11/28/2019

# Büşra Küçük # Kitap Yorumu # Pika Yayınları

Annemin Saklı Defteri - Büşra Küçük

Annemin Saklı Defteri

“İyiyim, ölmeyecek kadar iyiyim ama yaşayacak kadar da değil.”

  Yani bir yayınevi olan Pika Yayınları ile tanışma kitabım oldu Annemin Saklı Defteri . Yayınevi kadar yazarla da tanışma kitabım oldu. Öncelikle kitabın ciltli olmasını , sayfaların dizaynını , kapak kalitesini , yazım ve basım hatası olmamasını çok hoşuma  gitti. Zaten olması gereken de bu fakat her yayınevi bu kadar özen göstermiyor maalesef.

  Roman Melnik Rusya'da yaşamaktadır . Babası Rus  , annesi de Türk'tür. Babası hapse girmiştir , annesinin de intihar etmesi ile birlikte dayısı Kaya , Roman'ı alıp Türkiye'ye getirir.






 Türkçeyi çok iyi konuşup anlamasına rağmen ilk defa geldiği bu ülkede kendisini yabancı hissetmektedir Roman . Dayısı ve eşi ona çok iyi davransalar da onlarla da ilk defa tanışmaktadır sonuçta. Yeni bir çevreye uyum sağlama , annesinin onu bırakıp gitmesi ve yalnız kalması onu etkilemiştir. Yapayalnız hisseder kendisini. Köpeği gaga olmasa daha da kötü hissedecektir kendisini. Bir gün dolaşırken bir kız ile karşılaşır Açelya . Komşularıdır bu kız . Açelya Roman'ın ilk ve en yakın arkadaşı olur Türkiye'de . Dayısının eşi annesine ait eski bir günlük verince Roman'a hayatı biraz renklenmeye başlar. Bu günlüğün içinde yazılanları Açelya ve sonradan tanıştığı arkadaş grubu ile birlikte çözmeye çalışırlar.

Günlükte annesi yapmaya başladığı bir besteden de bahsetmektedir. Roman 'ın yeni gayesi bu besteyi bulmak olmuştur. Bu besteyi bulursa annesini daha iyi tanıyabileceğini ve onu anlayabileceğini düşünmektedir.

  Genç bir çocuğun yaşadıklarını   , arkadaş grubu ile olan dayanışmasını  ve bir dedektif misali günlüğü çözmeye çalışıp bestenin yerini araştırmalarını okumak heyecan vericiydi . Gençlik filmi tadında , hızla okunan güzel bir kitaptı Annemin Saklı Defteri . Büyük bir keyifle okudum kitabı  , kurgu çok güzeldi .





Annemin Saklı Defteri - Büşra Küçük
Kitabın Adı : Annemin Saklı Defteri
Yazar : Büşra Küçük
Yayınevi : Pika Yayın
Sayfa Sayısı : 260


Satürn, Güneş, Mars, Venüs… Anahtarlıklar, kolyeler, boş evler, tamamlanmamış besteler… Tek bir defter, çözülecek bir sürü gizem… Roman Melnik annesinin ölümünün ardından, dayısıyla yaşamak üzere Rusya’dan Türkiye’ye gelir. Dayısının evinde onu bekleyen yeni bir hayatın yanı sıra annesinin gençlik yıllarından kalma bir defterdir. Hayallerle, kırgınlıklarla, küçük mutluluklarla dolu bir defter. Ve tabii bir sürü şifreyle ve gizemle de. Roman, geçmişi geride bırakmak için annesinin geride bıraktığı gizemi çözmek zorunda. Gittikçe daha fazla huzur bulduğu yeni evinde, yeni arkadaşlarla. Açelya’yla…


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Ilk paragraf çok etkileyici!... :(

    YanıtlaSil
  2. Yayınevi ve kitap kalitesi iyi görünüyor. İçerik olarak da konusu güzel ve sürükleyici. Paylaştığınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sürekli yeni yazarların ortaya çıkışı edebiyatımız ve dilimiz için olumlu gelişmeler
    İlk kez duyduğum haberdar olduğum yazar ve kitapları bize ulaştıran editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. Benimde listemde olan bir kitap, Aralık ayında okuyacağım sanırım. :)

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka okumalıyım bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  6. Yine değişik bir kitap bulmuşsun canım 😍

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.