3/21/2019

# J. D. Barker # Kitap Yorumu # Nemesis Kitap

5. Cinayet - J. D. Barker

5. Cinayet - J. D. Barker

Şeytan'ı bilmeden Tanrı'yı oynayamazsın . 

  Sürükleyici , başladığınız zaman elinizden bırakamayacağınızı garanti ettiğim , tüyleri diken diken eden bir kitap Beşinci Cinayet. 4 MY  serisinin ikinci kitabında yazar J.D. Barker yine beni hayal kırıklığına uğratmadı. Yazıyı sonuna kadar okumak istemeyenler için baştan belirteyim gerilim sevenlere kesinlikle tavsiyemdir kitap. Fakat önce serinin ilk kitabı 4. Maymun'u okumalısınız .

  Kitap hakkında söylemek istediğim birçok şey bulunmasına rağmen kitabı okumak isteyenler için hepsini yazmamaya gayret edeceğim. Kimsenin bana kızmasını istemiyorum.

 Dedektif Porter ve ekibi ile yine beraberiz kitapta. Bir cinayeti araştırıyorlar. Dedektif Porter ise 4 MY katilini saplantı haline getirmiş durumda. Gizli olarak bu konuda bir araştırma yapmaktadır. Birçok meslektaşı katilin ellerinden kurtulması konusunda onu suçlamaktadırlar. Hatta onunla haberleştiğini bile söyleyenler vardır. Bütün bu baskı ve suçluluk duygusu Barker'ı etkilemektedir.

"Bazen en iyi saklanma şekli açıkta durmaktır."

  Evinde FBI ın yaptığı aramada yaptığı araştırma ve belgeler ortaya çıkar. Davadan uzaklaştırılan Porter serbest olarak elindeki ipuçları ile tekrar 4 MY katilinin peşine düşer.

  İlk kitaptaki günlük de ona ipucu olmaktadır. Bu günlükte yazılanların hepsi doğru mudur yoksa sahte ipuçları ile mi doludur???

  Bu olayı ve katili takıntı haline getiren Porter önündeki gerçekleri fark edebilecek mi yoksa katilin oyununa mı gelecektir?

  Her an ne olacak merakı ile kitabın sayfalarını çevirirken dış gözlemci olarak olayları bazen daha erken fark edebiliyorsunuz . Olayın içinde olan Porter ise çoğu zaman  geç tepki veriyor ya da geç fark ediyor. Saplantısı o kadar gözünü kör etmiş ki olacakları sezemiyor.

  Kitapta hem Porter hem de katil hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. Araştırma ekibi genişliyor ve onları da daha yakından tanıma fırsatımız oluyor bu kitapta.

Ruh olmadan beden sadece bir kabuk gibidir ve beyin bir şekilde bunu bilir.

 Kitabın sonu ise tam bir bomba!!!!! Yazar okuyucuyu şoka sokarak serinin diğer kitabını merakla beklemesi için elinden geleni yapmış. Şimdi nasıl bekleyeceğim bilemiyorum.

Serinin ilk kitabını merak ediyorsanız  → 4 Maymun ← incelememi okuyabilirsiniz . Bu kitapla ilgili tek eleştirim ciltli olmaması olacak . İlk kitap ciltli iken ikinci kitabın ciltsiz olması olmamış . Seri nasıl başladıysa aynı şekilde devam etmeliydi :D






Kitap Hakkında Övgüler :

“J. D. Barker, o az bulunur, gizli yeteneğe sahip şahsına özgü yazarlardan. İnsanın aklına Stephen King geliyor ya da Lee Child veya John Sanford. Tamamıyla özgün biri. J. D.’nin kaleminden çıkan hiçbir şeyi kaçırmayın.”
                     - James Patterson - 
 “Bu kitaptaki yetenek en üst düzeyde. Hikâye okuru sıkmadan girift olmayı başarıyor, karakterler son derece belirgin, diyaloglar akıcı ve sonuna gelince… Olanca hızıyla dağa çarpan bir trendeymiş gibi hissettiriyor: beklenmedik, ani, acı dolu. Macera, daha da iyi olacağı şimdiden belli olan sonraki kitaplarda devam edeceğe benziyor.”
                           - Booklist -






5. Cinayet - J. D. Barker

Kitabın Adı :5. Cinayet
Yazar :J. D. Barker
Yayınevi : Nemesis Kitap
Orjinal adı : The Fifth to Die
Çevirmen : Tolga Toprak
Sayfa Sayısı : 664
Serisi : 4 MK #2


Annecik. Biliyorum hep sana anne dememi istedin ama gerçekten
sana annecik demek istiyorum. Bu yanlış mı?
Annecik... Annecik... Annecik... Annecik...
Üzgünüm, anne.
Çok üzgünüm. Beni arkada bırakıp gitmene sebep olacak
her ne yaptıysam çok üzgünüm.
O adamlar eve geldiğinde başka bir şansın olmadığı için mi
beni bırakıp gittin? Öyle, değil mi? Yoksa beni bırakıp gitmezdin.
NOT: Bayan Carter'a selam söyle, uzun sarı saçlı adama da. Eminim bir gün hepinizi yeniden göreceğim. O güne kadar bıçağım yanımda ve keskin olacak. Onu bana geri verdiğin için teşekkür ederim.


Yazarın Okuduğum Kitapları:

 4 Maymun






J.D. Barker : 

5. Cinayet - J. D. Barker   1971 doğumlu olan yazarın tam adı Jonathan Dylan Barker 'dır. Genel olarak korku , suç , gizem , bilim kurgu ve doğaüstü konuları içeren kitaplar yazan uluslararası çok satan Amerikalı bir yazardır.

 Tam bir kitapkurdu olan J.D. Barker altı yaşına kadar Hardy Boys ve Nancy Drew serilerini okuyup bitirmişti. Küçük yaşta yazdığı ilk hikayeleri evlerinin yakınındaki ormanda yaşayan cadılar ve hayaletler hakkında idi.
Yazarın şu anda yayımlanmış dört kitabı bulunuyor ve yeni kitap projeleri de var. Yazar hakkında daha fazla bilgi almak için kendi sitesi J.D. Barker  ' a bakabilirsiniz.




                                                     

7 yorum:

  1. İki kitabı da çok merak ediyorum. Listemde inşallah bu yıl içinde alırım:)

    YanıtlaSil
  2. Tam benim tarzım. Bunu da listeme ekledim.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. bu kitabı da not aldım sevdim sanki konusunu :D

    YanıtlaSil
  4. bütün polisiyeleri okuyom yaaa ama bunu da bilmiyodum oleeey yaa hem de seri oh :) bugün ben de lopisiye yazdıydıım :)

    YanıtlaSil
  5. Sadece kitapta kaldigi sürecr cinayet olabilir 😉

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.