10/30/2017

# İş Bankası Kültür Yayınları # Kitap Yorumu # Natalie Babbitt # Ölümsüz Aile

Ölümsüz Aile - Natalie Babbitt || Kitap Yorumu

Ölümsüz Aile - Natalie Babbitt


  Elimdeki kitabım bitince kısa ve sıkmayan bir kitap okumak istedim. Kızımın kitaplığından çoktandır okumayı düşündüğüm Ölümsüz Aile bu isteğim için birebirdi.

    Ölümsüz Aile ismi başta bana seyrettiğim animasyon filmi hatırlattı. Okumaya başladığım zaman alakası olmasığını fark ettim tabii ki:))

   Küçük bir kız olan Winnie annesi ve büyükannesinin baskısından bıkmıştır. Onun bahçeden çıkmasına izin vermedikleri gibi gözleri de sürekli üzerindedir. Bir gün Winnie evden kaçmaya karar verir ve evlerinin yanındaki koruya gider ve burada bir aile ile tanışır. Onlar ölümsüz olduklarını söylemektedirler...

  Çok kısa , çocuklar için yazılmış bir kitap. Winnie'nin bu aile ile tanışmasını ve çok kısa sürede oluşan dostluğunu anlatıyor. Kitabı bitirdikten sonra açıkçası ne hissedeceğimi bilemedim. Kitap 100 temel eser arasında yer alıyor ve ödüllü bir yazarın kitabı. Anlatım dostluk, çaresizlik, açgözlülük , gibi kavramlara yer verilmiş.

   Her yaşta okunabilecek bir kitap fakat çocukların daha çok seveceğini düşünüyorum. Yetişkinler için kitap beklentiyi karşılamayabilir.


Ölümsüz Aile - Natalie Babbitt
Kitabın Adı :Ölümsüz Aile
Yazar :Natalie Babbitt
Yayınevi :İş Bankası Kültür Yayınları
Orjinal adı :Tuck Everlasting
Çevirmen :Bülent O. Doğan
Sayfa Sayısı :139


   Issız bir ormanın ortasında, suyundan içene ölümsüzlük vaat eden bir pınar... Bu pınarın suyundan içerek ölümsüzlüğe kavuşan, ama nedense ölümsüz olmaktan pek hoşnut olmayan bir aile... Gün gelir pınarın başına bir genç kız gelir. Ölümsüz Aile, yani Tuck'lar, bu güzel kızın, pınarın suyundan içmesine engel olmak; akıp giden dünyanın, sürekli değişen bir doğanın parçası olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu kanıtlamak zorundadır. Ölümsüz Aile geçtiğimiz yirmi yıl içinde milyonlarca çocuğa ulaştı; birçok dile çevrildi, hem Amerika'da hem de Avrupa'da okullarda okutuldu. 



                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.