11/04/2019

# Benim Adım Hiç # Feniks Kitap # Gülbahar Kurtoğlu # Kitap Yorumu

Benim Adım Hiç - Gülbahar Kurtoğlu


Benim Adım Hiç

Merhaba ; size incecik ama dolu dolu bir kitapla geldim . Kitabı iki türlü okuyabilirsiniz. İnce olduğu için çok kısa bir sürede hızla okuduğunuz ve zevk aldığınız bir kitap olur ya da benim yaptığım gibi yavaş yavaş, durup düşünerek , işaretleyerek ve araştırarak okursunuz . Kitap o kadar güzel ki en üst seviyede faydalanabilmek için benim yaptığım gibi okumanızı tavsiye ederim.

Her yazdığı kitabı çok sevdiğim Gülbahar Kurtoğlu Benim Adım Hiç ile beni bir yönden çok şaşırttı, diğer yönden de hiç şaşırtmadı. Şaşırtmadığı konu kitabın çok güzel olması ve bu kadar az sayfayı bu kadar dolu dolu yapabilmesi !!! Şaşırtıcı ola ise her kitapta kendini daha ileriye götürmesi. Her yazar bun başaramıyor. Bu konuda yazarımız Gülbahar Kurtoğlu'nu gönülden takdir ediyorum.

" Geçmişi çok fazla düşünmem ben . Geleceği ise hiç! Sonsuzluk şimdidedir . Bunu bilirim, bunu derim."

Kitabın içerisinde Hallac-ı Mansur ,zihin okuma ,telekinezi ,rüyalarda seyahat ,rüyalara müdahale etme, yardımı olan insanları hissetme ,geçmişi ve geleceği görme gibi ilginç konular bir araya getirilmiş. Kuantum fiziğini de unutmamak lazım...

Benim Adım Hiç


Kitap kısa kısa bölümlerden oluşuyor. Bölümler geçmiş ve şimdiki zaman arasında değişiyor. Bazı bölümleri farklı karakterlerin anlatımıyla okusak da kitabın genelinde Hiç'in anlatımlı ön planda.

Hiç ,küçük bir çocukken rüyalarında Hallac-ı Mansur'un ölüm zamanını görmektedir. Hatta bazı rüyalarında etrafında kimse onu görmese de Hallac-ı Mansur onu görmekte ve onunla konuşmaktadır. Annesi ve babası onun yaşadıklarını tam olarak anlayamamak ta ve ona destek olamamaktadır komşuları olan fizik hocası ve eşi bu konuda hiç a destek olurlar fizik hocası adeta Onun babası ve yol göstericidir. Bir konferans sırasında hiç Buket isimli bir kıza yardım etmesi gerektiğini anlar ve onu bulmak için dışarı çıkar Buket olduğu sırada bir patlama olur o olaydan sonra roket ve için yaşadıkları anlatılırken Bu olaydan yıllar sonra olanlarda daha tecrübeli ve daha olgun olan Hiç tarafından bizlere anlatılmaktadır.

Benim Adım Hiç


Kitapta olanları ya da bana tam olarak hissettirdiklerini kelimeler ile ifade edemiyorum. Farklı bir boyuta seyahat ettim sanki. İsmini bile bilmediğim bir insana kendimi çok yakın hissettim ve onun yaşamından düşüncelerinden etkilendim. Kendini geliştirirken insanlara sürekli yardım etmek istemesi , çevresinde kurduğu dostluklar, bakış açısı nedeni ile Hiç gerçek hayatta var olmayan bir karakter gibi göründü gözüme. Çevremde yaptığım gözlemler sonucunda insanların ben merkezli bir hale geldiğini görünce Hiç gibi insanlara ihtiyaç olduğunu daha fazla hissettim. Hiç kadar olamasak da elimizden gelenin en iyisi yapmalıyız diye düşünüyorum.

Kitabın sonunda yazar ve Hiç'in bir de sürprizi var ki ben bunu çok sevdim. Merak edenler kitabı okusun mutlaka! ! Kitabın sonundaki kaynakça kısmı ise yazarın nasıl titiz bir araştırma sonucu kitabı yazdığının kanıtı . Konuya merakı olanlar bu kitapları da inceleyebilirler.





Benim  Adım Hiç Kitabından Alıntılar :
* "Tesadüf olamayan tesadüfler vardır ve insana planlar, kesişmeler, entrikalar hazırlar. Her vazife için seçilmiş bir beşer vardır. Hangisi o çetin savaşı verir de galip çıkarsa, belirtilen süreyi tamamlarsa vazifeyi o alır. Çünkü hiçbir vazife kimseye verilmez, vazife alınır. Bu insanın olgunluğudur."

*"Her insan bir kanatsa ve tek kanatla uçamayacaksak; beraber iki kanat olup uçacağız, değil mi Hiç? "

*"Kendini hiçlikle bilen Rabb'ini varlıkla bilir. "

*"Rabb'den gelen bela, Rabb'den gelen nimet, imtihan ve terbiyeydi."

*"Var gücünle işit ve hatırla! Ne gidilecek ne de varılacak bir yer yok, yer yoktur, mekan ancak gördüğündür, aldatıcıdır. Tüm gücünle gör ve HATIRLA! " .

*" Düşünmeye başladığımız anda dalga hareketi çöküşe uğrar. " .

*"Gerçek, sadece bir hayal aleminde yaşadığımızdır. Aslolan; canlı cansız her şeyden yükselen senfoniyi duyabilmektir. Aslolan; evreni okuyabilmektir. "

* "Geçmiş, bugün ve var olmadığını sandığımız gelecek zaman bir aradadır. "

*"Hakikatler ancak ışık altında görülebilir. "




Benim Adım Hiç - Gülbahar Kurtoğlu
Kitabın Adı :Benim Adım Hiç
Yazar :Gülbahar Kurtoğlu
Yayınevi :Feniks Kitap
Sayfa Sayısı :176


Geçmişimi çok fazla düşünmem ben. Geleceği ise hiç! Sonsuzluk şimdidedir. Bunu bilirim, bunu derim.

Ne zaman bıraktım geçmişimi düşünmeyi, ne zaman bıraktım geleceğim için endişelenmeyi, bilir misin?
Sonumun olduğunu düşündüğüm zaman. Çünkü sonum, başlangıcım olmuştu. ‘Mim’dir benim hayatım!
Kim miyim ben?
Var mı isimlerin önemi? Yolumuz ilim, irfan ve özgür düşünce taşlarıyla; yüreğimiz sevgiyle doluysa?
Sonsuz boşluğu biraz olsun anlamlı kılan “Biz” değil miyiz? Bir o kadar önemsiz, bir o kadar değerli...
Hâlâ merak mı ediyorsun adımı?
Peki o zaman;
BENİM ADIM HİÇ!..


Gülbahar Kurtoğlu Kimdir ? 

Gülbahar Kurtoğlu

Yazar, Öğretmen .1 Mayıs 1975 yılında İskenderun’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu. 1997’den beri İngilizce öğretmenliği yapmaktadır. Evli, iki çocuk annesidir.


Gülbahar Kurtoğlu'nun Okuduğum Kitapları:

* Fısılda

* Reh-güzar




                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. İlgimi çekti. Listeme aldım canım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazarı hiç duymadım,kitabını da bilmiyorum.Dikkatimi çekti sık kullanılanlara ekleyip bu yazıyı,yazarı biraz inceleyeceğim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğin bir kitap olduğunu düşünüyorum :)

      Sil
  3. Ilginç şeyler var bu kitapta okumaya çalışayım 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.