9/22/2014

# Doğan Kitap # Kitap Yorumu # S.J. Watson # Uyuyana Kadar

Uyuyana Kadar - S.J. Watson

kozmokitap


    Merhaba;
    Okumaya başladığım kitap henüz bitmediği için sizlerle daha önce okuduğum bir kitabı paylaşmak istedim. Üstelik kitabın tekrar basımı ve filme çekilmesi dolayısı ile tekrar gündemde. Kitabımız Uyuyana Kadar. Yazarın ilk kitabı Uyuyana Kadar. Kitap, yazarın 2009 da Faber Akademisinde katıldığı "Roman Yazma " kursunun ürünü. 42 ülkede satılan kitap, Galaxy Ulusal Kitap Ödülleri'nde en iyi polisiye-gerilim kitap ödülünü ve İngiliz Polisiye Yazarları Derneği John Creasey Hançer Ödülü'nü kazanmış.



      Kitabın kapağını görünce bayıldım. Kesinlikle gizemli ve okumaya davet edici. Okumayı çok istediğim kitabı kardeşim alıp hediye edince havalara uçtum. Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Kardeş candır:)

       Christine'in hayatına hoşgeldin...

    Christine bir sabah yabancı bir yatak odasında uyanır. Eşyalar ona yabancıdır. Arkasını döndüğünde yabancı bir adam görür. Adamdaki alyansı fark edince evli bir adamla geceyi geçirdiğini düşünür .Lavaboya gidince kendisini fark ediyor. Hatırladığından 20-25 yaş daha yaşlı. (Öyle bir durumda olmayı hayal bile edemiyorum. ) Şok olan Chiristine adamdan açıklama isteyince kocası olduğunu öğreniyor. Kocası bir kaza geçirdiğini ve bazı şeyleri hatırlamadığını söylüyor. Christine her sabah yirmili yaşlarda olduğunu düşünerek ve aradaki hiçbir şeyi hatırlamadan uyanıyor. - ne kabus ama-
 
        Buraya kadar konu sıradan , daha önce okuduğum bazı kitaplara veya seyrettiğim bir filme çok benziyor. Bu noktadan sonra işler karışmaya başlıyor. Bir sabah doktoru Christine günlüğünün kendisinde olduğunu ve almasını ister. Günlüğü alan Christine içerisindekileri okuyunca şaşırır. İlk sayfada " Ben'e güvenme "yazmaktadır. Ben kocasının ismidir. Her şeyden kuşkulanmaya başlayan Christine araştırmaya başlar. Hiç çocuğu yok zannederken bir oğlu olduğunu ve Afganistan'da öldüğünü öğrenir. Kendisinin bir yazar olduğunu öğrenir ve kocası hiç kitap yazmadığını söyler. Oysa ki bir kitabı basılmış , ikincisini yazmakta olduğunu öğrenir ve o noktadan sonra kocasından kuşkulanmaya ve ona güvenmemeye başlar. Okuyucuyu kitaba bağlayan bir anlatım tarzı, konunun farklı olup okuyucuyu şaşırtması ve sonunun tahmin edilemez olması kitabı okuma listelerinde üst sıralara taşımıştır. Her ne kadar acemi bir yazar olsa da kusurları konunun etkileyiciliği nedeni ile arka planda kalmış ve pek fark edilmemektedir.  

      Çok etkilendiğim kitaplardan bir tanesi ve kesinlikle tavsiye edilir:)

Uyuyana Kadar
Before I Go To Sleep
S.J. Watson
Doğan Kitap
Çeviren: Şen Süer
373 sf.

"Tanrım " diyorum. "Yaşadığım yeri bile bilmiyorum..."

Anıların sana kim olduğunu söyler.Ya her akşam uyuduğunda anıların kayboluyorsa?        
                   
                                                     Sevgilerle...

                                                    
Uyuyana kadar filminin fragmanı: 

                                  

4 yorum:

  1. Hemen alıp okumam lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırılmaması gereken kitaplardan. Sevgilerle :)

      Sil
  2. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum.
    Bloğunuzu takibe aldım.
    Benim 2 bloğum var.
    1.si prettythingscute yani sevimli güzel şeyşer adlı bloğumda geneli kendi yaptığım ufak tefek dıy projeleri ve çalışmalarımı görsel anlatımlı paylaşıyorum.
    2.si ise Beğendim Paylaştım isminde nette gezip beğendiğim güzellikleri adresleriyle yayınladığım sayfam.
    Sizi ve tüm bloger dostlarını beklerim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoş geldiniz:) Ben de hemen geliyorum...

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.