8/03/2019

# Kitap Yorumu # Mario Mazzanti # Sonsuz Kitap

444 Basamak - Mario Mazzanti

444 Basamak -  Mario Mazzanti


  Şah Mat ile tanıdığım ve sevdiğim bir yazar oldu  Mario Mazzanti . Şah Mat'tan sonra okuduğum Gördüğüne Asla İnanma  ve Ölümle Randevu 'yu sevsem de bir Şah Mat kadar olamadılar benim için . Bu sene içerisinde okuduğun On İçimdeki Katil ile tanışıncaya kadar. Benim gözümde Şah Mat'ın da üzerine çıktı On İçimdeki Katil444 Basamak da On İçimdeki Katil'in devamı niteliğinde.  On İçimdeki Katil'i blogumda yazmadığımı fark edince 444 Basamak yorumuna geçmeden önce ondan bahsetmek  istiyorum.

On İçimdeki Katil

 On İçimdeki Katil  bol miktarda gerilim ya da korku içeren bir kitap değil. Suç , araştırma ve psikoljik öğelerin yer aldığı bir kitap . 7 yıl önce cinayet zanlısı olarak tutuklanan Riondino tutulduğu rehabitasyon merkezinden yine vahşi cinayetler işleyerek kaçar. Polisin onu tekrar yakalama çabasını okurken , 7 yıl öncesine ve nasıl tutuklandığına yolculuk ediyoruz. Bu kitabı ilginç kılan ise suçlunun çoklu kişilik bozukluğuna sahip olması. Bir bedenin içinde on farklı kişilik ya da doktorun tabiri ile on farklı kişi. Tüm kişilikler cinayetlerden haberdar mı yoksa sadece biri mi katil ??? İşte bu ilginç konudan ve yazarın anlatım gücünden dolayı hızla okunup bitiyor kitap.

    444 Basamak'ta da yine başrolde Riondino ve Doktor Claps var. Ekvator'da  Amerikan vatandaşı genç bir kadın kaybolmuştur. Kadının fiziksel özellikleri Riondino'nun kurbanlarına benzemektedir. Hem kadını bulmak hem de Riondino orada mı araştırmak için Doktor Claps Ekvator'a gider. Orada yine bir araştırma süreci okuyoruz . Diğer taraftan da Riondino'yu ...

  Yine başarılı ve heyecanla okunan bir kitap oluşturmuş yazar. Bu iki kitap ile başarılı bir seri oluşturan yazarın kendini geliştirdiğini söyleyebilirim. Diğer kitapları çerez olarak nitelerken bu kitaplarını gerçek polisiye olarak görüyorum. Türü seven okuyuculara tavsiyemdir.








Kitabın Adı :444 Basamak
Yazar :Mario Mazzanti
Yayınevi : Sonsuz Kitap
Orjinal adı :I 444 scalini
Çevirmen :Güliz Akyüz Yıldırım
Sayfa Sayısı :400


Santa Ana Tepesi, Ekvador Quayaquil’deki en etkileyici yerlerden biridir. Ancak tepeye ulaşmak için her biri numaralandırılmış olan tam 444 basamağı aşmanız gerekir.
382. basamakta ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan Amerikalı turist Sheila Ross gündeme bomba gibi düşer. Kadının kaybolduğu günün sabahında konuştuğu İtalyan adam, Doktor Claps’in okyanusları aşmasına yetecek ipucunu ona vermiştir. Bu durumda ona garip gelen, onu kâbusuna geri döndüren bir şeyin var olduğunu hisseden Claps, iki yıl önce ellerinden kaçıp giden, çoklu kişilik bozukluğu yaşayan acımasız katil Riondino’yu bulma umuduyla yola çıkar.

Claps, yaşanan onca şeyden ve gerçekleşen kanlı cinayetlerden sonra Riondino’yu bulmayı takıntı haline getirmiştir. Ekvador’a vardığında kaybolan tek kadının Sheila Ross olmadığını öğrenmesiyle birlikte Riondino’nun oradaki varlığından neredeyse emin olan Claps için bu iş, samanlıkta iğne aramak gibi olacak.

Çoklu kişilik bozukluğu yaşayan on farklı kişiliğe sahip, vahşi bir katil...




                                                     

8 yorum:

  1. Tüm kişilikler cinayetlerden haberdar mı yoksa sadece biri mi katil .
    Can alıcı nokta

    YanıtlaSil
  2. hımm şah mat ve gördüğüne inanma sevmiştim. o zaman bu ikiliyi de okuyabiliriim :)

    YanıtlaSil
  3. kitap editörü diye bişi çıkıyoo, tanıdıkların mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok değil , Google kafasına göre reklam yerleştiriyor. Reklamdır o ...

      Sil
  4. Yazarı tanımıyorum. Şah Mat'ın methini duymuştum ama alıp, okumak kısmet olmadı.

    YanıtlaSil
  5. Selamlar,sizce Claps öldü mü 444 basamak bu serinin bitişi demek mi ?

    YanıtlaSil
  6. Bence claps de öldü...Ama yazarın dili, birbirine bağlantısı,edebiyatı...harikaydı...

    YanıtlaSil
  7. Dikkat spoiler . On içimdeki katil kitabının sonu çok düşürücü bitmişti. İkinci kitap olan 444. Basamak da riondinoyu yeniden görüyoruz. Peki bu adam madem ölmedi o zaman nasıl kaçtı ? Kuş olup uçmadı ya. İki yıllık bir zaman aralığı var kitaplar arasında. Bu iki yılı biz mi tahmin ediyoruz ? Seri olarak bakıldığında kafada soru işareti bırakan. Ama normal düz roman olarak okunursa gayet etkileyici kitaplar

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.