5/26/2015

# Kitap Yorumu # Şeytan Disko # Yaprak Öz # Yitik Ülke Yayınları

Şeytan Disko - Yaprak Öz

Şeytan Disko

   Şeytan Disko, Yaprak Öz'ün ikinci korku romanı . Yazarın diğer kitaplarını okumadım , o nedenle nasıl bir şey bekleyeceğimi bilmiyordum. Alırken sanırım isminden etkilendim. Özellikle de korku romanı olunca aklıma Stephen King ve onun muhteşem kitapları geliyor. Bu da bir korku romanı denilince tüylerimi diken diken edecek bir roman bekledim. Konu itibari ile ilginç, biraz gerilim içeriyor ancak bana göre kesinlikle korku romanı değil. Gerilim romanı tabiri daha uygun olacak sanırım.
Şeytan Disko

  Kitaba Deniz'in bir rüyası ile başlıyoruz. Bir rüya hayatınızı değiştirebilir mi? Ya da rüyalar geleceğin anahtarı olabilir mi? Deniz rüyalarının geçmişin anahtarı olduğunu düşünüyor. Reenkarnasyona inanmasam ve olanaksız olduğunu düşünsem de kitaptaki karakter Deniz'de benimle aynı fikirde olmasına rağmen rüyalarının etkisiyle inanıyor. Bazen saplantılarımız bize olmayacak şeylere bile inandırabiliyor. Deniz otuzlu yaşlarında , çalışmayan, hayattaki amacını , yaşama sevincini kaybetmiş, eşi ile arasına soğukluk girmiş ve evliliğinde de mutlu olmayan bir kadın. Bir psikiyatristten yardım alan Deniz'in annesi ile de sorunları vardır. Baskıcı bir kişiliğe sahiptir annesi. Deniz'in babası intihar etmiştir. Onun öyküsü de ayrı bir ilginçtir. Kitapta okurken ben şok oldum. Bir çocuk için büyük bir şok. Deniz rüyalarının gizemini çözemeden çocukken ölmüş arkadaşı Raşel'i de görmeye başlar. Kendi sorunları yetmezmiş gibi bir de ölüler rahatsız eder. Bu gizemi çözmek için bir medyumla bile görüşür Deniz.

Şeytan Disko

    Rüyalarının ve arkadaşının görüntüsünün gizemini çözmeye uğraşırken Deniz'in başına gelenleri büyük bir heyecanla okudum. Kitaba da ismini veren şeytan diskonun sırrının çocukluğundaki büyük bir sır olduğunu kitabın ortalarında öğrendim. Kitabın sonlarında bazen sinir oldum. Bu kadar da olmaz ki dedim. Bazan bir film seyrederken izleyici için her şey açıktır fakat filmdeki karakter gerçekleri göremez. Tek bir noktaya odaklandığı için çevresinde olup bitenleri fark edemez ve seyirci sinir olur. Bu kadar da saf olunmaz ki diye kendi kendisine söylenir. İşte ben de kitabın sonunda böyle hissettim." Deniz ,bu kadar da kör olunmaz ki!"

   Güzel , sürükleyici, anlatımı etkileyici bir kitaptı. Fakat tüylerimi diken diken etmedi:))

Şeytan Disko Kitabın Adı : Şeytan Disko                                       
Yazarı: Yaprak Öz                                                        Yayınevi: Yitik Ülke Yayınları                                     
Sayfa Sayısı:  220 sf.


       Deniz, kötü giden evliliği ve yaşamının amaçsızlığı yüzünden depresyon geçirmektedir. Bir psikiyatrla görüşmeye başladıktan sonra, geçmişinde saklı korkunç bir sırla yüzleşme yaşar. Bir süredir zihnini meşgul eden birtakım görüntülerin, başka bir yaşama ait anılar olduğuna inanan Deniz'in reenkarnasyon düşüncesi, depresyon tedavisi sırasında saplantı haline gelir ve geçmişindeki sırla ürkütücü bir şekilde iç içe geçerek, genç kadına korku dolu anlar yaşatmaya başlar. Karanlık bir orman, kesik parmaklar, gotik bir kent, tutkulu aşklar ve huzur bulamayan ölülerle dolu bir dünyaya adım atan Deniz, medyum Sergey'le tanıştıktan sonra geri dönüşü olmayan bir maceraya sürüklenecek, anılarındaki kızın başına neler geldiğini öğrenecektir.
>







Yaprak Öz Kimdir?

Yaprak Öz  1973 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamlamış, şiirleri çeşitli şiir dergilerinde yayımlanmıştır. Yazar ikinci şiir kitabı olan Şiirli Müzik Kutusu 2009 yılında yayımlanmış ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülüne layık görülmüştür. Yurt içi ve dışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Yaprak Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirmiş ve bu çevirilerin bir kısmı çeşitli yayınlarda yer almıştır.





Yaprak Öz'ün Okuduğum Diğer Kitapları :

* Berlinli Apartmanı

* Tilki, Baykuş, Bakire

* Sobe Siyah Orkide



                                                     

4 yorum:

  1. Reenkarnasyon ilginç bir konu. Eğer hoşuna gittiyse Yukio Mişimanın bereket dörtlemesini okuyabilirsin. Blogumda tanıtımını yapmıştım ilk iki kitabının.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilgimi çeker:) Bloguna uğrayıp inceleyeceğim kitapları. Teşekkürler...

      Sil
  2. Kitabı dün okudum ben de ,neyi düşündüm biliyor musun ? Raşel'in Deniz'den intikam almak isteyip istemediğini?
    Yani evet o kadar mal olmamalıydı ama zaaf diyebiliriz buna eyvallah hepsini geçtim Raşel acaba Deniz'den intikam almak için mi göründü :)
    Ben olayları bağlayış şeklini çok beğendim.
    Berlinli Apartmanını okudun mu ?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İntikam için değil bana göre uyarı olabilir , tabii ki anlayana. Deniz uyarıları anlamadı . Reenkarnasyon saplantısı gerçeği görmesine engel oldu. Berlin Apartmanı'nı okumadım ancak okumayı çok istiyorum. Sevgiler:)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.