5/21/2019

# Altın Kitaplar # Kitap Yorumu # Stephen King

Son Nöbet - Stephen King

Son Nöbet


  Her ay bir kitabını okuyarak Bill Hodges üçlemesini bitirmiş bulunuyorum. Yazarın tarzından farklı bulduğum seriyi merakla okudum. Gelen zamlardan sonra iyi ki seriyi zam öncesi aldım diye bittiği zaman da şükrettim. Çünkü indirim yaptığını söyleyen sitelere girdiğim zaman indirimli hali benim aldığım fiyattan daha fazla. Gelir aynı ama giderler fazla maalesef. Bu güdüşle kütüphane yollarını daha fazla aşındıracağız. Bu arada Eskişehir'de İl Halk Kütüphanesi yeni bina inşası halen devam ediyor. Temennim kısa süre içerisinde bitip faaliyete geçmesi. Çünkü geçici yeri çok küçük ve kitapların hepsi bulunmuyor maalesef. Bazı kitaplar depoda bekliyor sanırım.

  Bay Mercedes ile başlayan macera Kim Bulduysa Onundur ile devam etti ve Son Nöbet ile noktayı koydu yazar. Seriyi nasıl sonlandıracağını merak ediyordum açıkçası. Gerçi diğer kitaplarda bazı ip uçları vermişti Stephen King , fakat yine de yazarın sağı solu belli olmaz diyerek tahmin hakkımdan vazgeçmiş ve beni şaşırtmasını beklemiştim.

  İlk kitap olan Bay Mercedes tam anlamıyla gerilim- polisiye türündendi. İkinci kitap olan Kim Bulduysa Onundur ise psikolojik yönü ağır basan bir kitaptı. Son Nöbet ise  polisiye yönünün yanı sıra telekinezi gibi konulara değinerek paranormal alanda da yer alıyor.

  Seriyi okumamış ve okumak isteyenler bu noktadan sonra olan yerleri okumasınlar. Kitap hakkında ip uçları içerir !!

********************************************************************************
 İlk kitabın sonunda Hodges ve ekibi Brady 'yi durdurmuş ve onu hastanelik etmişlerdir. Komada olan Brady için doktarlar umut olmadığını boş bir kabuk olduğunu belirtmişlerdir. Ne derlerse desinler Bill , Brady'nin hala orada bir yerde olduğunu bilmektedir.

 Bill haklıdır. Brady'nin vücudu eski haline gelmemiş olsa da o hastalıklı beyni eskisi gibi çalışmaya başlamış ve bedeninin dışına çıkma yolunu bulmuştur. Bir tablet ve tablette bulunan bir oyun sayesinde. Tek amacı da insanları intihara yönlendirmektir.. .

******************************************************************************

Komadaki bir hasta üzerinde yapılan bir deney , bir tablet ve tabletteki balık oyunu sayesinde insanları etkisi altına alan bir psikopat  ve intihara yönlendirilen insanlar. Bu olanları durdurmaya çalışan emekli polis memuru  Bill Hodges. Bu sefer Hodges'in sağlık durumu da iyi değildir. Kendisinden daha çok Brady'yi durdurmayı düşünmektedir dedektif.

Yine heyecanla okuduğum bir kitap oldu Son Nöbet. Seriyi puanlayacak olursan orta seviyede olduğunu söyleyebilirim ve seri içerisinde de en çok sevdiği kitap ilk kitap olan Bay Mercedes'tir.



Son Nöbet

Kitabın Adı :Son Nöbet
Yazar :Stephen King 
Yayınevi : Altın Kitaplar 
Orjinal adı : End of Watch
Çevirmen :Esat Ören
Sayfa Sayısı :376
Serisi : Bill Hodges Üçlemesi  #3


“Mercedes Katili” geri döndü. Bu kez düşmanlarını intihara sürükleyip intikam almayı planlıyor. Bill Hodges ve Holly Gibney, Brady Hartsfield’i durdurmanın bir yolunu bulmak zorundalar, yoksa kendileri de onun kurbanı olacaklar. Stephen King, Bay Mercedes ve Kim Bulduysa Onundur ile süren Bill Hodges üçlemesini dehşet verici bir macerayla sonlandırıyor.



Stephen King Kimdir?

Stephen King Stephen Edwin King, 21 Eylül 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Maine eyaletindeki Portland şehrinde dünyaya geldi.1970 yılında Maine Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Kendisi gibi bir yazar olan Tabitha Spruce ile evlendi ve üç çocukları oldu.

Psişik güçlere sahip bir kızı anlattığı ilk romanı Göz (Carrie), 1974 yılında yayımlandı ve büyük başarı elde etti. King, bu başarıyla birlikte kendini tamamen yazmaya adadı. Göz’ün getirdiği başarı, Stephen King’i korku öyküleri dalında zirveye taşıdı. Ardından okuyucular tarafından çok beğenilen diğer kitaplarını yazdı .

Edebiyatta olduğu kadar vizyonda da büyük başarı yakalayan ve övgüyle bahsedilen Stephen King filmleri arasında Yeşil Yol da bulunmaktadır. 1996 yılında yayımlanan eserin Hollywood uyarlamasında Tom Hanks’in etkileyici oyunculuğunu görürürüz. Ayrıca Johnny Depp’in başrolünde oynadığı Gizli Pencere filmi, bir Stephen King uyarlamasıdır. John F. Kennedy süikastini konu aldığı 11/22/63 adlı romanı sinemaya uyarlanan eserleri arasına çoktan girdi bile.
Stephen King kitapları gibi filmlerinde de sayısız ödül kazanmıştır. Hikayelerindeki korku temalarını ve fantastik ögeleri mevcut toplumsal sorunlara ve insan psikolojisine dayandırarak anlatır ve yazarın başarısı bu temaları harmanlama konusundaki üstün yeteneğinden kaynaklanır.






Yazarın Okuduğum Kitapları :

* Kurt adamın Döngüsü 

* Tom Gordon'a Aşık Olan Kız

* Yüzyılın Fırtınası

* Rüyalar ve Karabasanlar 1-2-3

* Ruhlar Dükkanı

* Çılgınlığın Ötesi

* Christine

* Falcı

* Rüya Avcısı

* Doktor Uyku

* Tılsım

* Bay Mercedes 

* Kim Bulduysa Senindir 

* Son Nöbet 

* Gwendy'nin Düğme Kutusu 


                                                     

8 yorum:

  1. Yazarın kitaplarını çok okumak istememe rağmen, hiç birini okuyamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Polisiye kitapları sevmem ama tanıtım için yine de çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Kitaplığımı kurcaladım ve sonunda Stephen King imzalı ''O'' yu buldum.Tekrar okuma zamanı gelmiş..

    YanıtlaSil
  4. son kitabı hariç ha bir de kara kule serisi hariç bütün kitaplarını okudum bunları da severim ama favori kitaplarım salem's lot pet semetery gibi doğaüstü konuları işleyenler oldu. bir de bag of bones ve Fog'u tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  5. Stephen King kitapları çok tutulduğundan mıdır nedir, bir türlü ucuzlamıyor. Teşekkürler spoiler olan bölümü de okudum gitti:)

    YanıtlaSil
  6. Korku unsurunu severim. Hem kitap hem de filmleri keyif veriyor bana. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Daha önce Stephen King'in Mahşer adlı kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Bu seride dikkatimi çekti. Okunacaklar listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Stephen king tüyler ürpertici ama bir o kadar da sürükleyici yazıyor 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.