1/26/2015

# Kitap Yorumu # Küçük Dünyanın Büyük İnsanları # Osman Yamaç # T&P Kitabevi

Küçük Dünyanın Büyük İnsanları - Osman Yamaç

   
Osman Yamaç
 

     Yazarın ilk kitabı Küçük Dünyanın Büyük İnsanları. Yazar geçmişe yönelik hatıraları, yetiştiği yörenin insanlarının yaşadıklarını öyküleştirmiş. Osman Yamaç Anadolu'nun ufak tefek olaylarla bile mutlu olmasını bilen , birbirlerine tabiri caiz ise eşek şakaları yapsalar bile kavga gürültü yapmadan gülüp geçen insanlarının öyküleri bize yansıtırken aralarda kendi anılarını ve fikirlerini de bize yansıtmış.
   Yazarın ilk kitabı olduğundan dolayı ufak tefek aksilikler , bazı yerlerde de kelime hataları olsa da okunabilecek ve gerçek hayattan kesitler yansıtan güzel bir kitap olmuş Küçük Dünyanın Büyük İnsanları. Yazarın anlatımındaki içtenlik ilk andan daha okuyucuya kendisini hissettiriyor. Hikayeleri yüzünüz gülerek okuyorsunuz. 
   Eski, elektriksiz dönemde insanlar ne yaparlarmış bakıyoruz. Çok eski bir tarih de değil. 1970'li yıllar. Sırtlarında giysileri belki yiyecek ekmekleri bile yok insanların ama mutlular. Azla yetinmeyi ve varolduklarının değerilerini biliyorlar. 
   Yazar bize kitapta kısaca mutluluğun önemini ve sahip olmadıklarımıza bakıp üzülmektense sahip oldklarımıza bakıp mutlu olmamız gerektiğini öğütlüyor. Kısa sürede biten bu kitap Anadolu hikayelrei okumak isteyenlere tavsiye edilir:))
Sevgilerle♥♥♥
kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.