12/08/2017

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

11. Kat - Jane Casey

11. Kat - Jane Casey

   11. Kat , Meave Kerrigan serisinin altıncı kitabı. Serinin her kitabını okurken yazarın kendisini geliştirmesine , her kitapta daha da başarılı olmasına şahit oldum. Bazı kitaplarını çok severken , bazılarında eksiklikler gördüm bir tanesini da hiç sevmedim. 11. Kat ise en başarılı bulduğum kitaplarından oldu yazarın.

  Kitabın ilk bölümünde yangın çıkmadan önce apartmanın 10 ve 11. katlarındaki enleri ve yaşayanları tek tek tanıtmasını , tanıtırken kullandığı ifade biçimlerini çok sevdiğimi , çok profesyonel bulduğumu belirtmeliyim.

  Yazarın bu kitabı da diğer kitapları gibi seriden bağımsız okunabilse de diğer kitaplarda adı geçen karakterler olduğu için seriyi bilerek okumak daha doyurucu oluyor. Her bir karakter tanıdık oluyor kitapta ve yazarın her kitabında karakterleri daha iyi tanımış oluyoruz.

  Jane Casey'nin 11. Kat , orjinal adı ile After The Fire 'de bir yangın ve bu yangının sonucunda oluşan ölümler soruşturuluyor.

  Belediyeye ait sosyal konutların olduğu bir apartmanda yangın çıkmıştır. Bu konutlar Sakın Hata Yapma kitabında da bahsedilen, problemli tiplerin çoğunlukta olduğu ve polise iyi gözle bakılmayan bir muhittedir. Bu yangın kazara mı çıkmıştır yoksa kundaklama mıdır? İtfaiyenin araştırdığı budur? Kerrigan ve ekibi de ölenlerin arasında aşırı sağcı bir milletvekili oludğu için dahil olur. Milletvekilinin bu kenar mahallede ne işi vardır? Yangından kaçarken mi ölmüştür yoksa öldürülmüş müdür?

   Olayları araştırmaya başlarken ellerinde hiç şüpheli yokken araştırma devam ederken çok fazla olay ve çok fazla şüpheli ortaya çıkar. Bu apartmanda her kapının arkasında ayrı bir olay ayrı bir giz vardır...

   Elimdeki Jane Casey kitaplarının sonuncusu olan 11. Kat'ı okurken okuduğum Kerrigan serisinin altı kitabının içerisinde en farklı bulduğum kitap oldu. Daha heyecanlı kitaplar vardı fakat bu kitap bende bambaşka bir tat bıraktı. Birden çok olayın araştırılması bir yana kitapta Dewent'i çok sevdim. Kerrigan'ın takipçi sapığı Chris Swain nihayet yüzünü gösteriyor. Erkek arkadaş Ron'a ise hala kızgınım...

 Kitap Hakkında Yazılanlar : 

   * Kerrigan, akıllı ve ilginç mizah anlayışıyla okuyucunun güvenini kazanmak için kararlı bir kahramandır. “Tüm çareler tükendiğinde, gerçeği söyleyin.”

                        -Oprah’s Book Club -

* Zorlayıcı , tehtitkar ve hareketli , çok tatminkar bir psikolojik macera.

                        - Sophie Hannah

* Bu cesurca yazılmış macerayı okumaya başlayınca elinizden bırakamayacaksınız!

                      - Closer -

* Oldukça güzel tasvir edilmiş karakterler... Tam bir polisiye romanı.

                      - Booklist -

* Önceki romanları kadar çekici , "11. Kat " ı asla bırakamadım ve başladığım gün bitirdim. Casey'in atmosferine ve karakterlerine kendinizi kaptırmanız çok kolay.

                   - Goodreads -





11. Kat - Jane Casey
Kitabın Adı : 11. Kat
Yazar : Jane Casey
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Orjinal adı : After The Fire
Çevirmen : Alp Ege
Sayfa Sayısı : 464


Kuzey Londra’daki yüksek katlı bir apartmanı kasıp kavuran yangının ardından, on birinci kattaki bir daireye kilitlenmiş iki ceset bulunur. Ancak dedektif Maeve Kerrigan ve cinayet ekibinin olay mahallinde olmasının sebebi üçüncü kurbandır.


   Görünüşe göre muhalif milletvekili Geoff Armstrong, bir yangında kapana kısılmış, kurtarılmayı beklemek yerine ölüme atlamayı seçmiştir. Ancak böyle sağcı bir milletvekilinin yoksul, farklı kültürlerde insanların yaşadığı Maudling Sosyal Konutları'nda ne işi vardır?


   Meave ve ondan kıdemli meslektaşı Derwent, enkazı incelerken herkesin sakladığı bir şey varmış gibi görünen on birinci kattaki sırları ortaya çıkartır.

Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




Maeve Kerrigan Serisinin sıralaması:

 5. Kurban
Acımasız
Sessiz Kurban
Parafili
Sakın Hata Yapma
11. Kat
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver


                                                     

1 yorum:

  1. Anlatımınız harika ve bunun yanında sanki aradığım kitabı bulmuşum gibime geldi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.