8/13/2018

# Altıkırkbeş Basın Yayın # Kitap Yorumu # Stephen King

Kurtadamın Döngüsü - Stephen King || Kitap Yorumu

Kurtadamın Döngüsü



  Stephen  King' in kült eseri Kurtadamın Döngüsü çerezlik diye tabir ettiğimiz kitaplardandı bana göre. Yazarın diğer kitaplarına göre farklı ve gerilim seviyesi neredeyse yok gibiydi. Hatta tam olarak yoktu :)) Kurt adam kitabı yazamazsın diyenlere inat kitabı kaleme almış yazar. Ortaya da hızla okunan bir kitap çıkmış . Berni Wrightson un ilüstrasyonları ile de zenginleşen kitap King koleksiyonunun olmazsa olmazlarından olmuş.

   Kitabın basımı bittiği için bir ara sahaflarda fahiş fiyatlara satıldığını duydun.  250 hatta 350 TL istemişler kitap için.  - Benim de basımı olmayan kitaplarımı ödünç alan ve geri vermeyenler oldu. Kitapları şu an hiçbir yerde bulamıyorum. Nasıl sinir olduğumu tahmin edersiniz . - Neyse ki 2016 yılında kitabın tekrar basımı olmuş da kitabı uygun fiyata okuyabiliyoruz. Ben 9.90 kampanyası ile aldım kitabı . Şu an sanırım 14 küsur .


  On iki bölümden oluşuyor kitap. Her aya bir bölüm. Dolunay da hep özel günlere geliyor dört temmuz, sevgililer günü gibi... Yazar çok derine inmeden bir kurgu yaratmış ve bence olmuş mu ??Tabii ki olmuş.

   Ocak ayında başlayan kitap yine aralık ayının son günü bir yılbaşı zamanında bitiyor. Bu kurt adamımız bildiğimiz diğer kurt adamlardan farklı olarak ısırılmadan kurt adam oluyor. Nasıl olduğunu merak edenler okurlarken öğrenirler :))

    Sıkılmadan farklı bir kitap okumak isteyenler için ideal. Çok fazla beklentiye girmemeniz konusunda da uyarayım . Beklentisiz okursanız kitabı seversiniz ...








Kurtadamın Döngüsü
Kitabın Adı :Kurtadamın Döngüsü
Yazar :Stephen King
Yayınevi :Altıkırkbeş Basın Yayın
Orjinal adı :Cycle of the Werewolf
Çevirmen :Nil Alt
Sayfa Sayısı :128

Bir Kurtadam hikayesi hakkında hiç bir şey söylenemez. Çünkü o bir Kurtadam hikayesidir. Bir Stephen King kitabı hakkında söylenebilecek en makul şey onun bir King kitabı olduğu, King'in ise King olduğudur. Lakin biri gelip size Stephen King'in kurgu dünyasından bir Kurtadam hikayesi çıktığını söylerse orada işler değişir. Uzun yıllar sonra tekrar baskısı yapılan bu kendi içinde kültleşmiş eser için " Kurtadam geri döndü " demek dahi mümkündür. Berni Wrightson'un en az kitap denli efsane ilüstrasyonlarıyla King : Kurtadamın Döngüsü.








Stephen King Kimdir?

Stephen King Stephen Edwin King, 21 Eylül 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Maine eyaletindeki Portland şehrinde dünyaya geldi.1970 yılında Maine Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Kendisi gibi bir yazar olan Tabitha Spruce ile evlendi ve üç çocukları oldu.

Psişik güçlere sahip bir kızı anlattığı ilk romanı Göz (Carrie), 1974 yılında yayımlandı ve büyük başarı elde etti. King, bu başarıyla birlikte kendini tamamen yazmaya adadı. Göz’ün getirdiği başarı, Stephen King’i korku öyküleri dalında zirveye taşıdı. Ardından okuyucular tarafından çok beğenilen diğer kitaplarını yazdı .

Edebiyatta olduğu kadar vizyonda da büyük başarı yakalayan ve övgüyle bahsedilen Stephen King filmleri arasında Yeşil Yol da bulunmaktadır. 1996 yılında yayımlanan eserin Hollywood uyarlamasında Tom Hanks’in etkileyici oyunculuğunu görürürüz. Ayrıca Johnny Depp’in başrolünde oynadığı Gizli Pencere filmi, bir Stephen King uyarlamasıdır. John F. Kennedy süikastini konu aldığı 11/22/63 adlı romanı sinemaya uyarlanan eserleri arasına çoktan girdi bile.
Stephen King kitapları gibi filmlerinde de sayısız ödül kazanmıştır. Hikayelerindeki korku temalarını ve fantastik ögeleri mevcut toplumsal sorunlara ve insan psikolojisine dayandırarak anlatır ve yazarın başarısı bu temaları harmanlama konusundaki üstün yeteneğinden kaynaklanır.






Yazarın Okuduğum Kitapları :

* Tom Gordon'a Aşık Olan Kız

* Yüzyılın Fırtınası

* Rüyalar ve Karabasanlar 1-2-3

* Ruhlar Dükkanı

* Çılgınlığın Ötesi

* Christine

* Falcı

* Rüya Avcısı

* Doktor Uyku

* Tılsım

* Bay Mercedes 

* Kim Bulduysa Senindir 

* Son Nöbet 

* Gwendy'nin Düğme Kutusu 

                                                     

2 yorum:

  1. Benim de evde bir Stephen King var bir türlü baslayamadim 😊

    YanıtlaSil
  2. bir çizgi roman olarak düşünürsek fena değil..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.