10/30/2017

# Fabio Volo # Kitap Yorumu # Pupa Yayınları

Bir Ömürdür Seni Bekliyorum - Fabio Volo || Kitap Yorumu

Bir Ömürdür Seni Bekliyorum - Fabio Volo


"Eğer mutlu olmak istiyorsan , eğer özgür olmak istiyorsan sevmeyi öğren . Kendini sevmeye ve sevilmeye bırakmayı."


   İtalyan yazar Fabio Volo'nun ikinci kitabı Bir Ömürdür Seni Bekliyorum . Anlatı tarzında bir roman kitap.

  Anlatıcımız ve romanın baş kahramanı Francesco. Henüz yirmi beş yaşında olmasına rağman çok mutsuz birisi. Daha doğru bir tabir ile mutluluk nedir bilmiyor. Günü birlik ilişkiler içerisinde ve sadece geçici olarak rahatlıyor , sonra geriye yine endişeleri kalıyor. Ölümden , ölmekten korkuyor ; sigarayı bırakmak istiyor bırakamıyor ; ailesini seviyor fakat onlarla iletişim kuramıyor. Kendisi de tam olarak ne yapmak istediğini bilemiyor bana kalırsa. Bütün sorunda bundan kaynaklanıyor. Bir hedefi yok, kendisini tam anlamıyla tanımıyor ve doğru insan ile karşılaşmamış bugüne kadar.



  Kitap boyunca Francesca'nın düşüncelerini , hislerini ve neler yaptığını okuyoruz. O kadar ki yazar bazı gereksiz detayları da vermeden duramamış . Örneğin biten tuvalet kağıdının yerine yenisini almak için donu ayak bileklerinde banyo zemininde ilerlemesi... Bu gibi detaylara çok da gerek yok bana kalırsa:)))

  Yazar Francesco örneği ile aslında günümüz toplumundaki insanı da ele alıyor olabilir. Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanan, eski çağlara göre hayatı büyük kolaylıklar içerisinde geçen günümüz insanı ve özellikle de çocuk ve genç kesim büyük bir mutsuzluk ve memnuniyetsizlik içerisinde. İstedikleri çoğu şeye o kadar kolay sahip oluyorlar ki , onu elde etmenin verdiği hazzı hissedemiyorlar. Böyle olunca da hiçbir şeyden memnun olmayan bir nesil yetişiyor. Hep son teknoloji onlarda olsun istiyorlar ve ellerindekilerden çok çabuk sıkılıp değerini bilmiyorlar. Bu konuyu genellemiyorum fakat istisnalar kaideyi bozmuyor. Büyük bir çoğunlukta bu durum görülüyor. Bir evi ve işi olan. sağlığı yerinde olan Francesco'da mutsuzdur çink mutluluk nedir bilmiyordur. Geçici heveslerde mutluluk bulunmuyor. Bulduğumuz zaman ise ona sımsıkı sarılmamız gerekir çünkü kaybettikten sonra geri dönüşü olmaz...

   Kitapta Francesca ile birlikte onun mutlulupa giden yolu bulmasını okuyoruz adım adım... Sonunda mutluluğu bulabildi mi dersiniz? Onu da okuyup görmeniz lazım....





Bir Ömürdür Seni Bekliyorum - Fabio Volo

Kitabın Adı :Bir Ömürdür Seni Bekliyorum
Yazar :Fabio Volo
Yayınevi :Pupa Yayınları
Orjinal adı :Arama Sonuçları È una vita che ti aspetto
Çevirmen :Burçak Taşkın
Sayfa Sayısı :168


Bu kitap mutsuz bir yaşam sürdürürken mutluluğu keşfeden Francesco'yu anlatıyor.
Günümüz gençlerinden, otuzlu yaşlarda herhangi biri: stresli bir iş yaşamı, pek çok farklı kızla cinselliğe dayalı ilişkiler, sürünün dışında kalma korkusu, ebeveynlerle yaşanan iletişim güçlükleri, çocukluğa ait anılar ve duyulan özlem, esrar içme alışkanlığı ve gerçek arkadaşlık söylencesi. Günün birinde gerçekten yaşamaksızın sadece var olduğunu fark eden ve artık böyle devam edemeyeceğine karar veren genç bir adam. Yeterli cesareti göstererek ve kendisiyle epey dalga geçerek depresyon, hastalık hastalığı ve varoluşsal uyuşuklukla mücadele eder. Nasıl mı? Onu Francesco'ya sorun. Ve Ilaria'ya. Çünkü burada hepsini özetlemek istemiyoruz, ayrıca bu hikâyede sizi güzel bir son bekliyor. Fabio Volo, Bir Ömürdür Seni Bekliyorum'da her birimizin içindeki o karmaşık dünyayı yalın bir dille sorgulamayı ve normal bir gencin kendisini tüketen üzüntülerini, kafasında çakan şimşekleri ve gülünç hallerini anlatmak konusundaki becerisini bir kez daha gösteriyor.


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.