5/07/2020

# Anatolia Kitap # Barış Demirbaş # Kitap Yorumu

Acı Bir Tebessüm-Başlangıç || Barış Demirbaş

Acı Bir Tebessüm

   Yine harika bir kitap okudum diyerek başlamak istiyorum yazıma . Polisiye türünde olan kitapta birçok ana karakter , bir çok da yan konu vardı . Bu kadar kapsamlı bir kitap hiç sıkmadan ilerledi ve ben kitabı çok çoook sevdim.

  Barış Demirbaş'in okuduğum ilk kitabı . Yazarı ve kitaplarını instagram üzerinden görmüştüm ancak kitaba satın alırken denk gelmediğim için aklımdan uçmuştu.  Eltim okumak için ödünç kitap gönderirken bu kitabı da seversin diyerek eklemiş . Beni iyi tanıyor kitabı gerçekten çok sevdim. Ona bir kez daha buradan teşekkür ediyorum.

Kitabın konusuna geçeceğim de ana konu ekseni etrafında o kadar çok konu ve olay var ki ... Birini anlatırsam diğeri eksik kalacak gibi hissediyorum. Yine biraz bahsedip okumak isteyenleri kızdırmadan tadında bırakayım yorumu :))

Baş karakterimiz Ahmet . Babasının ölümünden sonra kendi işinden ayrılıp baba işini devralır ve babasının tüm borçlarını üstlenir. Öyle az değildir babasının borçları . Ancak Ahmet gecesini gündüzüne katar ve işleri yoluna koymaya başlar . Tam da rahatladım derken tekrar işler bozulmaya başlar ve nakit sıkıntısı çeker. İşte bu dönemde ona anlayış göstermeyen bir müşterisi ile görüşürken hayatını karartan bir telefon alır ....

Bu noktadan sonra büyük bir yas dönemi , işleri toparlama çabası , ailesini bir araya getirme çabası içerisinde çırpınan bir Ahmet göreceğiz.

Çalışanı Melek Hanım ve kızı Safiye en büyük destekçisi olacaktır . Hele Safiye işleri yürütmesinde yardım ettiği gibi dert ortağı ve sırdaşı da olacaktır . Safiye kitapta ortaya çıkınca bu da nereden çıktı diye düşündüm. Aklımda binlerce teoriler ürettim , komplolar kurdum hatta bir ara acaba suçlularla işbirliği yapıyor mu diye de düşündüm. Neyse düşündüklerimden hiçbirisi çıkmadı ve gerçekten iyi niyetli olduğunu anladım. Yazar kitabın sonlarına doğru onun hikayesini de bizlere aktararak davranışlarını daha iyi anlamamızı sağlıyor .

 Safiye'nin hikayesi demişken kitaptaki çoğu karakterin hikayesini de aktarıyor yazar. Bu kimmiş , geçmişi ne diye bir soru işareti bırakmıyor. Bu çoğu yerde hoşuma giderken bazı yerde de uzatılmışlık hissi yarattı bende. Aksiyon son sürat devam ederken bir an önce sonuca gelinsin istiyorsunuz çünkü ortada kayıp çok kıymetli bir şey var. Ne oldu , iyi mi derken bu bölümler bir an önce bitsin istedim.

  Hastane içinde uzun bekleyişler , karakolda komiserden bilgi alma çabaları , kendi çabası ile çırpınan bir adam , evladı için her türlü tehlikeyi göze alan bir baba ... Bunların arasında da karşısındakine acımayan kötü adamlar ...

Okurken Ahmet adına çok üzüldüm. Onun yerinde kimsenin olmasını istemem . Kitap bir de öyle bitiyor ki serinin devam kitabını bir an önce okumak istiyorsunuz . Ancak henüz ikinci kitap yok piyasada . Umarım yazar uzun süre merakta bırakmaz.





Kitabın Adı :Acı Bir Tebessüm-Başlangıç
Yazar :Barış Demirbaş
Yayınevi : Anatolia Kitap
Sayfa Sayısı :542


İş toplantısından hastane koridorlarına, mafyatik ortamlardan emniyet masalarına… Her ortamı, kendine mahsus kişileri ve olayları, kendi jargonuyla gözler önüne seren bu romanda bir taraftan dünyanın en saf ve düzgün insanı, diğer tarafta içlerinde karanlığın bin bir tonunu barındıran kişilerin çaresiz ilişkileri…Genç bir iş adamının kızına kavuşabilmek için bulaştığı olmadık işleri… Gündelik hayat sadeliğinde, içten dışa doğru, merkezden çevreye doğru açılan bir kurgu eşliğinde ele alınıyor.

En sevdiği üç kişiden ikisini kaybetmenin acısını yaşayamadan üçüncüsünü bulmanın çabasına düşmüştü her ne pahasına olursa olsun. İntikam değildi amacı. Şimdilik.

Sevdiklerini toprağa verirken ruhunu da gömüyordu onlarla beraber. Geriye kalan içi boşalmış bedeni sadece kızını bulmak için mücadele edecekti artık. Ya şeytana satacaktı ruhunu ya da pabucu ters giydirecekti ona.

Amacı yardım etmekti sadece. Nereden bilebilirdi ki yüreğindeki acısı kapkara gözlerine vurmuş bu adamın kalbine hançer gibi saplanacağını. Ailesinden uzak kalmasına neden olan hayata bu adam için balıklama atlamaktan bir an tereddüt etmeyecekti

Dünyanın en acılı adamı sanıyordu kendini ve de en güçlüsü. Antidepresanları şekerleme niyetine alıyordu. Yaşadığı acıların yarısını yaşayan biri nefes alamazdı. Gerçi o da aldığını düşünmüyordu ta ki onu görünceye kadar. ‘Bu ya sahtekâr ya da dünyanın en güçlü adamı’ diye mırıldandı.









                                                     

1 yorum:

  1. Bu kitaba bayılıyorum. Eğer okumak isteyen olursa bu kitabı gönderirdim ama koronadan dolayı maalesef gönderemiyorum. Korona gittikten sonra söz isteyen olursa göndereceğim. :) Bu arada güzel bir yayın olmuş teşekkür ederim. Şimdi bişeyler söyleyecektim ama spoiler olmasın diye söylemedim. Okumayanlar vardır sonuçta :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.