9/06/2014

# Can Yayınları # Kitap Yorumu # Marc Levy # Sept Jours Pour Une Eternite

Sonsuzluk İçin Yedi Gün - Marc Levy

Marc Levy


         Yine bir Marc Levy kitabı ile karşınızdayım. Yazarın İlk Gün kitabını okuduktan sonra İlk Gece'yi de okumayı planlıyordum ancak kitabı bizim buralardaki kitapçılarda tükenmişti, gelmesini beklerken ben de farklı kitaplara el attım:)
     Marc Levy'nin anlatım tarzını seviyorum. Bu kitabı da birinci tekil şahıs ağzı ile anlatmış ve pek de hoş olmuş. Kitabın kapağına da bayıldım. Farklı tasarımları seviyorum ve bu kapak da tam bana hitap etmiş. Benden 10 üzerinden 10 aldı. Kitabın ismi de konuyu okumadan dahi okuyucuyu almaya davet ediyor. Satışın ilk kuralı etkileyici isimdir ve bunu başarmışlar.

    Kitabın içeriğine gelince ; büyük bir hevesle ve istekle okumaya başladığım kitapta bir kaç sayfa sonra biraz endişe duymaya başladım. Her ne kadar mizahi bir dille yazılmış bir kitap olsa da şeytan  ile Tanrının tabiri caiz ise bir kefeye koyulmuş gibi gösterilmesi yani bir nevi eşit seviyede gösterilmesi beni rahatsız etti. Tek hoşnut olmadığım nokta buydu ve bunun dışında kitabı sevdim, eğlendirici bir kitap olmuş.
    Başta gerilerek okuduğum kitabı yüzümde gülümseme ile bitirdim. Bu kitaptan bir film çekilse bir komedi-aşk filmi olabilirdi. Kitaptaki yazım hatalarına gelirsek ; bazı arkadaşlar çok dikkat ettiği için bundan sonra yazılarımda daha ayrıntılı yazmaya karar verdim.
* sf 141 de Mathilde yerine Kathilde yazılmış.
Gelelim konusuna:
Tanrı ile şeytan bir elyazmasını imzalarlar. Bu elyazmasına göre iki taraf da en iyi elçilerini seçerek insanları kendi taraflarına çekmeye uğraşacaklardır ve yedi gün süreleri vardır.  Bu sürenin sonunda kazanan taraf dünyanı idare etme hakkına sahip olacaktır. Tanrı - ki birçok yerde beyefendi olarak bahsetmiş- Mikail'in tavsiyesi ile görevi Zofia'ya verir. Zofia dünyada bir limanda çalışmaktadır. Boş zamanlarında da bir çok hayır kurumunda çalışmakta ve insanlara yardım etmektedir. Şeytan - ki kitapta çoğunlukla başkan olarak geçiyor - kendi elçisi olarak Lucas'ı seçer. Yedi günlük süre başladıktan kısa süre sonra elçiler tesadüfen karşılaşırlar. Kim olduklarını bilmeden zıt kutuplar birbirlerini çekerler. ( iyi-kötü, kadın-erkek, melek-şeytan) Maceramız ve heyecanlı kısımlar da bu bölümden sonra başlar. Bir tarafta görevleri vardır ve akılları karışmıştır. Size göre görev mi önceliklidir yoksa duygularınız mı? Belki de bu bir başkaldırış öyküsüdür... Tamamen zıt karakterde birisine aşık olsaydınız karakterinizden ne kadar ödün verirdiniz? Zofia ile Lucas'ın durumu da karışık. Onlar ne yapacaklar dersiniz? Zorlu bir sınav onları bekliyor...

Kitaptan sevdiğim iki cümle:
*Pazartesimiz kimi zaman çok yorucu, pazarlarımız iç karartıcıdır ama Tanrı'ya şükür ki, haftanın yenileniyor olması pek hoştur.

* Aşk bir umut parçasıdır, dünyanın sürekli olarak yenilenmesidir, vaat edilmiş toprağa götüren yoldur.

Sonsuzluk İçin Yedi Gün
Sept Jours Pour Une Eternite
Marc Levy
Can Yayınları
Çeviren: Işık Ergüden
231 sf



2 yorum:

  1. Tanrı ile şeytanın kapışmasını anlatan kitap fazla mit olur ya . Ama sözler güzelmiş :) Yorumuna sağlık. Okursam bende yorumumu yazacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu merakla bekleyeceğim. Sevgiler...

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.