10/31/2017

# Alein Kentigerna # Kitap Yorumu # Panama Yayıncılık

Sırlar Uçurumu - Alein Kentigerna


Sırlar Uçurumu - Alein Kentigerna




  Daha önce iki kitabını okuduğum bir yazar Alein Kentigerna . Kim olduğu bilinmeyen bir yazar. Sadece isimden ibaret. Gizli kalmak istiyor muhtemelen ve biz okuyucular olarak da buna saygı duyuyoruz...

   Tanrı'nın Psikopat Çocukları kitabını okumuş muhteşem bulmuş , Ölüm Peygamberi kitabında ise hem sevmiş hem de sıkılmıştım. Yazarın farklı üslubu hoşuma gittiği için diğer kitaplarını da denk geldikçe aldım . Sırlar Uçurumu da sevdiğim kitapların arasına girdi.




   Sırlar Uçurumu 'nun türünü söylemem gerekirse en uygun terim sanırım tarihi gizem olacaktır. Çünkü kitapta gerilim , polisiye unsurları yok her ne kadar cinayet olsa da...

   1800'lü yıllarda geçiyor kitap. Binbaşı'nın eşi 1816 yılında malikanelerinin sınırları içerisinde olan bir uçurumun dibinde ölmüş olarak bulunur. Bir yıl önce savaşta ölmüş olan oğlunun arkasından intihar ettiğini düşünenler olduğu kadar cinayet olduğunu düşünenler de vardır. Bu olaydan yirmi yıl sonra binbaşı da aynı uçurumda can verir. Bir kaza mıdır yoksa cinayet mi?

  Binbaşının genç oğlu bu olayı araştırmaya başlar. Fakat ilginç bazı olaylar, geçmişe gömülü sırlar ve aslında söylediği gibi olmayan insanlar vardır etraflarında... İyi gözükenler aslında bir canavar, kötü olarak bilinenler ise aslında yoldan çıkmış olanlardır. Kim masum  , kim suçlu hepsi birbirine karışmış , entrikalarla dolu bir hayat sürmüşlerdir. Hiç bir sır sonsuza kadar gizli kalmaz , hele de iki kişinin bildiği asla sır değildir.

  Okuduğum klasik , polisiye ve pembiş kitaplardan sonra farklı bir tarz kendimi iyi hissettirdi. Bu kitabı da çok sevdim.

Sırlar Uçurumu - Alein Kentigerna
Kitabın Adı :Sırlar Uçurumu
Yazar :Alein Kentigerna
Yayınevi :Panama Yayıncılık
Çevirmen :Alper Atılgan
Sayfa Sayısı :480

1835 yılı Fransa...
İçinde karanlık sırlar saklayan bir malikâne.
Blanc de Venue Malikânesi.
Lanetli bir uçurum...
Yirmi yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunmuş bir kadın.
Belki de arkasında ölümcül sırlar saklayan gizemli bir cinayet...
İntikam almak için geçmişin karanlık anılarını ortaya çıkarmak zorunda olduğuna inanan, inatçı ve çatal yürekli bir evlat.
Geçmişini gizlemek zorunda kalan gizemli bir doktor.
Lanetli bir sır!
Şüphe yüklü bir aşk!
Ve geçmişin ürkütücü sisleri arasından çıkıp gelmiş kötü ruhlu bir adam...
Sırlarla örülü, heyecan dolu bir öykü!
Gerilimi ve gizemi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Belki de şimdiden benzerlerinin arasında kendine çok üstün bir yer edinecek olan, türünün en gizemli romanlarından biri...
Okuyan herkesi kolayca etkisi altına alacak, finaliyle ters köşeye yatıracak, büyüleyici, tüyler ürpertici bir roman.
Soluğunuz kesilecek. Hayran kalacaksınız.


                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Bu kitap uzun zamandır kitaplığımda duruyor, hatırlamama sebep oldunuz, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis kitap temalı fotoğraflar💕

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.