11/13/2019

# Fısıldayan Gölgeler # Jan-Philipp Sendker # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları

Fısıldayan Gölgeler || Jan-Philipp Sendker

Fısıldayan Gölgeler ||  Jan-Philipp  Sendker


Hayat devam ediyor.
Bu kelimelerden nefret ediyordu.Ölümün telaffuz edilemeyen adaletsizliğini ve son derece itici adiliğini somutlaştırıyorlardı.

Koridor Yayınlarının beyaz kapaklı polisiye kitaplarını seviyorum. Kitapçılarda dolanırken Fısıldayan Gölgeler'i indirimde görünce dayanamadım. En sık uğrak yerlerimden birisi zaten Koridor Yayınları standı . Yaz başında almış olsam da kitabı okumaya yeni zaman bulabildim. Daha doğrusu kitabı alıp koyduğum yerden yeni elime geçti ...

    Jan-Philipp  Sendker'in Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler isimli kitabını okumuştum ve çok sevmiştim. O farklı tür bir kitaptı ve okumayanlara kesinlikle okumasını tavsiye ederim.

Fısıldayan Gölgeleri'in  bir serinin ilk kitabı olduğunu okuyup bitirdikten sonra öğrendim. Yazarı da bildiğimi kitap bittikten sonra fark ettim. Bu sıraları kafamın ne kadar karışık olduğunu anlamışsınızdır bu durumdan ...

Dost olmayan ruhlara dostça yaklaşın,çünkü buna en çok onların ihtiyacı var.

Paul  oğlu öldükten sonra kendisini suçlamış ve hayata tutunmayı başaramamıştır. Hayata tutunan eşine de kızmıştır kendi içinden ve evlilikleri de son bulmuştur. Bir adada sessiz , ıssız , herkesten ve her şeyden uzak yaşamaktadır . Birgün Elizabeth isminde bir kadın ile karşılaşır. Kadın iş için Çin'e gelen oğlundan haber alamadıklarını söyler. Hong Kong'da yaşayan bir batılı olarak Paul'den kendisine yardım etmesini ister. Paul başta isteksiz olsa da zamanla kendisini olayların içinde bir dedektif gibi iz sürerken bulur...




 Fısıldayan Gölgeler bir polisiye . Aksiyon dolu bir polisiye değil de ip uçlarının peşinde ağır ağır ilerleyen , yer yer dram ağırlıklı ve duygu yükü fazla olan bir kitap. Birçok farklı duyguyu barındırdığı ve merakla okuttuğu için kitabı sevdim. Heyecan ve sakinlik ... Birbirine tezat gibi görünse de bir arada harika giden ikili oldular bence kitapta.

   Paul'un yasını ve yas ile başa çıkma çabası yanında farklı bir ülke ve kültürde yaşananlar da anlatılıyor. İnsan gittiği yerleri ve ülkeleri tam olarak tanıyamıyor ve kendi bakış açısı ile değerlendiriyor. Çin'de kaybolan  Michael de böyle aslında . Olması gerekeni söylüyor ve düşünüyor. Ancak görünen ve uygulanan her zaman aynı olmuyor. Yazılı hukuk kuralları olsa da onları uygulayan hakimler olsa da düzen bozuk , rüşvet her yerde , korku insanları sindirmiş olunca adalet göstermelik oluyor.

  Kitapta Çin'in geçmişinden , geçmiş ve bugün arasındaki farktan ve insanların düşünce yapısından da oldukça bahsetmiş yazar. Bir kurgunun ötesinden oldukça dolu dolu bir kitaptı bana göre Fısıldayan Gölgeler .  Bu tarz kitapları sevenlere tavsiyemdir .




Fısıldayan Gölgeler ||  Jan-Philipp  Sendker
Kitabın Adı :Fısıldayan Gölgeler
Yazar :Jan-Philipp  Sendker
Yayınevi :Koridor Yayınları
Orjinal adı : Whispering Shadows
Serisi : The Rising Dragon #1
Çevirmen :Çiğdem Balkanlı
Sayfa Sayısı :416


Paul lösemiden kaybettiği oğlunun üçüncü ölüm yıldönümünde, hep onunla gittiği dağ yolunda esrarengiz bir kadınla karşılaşır. Elizabeth bir süredir haber alamadığı ve ünlü bir işadamı olan oğlu için hiç tanımadığı bu adamdan yardım istemektedir.

Yaşadığı trajediden sonra bir adaya yerleşip hayatla ve insanlarla ilişiğini tamamen kesen Paul'e tanıdık gelen ve onu bir dedektif gibi ipuçlarının peşine takan şey neydi? Herkesin sormaktan korktuğu soruların cevaplarını duymaya hazır mıydı?

Her acının bir uyanış ve her uyanışın da sürprizlerle dolu olduğu bir dünyada Paul için geçmişin karanlık koridorlarında kaybolmadan yürümek hiç kolay olmayacaktı çünkü insan ancak başkalarının kalbine kulak verdiğinde kendi kalbinin sesini duyabilirdi.

Kitap Hakkında Övgüler  :

“Polisiye dendiğinde ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Aşk romanlarının sonu da hep bellidir. Fakat Jan-Philipp Sendker, romanında bu ikisinin özgün ve heyecan verici bir karışımına ulaşmış. Bir cinayet hikayesi hiç bu kadar büyüleyici olmamıştı.”

                                    - Caroline Leavitt -


Jan-Philipp Sendker Kimdir ? 




1960 yılında Hamburg'da doğdu.1990-1995 yılları arasında Stern gazetesinin Amerika muhabiri , daha sonra 1995-1999 Asya muhabiriydi . Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler ona dünya çapında ün kazandıran ilk romanıdır.






The Rising Dragon Serisinin Diğer Kitapları :

The Rising Dragon 2 The Rising Dragon 3
                                     


                                                                   Kozmokitap

2 yorum:

  1. siyah beyaz kapaklı koridor yayınları polisiyelerini ben de seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Fısıldayan gölgeler ismi bile bende çok gizem var gel oku diyor ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.