10/05/2018

# Arkadya Yayınları # Kimberley Freeman # Kitap Yorumu # Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar - Kimberley Freeman || Kitap Yorumu

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar


  "Hayallerine ulaşmak için ne kadar uzağa gitmeyi göze alabilirsin?"

  Her kitabını zevkle okuduğum, farklı konuları kendi tarzı ile anlatan ve her seferinde beni derinden etkilemeyi başaran bir yazar Kimberley Freeman . Kitaplarını iki zamanlı olarak anlatmayı seviyor yazar. Her yazar iki zamanlı olarak ilerleyen kitapları başarılı olarak kalem alamıyor. Kimberley Freeman ise bu tarzda başarılı olan az yazardan birisi, bu tarzı bana sevdiren yazar da diyebilirim.

  Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar kitabı da aslında üç farklı zamanda ilerliyor dersem yalan söylemiş olmam. . Günümüzde Victoria annesi rahatsız olduğu için onun yardımına gider. Annesi bir tarih profesörüdür . Onun eşyalarını toparlarken Victoria bazı mektuplar bulur. Bu mektuplar bir genç kadının asla büyütmedi bebeğine yazdığı yazılardır. Bu mektupları okurken aynı zamanda birebir olanları yaşıyor ve genç kadının hislerini en derinlerimizde hissediyoruz.

   Geçmişte ise Agnes'ı okuyoruz. Agnes bir yetimhanede büyümüştür. 19 yaşında yetimhaneden ayrılırken bebekken oraya bir düğme ile bırakıldığını öğrenir O düğmeyi ipucu olarak kullanarak annesini bulmak için yola koyulur. Bu yolculuk hele de onun yaşadığı zaman diliminde hiç de kolay değildir. Aslında yaptığı bu yolculuk çok mantıklı olmasa da yaşının getirdiği heyecan, anlık düşünme ve aslında çok güçlü ve inatçı karakteri göz önüne aldığımda beni çok da şaşırtmadı. Bazen kafayı bir noktaya öyle çok takarız ki gözümüzün önündeki gerçekleri fark edemeyebiliriz. Agnes içinde böyle olduğunu söyleyebilirim. Kitapta azmi, kararlılığı ,sevgiyi ,dostluğu okurken şartların ve bazı düşünce yapılarının bütün bir hayatı nasıl etkilediğini de okuyoruz.

   Elime aldığım zaman bırakamadım kitabı. Sayfalar birbiri ardına akarken üç farklı zamandaki üç karakterin hayatlarının nereye doğru yelken açtığını merakla okudum. Sımsıcak ve duygusal bir kitaba imza atmış yine Kimberley Freeman. Yazarın muhteşem kalemi  Arkadya Yayınları nın muhteşem kapak ve baskısı ile birleşince de ortaya harika bir kitap çıkmış. Tavsiyemdir  .

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar - Kimberley Freeman


Kitap Hakkında Yazılanlar:

“Kitapta her dönemin kendi değer yargıları en iyi şekilde işlenmiş. Karakterler sizi alıp götürürken romanın nasıl bittiğini anlayamayacaksınız.”
                                            - Historical Novels Review-

 “Bu hikâyeyi okurken bir sonraki sayfaya nasıl geçtiğinizi anlayamayacaksınız.”
                                           -Australian Bookseller&Publisher-

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar
Kitabın Adı :Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar
Yazar :Kimberley Freeman
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı : Stars Across the Ocean
Çevirmen :Duygu Parsadan
Sayfa Sayısı :528


Hayallerine ulaşmak için ne kadar uzağa gitmeyi göze alabilirsin?

Agnes Resolute en sonunda büyüdüğü kimsesizler yurdundan kurtulacağı için kendini şanslı hissediyordur. Artık amacını gerçekleştirmeye hazırdır. Kuzey İngiltere’nin bu kırsal bölgesinden gidecek ve ailesinden ona kaldığına inandığı tek şeyi yanına alıp annesini bulacaktır. Ona kalan tek şey ise üzerinde tek boynuzlu at motifi olan bir düğmedir…

Tek bir düğmeyle çıkacağı bu yolculuk onun Londra’ya, sonra Paris’e, ardından hiç bilmediği şehirlere gitmesini sağlayacaktır. Peki kalbinin sesini dinleyerek attığı bu adım onu gerçekten ait olduğu yere götürecek midir?

Kimberley Freeman’ın güçlü kaleminden çıkan Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar, unutulmaz bir aşk hikâyesini, özgür ruhlara sahip olan kadınları, anneliği ve aitlik duygusunu ele alan bir başyapıt.

Yazarın okuduğum diğer kitapları : 

Esir Şarkılar Vadisi

Kor Adası 

Zümrüt Şelaleleri 

Kır Çiçeği Tepesi 

                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Not aldim goodreadsde. Güzel bir konu bana uygun gibi 😊

    YanıtlaSil
  2. Vauvvvv sen bayağı bir seviyor olmalısın yazarı..

    YanıtlaSil
  3. Yine güzel bir tanıtım yazısı olmuş, teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.