10/25/2018

# Artemis Yayınları # Kitap Yorumu # Linwood Barclay # Vedaya Zaman Yok

Vedaya Zaman Yok - Linwood Barclay || Kitap Yorumu

Vedaya Zaman Yok

   Psikoz ve Issız Ev kitaplarının yazarı Linwood Barclay psikolojik-gerilim türünde eserler veriyor. Vedaya Zaman Yok da psikolojik-gerilim , dram ve gizem öğelerini içeriyor.

  Goodreads puanı yüksek olan ve okuyanlardan hakkında kötü bir yorum okumadığım Vedaya Zaman Yok elimde bir süredir bekleyen bir kitaptı. Yazarı Issız Ev kitabı ile tanıdım ve sonra diğer kitaplarını da temin ettim. Psikoz kitabı ise kitaplığımda halen okunmayı bekliyor. Henüz okuma sırası ona gelmedi.


Kitabın başkarakteri Cynthia'nın kocasının ağzından anlatılıyor olaylar ve yaşananlar. Böylelikle yazar hem olayların içindeki hem de tarafsız birisinin bakış açısı ile bize aktarıyor kitabı .

   Cynthia 14 yaşındayken aile ile kavga ederek yatar , daha doğrusu sarhoş olduğu için sızar. Sabah okula gitmek için uyandığında evde kimse yoktur. Annesinin ağabeyini okula götürdüğünü , babasının ise işe gittiğini düşünür. Her zaman not bırakan annesi bu sefer not bırakmamıştır. Ona kızgın olduklarını düşünür. Fakat ailesi bir daha dönmez. Ona veda bile etmeden gitmişler ya da götürülmüşlerdir , arkalarında da hiçbir iz bırakmamışlardır ...

                İhmal edilmiş bir kamp ateşindeki korlar gibi hala bir umut ışığı vardı . 

  Yirmi beş yıl sonra kayıpları bulan bir televizyon programına katılır Cynthia. Bu bilinmezlikle yaşamak ve geride kalan olmak çok zordur. Artık bir anne ve bir eştir fakat geçmişi hep onunla birlikte yaşamış ve sürekli tedirgin olmasına neden olmuştur.



  Bu televizyon programı yeni bilgiler ortaya çıkmasına neden olmasa da hayatları birden değişmeye başlar. Kimliği belirsiz birisinden gelen telefon ve mail, onları takip eden kahverengi araba ve teyzesi Tess'in gizledikleri. Yirmi beş yıllık gizem artık aydınlanacak mıdır yoksa bu gizem onların da hayatlarını tehlikeye mi atacaktır....


   Sağlam bir kurgu ve oturmuş karakterler ile çok başarılı bir kitap olmuş Vedaya Zaman Yok. Cynthia'nın korkuları ve geçmişin izleri okuyucu tarafından tam olarak hissedilirken kocası Terry'nın sonsuz sabrı , karısına desteği ise takdire şayandı.Arada onun da kafasının karışması ve soru işaretleri oluşması normaldi çünkü mantıklı olan her insanın aklına gelebilecek olan şeylerdi bunlar.

  Kitabın sonuna kadar elimden bırakmadan okumuş olsam da son benim için bir sürpriz olmadı. Kitabın ortalarında yazarın bıraktığı ekmek kırıntıları olayların oluşunu ve gidişatını tahmin etmemi kolaylaştırdı. Tam da tahmin ettiğim gibi çıktı fakat bu bende hayal kırıklığına sebep olmadı . Yazarın anlatım tarzı o kadar başarılı ki tahmin etsem bile yazar bu konuyu nasıl bağlayacak merakı okumamı aynı heyecan ile sürdürmemi sağladı.


Vedaya Zaman Yok - Linwood Barclay
Kitabın Adı :Vedaya Zaman Yok
Yazar :Linwood Barclay
Yayınevi :Artemis Yayınları
Orjinal adı : No Time for Goodbye
Çevirmen : Selim Yeniçeri
Sayfa Sayısı :464


Arkasında iz bırakmayan bir kayıptı o. Şimdiye kadar... Evde çıt çıkmıyordu. Ne işe gitmeye hazırlanan annesiyle babasının seslerini duyuyordu, ne de okula geç kalan erkek kardeşinin gürültüsünü. Acaba önceki gece yüzünden onu cezalandırıyorlar mıydı? Ders çalışması gerekirken arkadaşlarıyla dışarı çıkmış, dönüşte de babasıyla tartışmıştı. Herkes neredeydi? Neden ailesi ortadan kaybolmuştu?


Bu gizemin üzerinden yirmi beş yıl geçse de, Cynthia'nın kafası hala cevaplanmamış sorularla doluydu. Ailesi öldürülmüş müydü? Yoksa kaçırılmış mıydı? Eğer hayattalarsa onu neden terk etmişlerdi?


"Vedaya Zaman Yok, ara sokaklarda geçen heyecan verici bir macera. Linwood Barclay, tek bir yanlış adım bile atmıyor ve okuru şaşırtmaya devam ediyor. Vedaya Zaman Yok'u gece okumaya başlamayın yoksa bitirene kadar gözünüze uyku girmeyecek demektir."

Charlaine Harris


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.