8/03/2016

# Kitap Yorumu # Mark Billingham # Orkinos Yayınları # Ölüme 5 Kala

Ölüme 5 Kala - Mark Billingham || Kitap Yorumu

Ölüme 5 Kala - Mark Billingham

    Polisiye kitapları çocukluğumdan beri sevmişimdir. Polisiye kitapları okumaya başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum ve olay örgüsü, ipuçları , suçluyu ya da olayın nasıl çözüleceğini düşünürken de beyin jimnastiği yapmış oluyorum. Bir taşla iki kuş.))

    Ölüme 5 Kala takas ile gelen kitaplarımdan bir tanesi. Kitap merak ettiklerim ve okumak istediklerim arasında idi. Takasla denk gelince de oooo değmeyin keyfime!...

  Kitap bir serinin " Tom Thorne " serisinin 11. kitabıymış ki ben bir serinin parçası olduğunu bilmiyordum. Seri dediysem her kitapta konu farklı fakat karakter aynı. Serinin bazı kitapları da BBC de film haline getirilmiş. Şimdi düşünüyorum da birkaç yıl önce ben bu dizi filmden birkaç bölüm Fox Crime'da izlemiştim:)))  Serinin bir parçası olduğunu bilseydim kitabı alacağımı düşünmüyorum. Çünkü kitabı okurken bazı boşluklar hissetmiştim ve bazı yerler havada kaldığı için kitaptan puanımı kırmıştım. Sebep seri olmasıymış. Muhtemelen önceki kitapları okumuş olsaydım takıldığım yerleri daha iyi anlamış olurdum.



  Thorne başına gelen bir olaydan dolayı dedektiflikten rütbesi düşürülmüştür. (neden düşürüldü ya da olay neydi bilmiyorum. Havada kalan bu durum biraz canımı sıktı.) Bir intihar vakasına gitmiştir. Yaşlı bir karı-koca artık yaşamayacaklarına karar verip intihar etmişlerdir. Adli tabibin ve cinayet masası dedektiflerinin ortak kararı budur. Fakat Thorne bu işte bir gariplik olduğunu fark eder. Tam olarak ne olduğunu bulamasa da araştırmaya başlar. Artık cinayet masası dedektifi değildir ve üstleri ona bu konuda kızarlar. Thorne inatçı bir adam olduğu için bu işin peşini bırakamaz ve el altından bu davayı araştırmaya başlar. Derinlere indikçe bunun bir cinayet olduğuna dair inancı kuvvetlenir ve benzer dava dosyaları olduğunu fark eder.....

    Thorne araştırmasında her ne kadar gönülsüz olsa da arkadaşlarından da yardım alır.

    Güzel akıcı bir kitap oldu benim için Ölüme 5 Kala . Fakat dediğim gibi bazı konular havada kalınca istediğim tadı alamadım kitaptan.

Ölüme 5 Kala - Mark Billingham

Kitabın Adı :Ölüme 5 Kala
Yazar : Mark Billingham
Yayınevi : Orkinos Yayınları
Orjinal adı :The Dying Hours
Çevirmen :Burak Şenel
Sayfa Sayısı :464


"Aslında bir ritmi var, şey gibi, adını siz getirin, ağaç kakan ya da ona benzer bir şey gibi. Tak tak tak..."

   Belki de "tik tik tik" tıpkı saat gibi... Ölüme götüren, usul usul yaklaşan bir ses. Terry Mercel'ın otuz yıllık öfkesine bedel olan seri cinayetler ve insanın kanını donduran soğukkanlılık... Her şey büyük planın bir parçası gibi ilerliyor.

    Ölüme 5 Kala romanıyla İngiltere'nin sisli caddeleri, suç dolu mahalleleri ve cinayet sahneleri ile çözülmesi gereken bir bilmecenin tam içindesiniz...


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Polisiyeye başladım mı fena sarıyorum şu birkaç ay farklı türler okuyordum ama özlemişim polisiyeyi şimdi farkettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı türler okumayı sevsem de polisiye benim için bambaşkadır :))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.