11/24/2017

# Kitap Yorumu # Tilki Baykuş Bakire # Yaprak Öz # Yitik Ülke Yayınları

Tilki, Baykuş, Bakire - Yaprak Öz

Tilki, Baykuş, Bakire


  Yaprak Öz'ün üçüncü romanı " Tilki, Baykuş, Bakire " . Benim de okuduğum üçüncü romanı. Yazarın romanlarının hepsini okudum. Şiir kitapları da var yazarın , ben henüz onları okumadım. Berlinli Apartmanı ve Şeytan Disko kitapları da aynı Tilki, Baykuş, Bakire gibi gerilim türünde. Her yazdığı kitap ile kendini geliştiren yazar Tilki, Baykuş, Bakire ile harika bir eser ortaya çıkarmış.

     Eşinden boşanmış Begüm , kızı Ada ile birlikte yaşamaktadır. Kızının okuduğu okulda kütüphanede gönüllü olarak çalışmaktadır. Okula bağışlanan dergilerden birinin içinde gizlenmiş mektuplar bulur. Bu mektuplar ile 1950 li yıllara yolculuğa çıkar. Bu mektupları sahibine ulaştırmak için araştırmaya girişir ve bu artırma büyük bir sırrı ortaya çıkaracak ve bu sır sonucunda yürek burkan bir trajedi ortaya çıkacaktır. Bu konuyu araştıranlar ise tehlike altındadır...

     Yazar çok üzücü , yürek burkan , aynı zamanda da mide bulandırıcı , sinir edecek ve tiksindirecek bir konuya değiniyor kitapta. Ne olduğunu söyleyerek spoiler vermek istemiyorum çünkü kitabın ana konusunu söyleyerek gerilimin dozunu azaltmak ve okumak isteyenleri sinirlendirmek istemiyorum .

    Yaprak Öz , Tilki, Baykuş, Bakire de konuyu tam kıvamında , gerilimi tam dozunda ayarlamış. Bazı konularda derinlere girseydi okurken çok rahatsız oldum diye düşünüyorum. Bu hali ile kitabı çok sevdim.

    Kitabı okurken bazı şeyler tahmin ediliyor. Tahmin etmek ve olayları fark etmek bile gerilimin dozunu azaltmadı ben okurken. Bazı yerlerde Begüm'e kızdığım , fark et artık her şey ortada dediğim oldu. İtiraf edeyim bu noktada kendimi dizi seyreden yaşlı ninelere benzettim :))) Onlar da karakterle ile konuşup atarlanıyorlar.

   Gerek konuyu işleyiş gerek karakter oluşturma gerek olay örgüsü bakımından çok başarılı bulduğum bir kitap " Tilki, Baykuş, Bakire " . Kapak dizaynını da çok sevdiğimi söylemeliyim. Gerilim severler bu kitabı kaçırmayın, şans verin derim.






Tilki, Baykuş, Bakire
Kitabın Adı : Tilki, Baykuş, Bakire
Yazar : Yaprak Öz
Yayınevi : Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı : 202


“Berlinli Apartmanı” ve “Şeytan Disko” adlı psikolojik gerilim romanlarının yazarı Yaprak Öz’den sarsıcı bir yeni eser: “Tilki, Baykuş, Bakire” Eşinden boşanan Begüm, kızı Ada'yla yeni bir hayata başlamıştır. Anne-kızın huzurlu günleri, Begüm'ün tesadüfen bulduğu bir deste eski mektubun sahibini aramaya başlamasıyla karanlığa bürünür. Kökü 1950'lere dayanan bir aile sırrı, yıllardır saklı kaldığı yerden çıkıp, domino taşı etkisiyle kızının ve okul arkadaşlarının hayatını tehlikeye atınca, Begüm içine çekildiği korkunç gizemi çözmek için canını dişine takacaktır. Tutkunu olduğu İtalyan Giallo sinemasındaki filmlerden birinin başrolündedir adeta: Ölü çocuklar, gök gürültülü geceler, gizli günlükler, eski anahtarlar, güzel ve suskun kadınların ürpertici dünyasındadır artık. 








Yaprak Öz Kimdir?

Yaprak Öz  1973 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamlamış, şiirleri çeşitli şiir dergilerinde yayımlanmıştır. Yazar ikinci şiir kitabı olan Şiirli Müzik Kutusu 2009 yılında yayımlanmış ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülüne layık görülmüştür. Yurt içi ve dışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Yaprak Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirmiş ve bu çevirilerin bir kısmı çeşitli yayınlarda yer almıştır.





Yaprak Öz'ün Okuduğum Diğer Kitapları :

Şeytan Disko

* Berlinli Apartmanı

* Tilki, Baykuş, Bakire

* Sobe Siyah Orkide



                                                     

2 yorum:

  1. Bu yazarın Berlinli apartmanı kitabı var okunacaklar listemde. Sonrasında bu kitaba da göz atarım. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Spoiler vermek istemediğin konuyu çok merak ettim kuzum, alışveriş listeme ekledim. Emeğine sağlık bitanem :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.