12/29/2015

# Kitap Yorumu # Tülin Dursun # Yılgın # Yitik Ülke Yayınları

Yılgın - Tülin Dursun || Kitap İncelemesi

Yılgın - Tülin Dursun


Kitabın Adı : Yılgın
Yazar : Tülin Dursun
Yayınevi : Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı :190

Kitabın tanıtımını okumak için tık tık...

Yaşadıklarımız ve yaptıklarımız yarınlarımızın yatırımıydı.

  Yılın son günlerinde yoğunluklar arasında koştururken bir kitap daha bitti. Sevgili Tülin Hanım'dan biraz yüzsüzlük de ederek adıma imzalı istediğim kitabın Yılgın bitti.  İyi ki cesaretimi toplayıp kitabı istedim; kitaplığım çok güzel bir öykü kitabı kazanmış oldu...

   Kitap dört öyküden oluşuyor. Hayatın içerisinden gelmiş doğal, hatta o kadar doğal ki bazen karakterleri kucaklamak bazen de boğmak istiyorsunuz. Okurken yazarın kalemini sevdim. Okurken bazen hikayenin içerisinde bazen de yanı başında seyircisi oluyorsunuz. Her halükarda da öykülerden derinden etkileniyorsunuz. Beni etkileyen yılgın insanlardı. Mutlu hikayeler değil. Sonu abartılı bir mutlulukla bitmiyor. Zaten bu hayatta insan ne zaman tamamen mutlu oluyor ki! Bir taraftan mutlu olurken diğer taraftan bir eksiklik mutlaka oluyor.

Yılgın - Tülin Dursun

    İlk Öykü kitaba da adını veren Yılgın. Belki de kitapta sonu mutlu biten tek öykü yılgın. Ailesi sürekli göç edip farklı yerlere yerleşmek zorunda kalan Barış insanlardan çok hayvanlar ile yakınlaşır. Özellikle atlar ile. Tek hayali bir atının olması ve onu yetiştirmektir. Hayatını ve meslek seçimini de bu sevgisi etkileyecektir.

   İkinci öykü Eğri Kapılar. Kitapta beni en derinden etkileyen öykü oldu Eğri Kapılar. Bu öyküdeki Kader'in mutlu çocukluğu, güvende hissettiği ailesi bir anda yok olur. Kendini ait gördüğü dünyası biranda onu dışlar ve kendisini yapayalnız bulur. Fazla ipucu daha vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum :(( Bir insan ancak bu kadar şanssız olur diyorum. Yeni hayatında güzel insanlar, sevgi biriktirirken hayat bizi öyle bir savuruyor ki mutluluk boğazımızda kalıyor. Bu öyküyü okuduktan sonra sindirebilmeme için kitaba bir süre ara vermem gerekti.

Yılgın - Tülin Dursun

   Üçüncü öykü Hüzün Gülüm. Mutsuz bir evliliği olan , eşinden şiddet gören aldatılan, aşağılanan bir kadın olan Şermin'i anlatıyor. Şermin'i okurken ona üzülebilirsiniz, Başına çok kötü olaylar gelmiş. Fakat emimin ki siz de okuyunca benim gibi kızgınlığınız üzüntünüzü bastıracaktır. Zeki , okumuş bir kadın olan Şermin kacasının tüm olumsuz davranışlarına katlanıyor ve oğlunu bu olumsuz ortamda büyütmeye çalışıyor. Şermin'e gıcık oldum!....

  Son bölüm ise Soma'ya Ağıt. Soma'da ki maden faciasının ardında oradaki insanları, onlara çevrenin davranış biçimlerini ve sıkıntılarını dile getirmiş yazar.

   Sonuç olarak güzel bir öykü kitabı Yılgın. Tavsiye ederim:))




                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Kitabın kapağına bayıldım yaaa içi de güzelmiş baksana :) not alıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.