işini sevmektedir ve çalıştığı bölümde çok da mutludur . Hastanede çalışan bir diğer doktor olan Sinan ile birbirlerini sevmişlerdir. Sinan aynı zamanda Canan'ın da doktorudur . Canan da gizli gizli Sinan'ı sevmektedir.

Aynı kişiyi seven ve birbirlerinden bunu saklayan iki kardeş ... Yapılan en büyük yanlışlardan birisi de bu . Aile içerisinden birbirlerinden sır saklamak ... Canan'ı hiç sevmedim kitapta. Çok bencildi. Annelerinin tavırları da çok yanlıştı . Zaten yanlışlarının bedelini de ağır ödedi. Aslı en masum o gibi görünüyor kitapta. Onun da düşünmeden hareket etmesi gidişatı çok etkiledi. Kitabın başından beri zaten bazı olaylarda hiç düşünmeden hareket etmesi beni kızdırdı .

  Kitapta karakterlere kıza kıza , neler olacak diye merakla okudum . Kitabın sonunda Sinan'a da kızmadım dersem yalan söylemiş olurum. Fakat hayatta da her şey mükemmel olmuyor maalesef.

Kitabı sevdim ben , Gonca Çiftçioğulları aşk romanları konusunda da çok başarılı olduğunu bu kitap ile kanıtlamış oluyor .










Öyle Bir Bedel Ki
Kitabın Adı :Öyle Bir Bedel Ki
Yazar :Gonca Çiftçioğulları
Yayınevi :Ritim Yayınları
Sayfa Sayısı :554


Öyle bir yol ayrımındayım ki bir tarafta aşk, diğer tarafta her şey ve herkes var. Sevgi ırmağı bir yandan mutluluk denizine akarken diğer yandan hüzne kanat çırpmakta. Bedeli bu kadar ağır olmamalıydı aşkın…

   İki kız kardeş ve birbirlerinden habersiz gönül verdikleri genç bir adam. Hastane koridorları belki aşk denilen şeyi görmüştü ama böylesine hiç tanık olmamıştı. Yüreğindeki sesin yankısını, meslektaşının yüreğinden duyacak mı Aslı? Yoksa bedenini iyileştirdiği gibi yüreğindeki yarayı da saracak mı doktoru Canan’ın? Doğru ya, bir kalpte iki aşk taşınmaz ki.

   Acaba aşk mutluluk tınısını kimin kulağına fısıldayacak? Bir aşk hikâyesi hiç bu kadar çekmemişti okuyucuyu içerisine.

   Kitabı okurken bazen acının, hüznün, kaybedişin gözyaşlarını dökerken bazen de mutluluk damlalarının verdiği sevinci, umudu yaşayacaksınız.
   Yazar ustaca kurguladığı romanını, zengin konuşma metinleriyle destekleyerek okuyucuyu aşkın içine çekmiş ve onların da hikâyeyi yaşamasını sağlamış. Bir çırpıda, nefes nefese okuyacağınız Öyle Bir Bedel Ki’nin her sayfası sizi farklı bir heyecana sürükleyecek.
   Okuduğunuz her sayfa, sizi sonraki sayfaya itecek ve sayfalar arasında kaybolurken kitabı nasıl bitirdiğinizi dahi anlayamayacaksınız.

Gonca Çiftçioğulları Kimdir?

Gonca Çiftçioğulları
1968 yılında Kayseri’de doğmuştur. İlköğrenimini Kayseri’de ortaokul ve Liseyi Ankara Deneme Lisesi’nde tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Halide Edip Adıvar Kız Öğrenci Yurdu’nda Yönetim memuru olarak başlamıştır. Daha sonra Öğretmenliğe yatay geçiş yapmış ve ilk görev yeri olan Sivas’ta eşiyle tanışmış ve iki erkek evlada sahip olmuştur. On beş yıl Adıyaman’da yaşayan yazar, yerel bazı gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Resim sanatına da ilgi duyan yazar, yaptığı kolaj tablo çalışmalarıyla sergi açmıştır. Yazarın on beş yıl Adıyaman’da yaşaması, kendisini kurgusu o bölgede geçen bir kitap yazma fikrine yöneltmiş ve Yüzleşme Serisi’nin ilk kitabı olan Güneşin Kızı’nı, Adıyaman’ı ve yöre halkını anlatmak amacıyla kaleme almıştır.Kitap, polisiye kurgu temeline dayansa da güzel bir aşk öyküsünü de bünyesinde barındırmaktadır. Yüzleşme Serisi; Güneşin Kızı, Ateşle Dans ve Ateş de Yanar olmak üzere üç serilik kitaptan oluşmaktadır. Bu kitaplarında yazar, Adıyaman’ın kültürel ve tarihi özellikleri ile birlikte örf ve adetlerine de yer vererek uyuşturucu kaçakçılığını temele aldığı polisiye kurguyla bütünleştirmiş ve içine biraz aşk serperek üslûbunu korumuştur.

  Bunlardan başka yazarın Gece Gelen Ölüm serisi adı altında Karanlığın Sesi ve İntikam Yolcusu isimli iki polisiye kitabı daha bulunmaktadır. Kendine has üslubuyla Polisiye/Aşk türünde eserler üreten Gonca Çiftçioğulları, evli ve iki çocuk annesidir.


 Gonca Çiftçioğulları'nın Okuduğum Diğer Kitapları :

Yüzleşme Serisi 
   - Güneşin Kızı
   - Ateşle Dans
   - Ateş de Yanar

                                                     

2 yorum:

  1. okurum bunu good :) bu yazar şirin yaa, başka bişiyini okumuştuum :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç okumadığım bir yazar. Bu tanıtımdan sonra merak ettim 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.