11/07/2014

# Çağıran Uzaklar # Gözde Şahin # Kitap Yorumu # öykü

Çağıran Uzaklar - Gözde Şahin


Kozmokitap

    Dokuz adet kısa öykünün yer aldığı Çağıran Uzaklar kitabı Gözde Şahin'in ilk öykü kitabı. Yazarın anlatım tarzını ve yazı dilindeki sadeliği çok sevdiğimi söylemeliyim.
Hiç hayali olmayan insanlar için üzülüyordum.Asıl onların yaptığı delilik. Bir düşünsene, hayal kurmadan insan nasıl yaşar?
    Bazen uzaklar çağırır bizi , bulunduğumuz ortamdan kaçmaya, bazen de kendimizden kaçmaya ihtiyacımız vardır. Ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım bütün problemler aslında yanımızda taşıdığımızı unuturuz. Bazen de kaçış noktası hayaller olur belki de bize destek olan hayali bir arkadaş... Hayallerimizdir bize ayakta kalma , isteğimize kavuşma azmi veren. Belki de bir aynadır bize aslında gözümüzün önünde olan fakat göremediklerimizi gösteren... Bazen de hiç olmayan bir şeye umudumuzu bağlarız. Ona gereğinden fazla anlam yükleriz. Gözlerimiz kör olmuştur gerçeği göremeyiz. Biz fark etmeden bize gerçeği gösterecek bir kılavuza ihtiyaç duyarız...

    Öyküler okunduğunda basit, sade; düşünüldüğünde derin , manidar.... Kitabı sevdiğimi söylemeliyim. En çok da ilk ve sonuncu hikayeyi. Üç, iki bir gülümse ve kudret ağacı.

Sevgilerle...

Çağıran Uzaklar
Gözde Şahin
Yitik Ülke Yayınları
112 sf.

2 yorum:

  1. yorucu olmayan bir kitap olarak hafızaya not ettim, kısa zamanda değerlendireceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.