11/29/2014

# Aylık Okunanlar # Kasım

Kasım Ayında Okuduğum Kitaplar...

kozmokitap


   Bir ayın daha sonuna geldik. Eğrisiyle doğrusuyla geçti zaman. Havalar soğumaya başladığından beri daha çok kitap okumaya başladım. Bu durumda çocukların okula gitmesinin de payı var. Kendime daha fazla vakit ayırabiliyorum. Bu ay okuduğum kitap sayısının fazla olmasında kitapların akıcı olmasının da payı var,  kitapların nasıl bittiğini anlayamadım. Çok hoşuma giden bir kitapsa bitince hemen yeni kitaba başlayamıyorum. Kitabın etkisinden kurtulmak biraz zaman alıyor.
   Aşağıda okudum kitapları puanlarımla birlikte veriyorum:



Mutluluğun Öteki Yüzü:


 Dili sade , anlatımı akıcı olan bu kitabın kapağı ve iç sayfalarında Arkadya Kitap yine harikalar yaratmış. Sevdiğim bu kitabı yarım günde bitirdim. Sırf kapağı ve arka kapak yazısı nedeni ile aldığım bu kitaptan asla pişmanlık duymadım. Kitabın bazı yerlerinde mantık hataları olduğunu düşündüğüm için bir puanını kırdım:)

                     
Mutluğun Öteki Yüzü yazımı okumak için tık tık...



Çağıran Uzaklar:
                                                                 


    Dokuz öyküden oluşan bu kitap sade anlatımı ile bizi etkilerken , öykülerin derinliklerinde yatanlarla   düşündürüyor.   Teması insan olan ve insanı anlatan öyküler....

                    
      Çağıran Uzaklar yazımı okumak için tık tık...  




Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı:          

        Yeri geldiğinde gülerek , yeri geldiğinde " bu bana göre tuhaf değil diyerek", bazen de iyi ki benim böyle bir alışkanlığım yok diyerek okuduğum ilginç bir kitaptı. İnsanların tuhaf alışkanlıklarını merak edenlerin okumak isteyeceği bir kitap. İtiraf etmeliyim ki bazı   alışkanlıklar bana tuhaf gelmedi.

                     

Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı yazımı okumak için tık tık...



9:


Başlarda okumakta zorlandığım ancak 2. sayfadan itibaren bayıldığım bir kitap. Kurgusu, anlatımdaki farklılık ve kendine özgülük beni çok etkiledi. Kitapların ve anlatım tarzlarının sıradanlaştığı bir zamanda fark yaratmış.Çok sevdim kendilerini...

       

9 yazımı okumak için tık tık...


Bülbülü Öldürmek:


Kozmokitap

Muhteşem bir klasik, dönemi yansıtan muhteşem bir eser... Bu eser okumalı , okutulmalı. Fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum ve puanlamaya geçiyorum:)


               

Bülbülü Öldürmek yazımı okumak için tık tık...



Amok Koşucusu & Sahaf Mendel: 

Sahaf Mendel

            Yazarının Zweig olması bile kitabın okunması için bir neden. Anlatım tarzındaki ve kelime seçimlerindeki başarı kitabı bir solukta bitirilenler arasına sokuyor. Tavsiye edilir...

           
            

Amok Koşucusu & Sahaf Mendel yazımı okumak için tık tık ...


Annemden Kalan:

Kozmokitap
 Üç kardeşin annesinin cenazesinde bir araya gelişi, sırların ortaya çıkışı ve hayatların değişmesinin anlatıldığı kitap akıcı ve sade bir dille yazılmış. Hoşca vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap...

           
                  

Annemden Kalan yazımı okumak için tık tık...




Sır Oyunları:


Zengin annesine rağmen sosyeteye tanıtım partisini reddetmiş Andy çevresinde olan olayları acemice çözmeye çalışıyor. Anlatım tarzı ve konusu beni sarmayan kitap bana göre vasattan öte geçememiştir.


                               
Sır Oyunları yazımı okumak için tık tık...




Hasat:

   Tess Gerritsen'in ilk tıbbi-gerilim romanı olan Hasat yazarın tanınmasını sağlamıştır. Dr Abby hastanede olan tuhaflıkları fark edip araştırmaya başlar. Bu araştırmanın sonucunda Abby'nin başına tuhaf olaylar gelir ve kime güveneceğini bilemez. Soluksuz  okuduğum bu kitabı gerilim severlere tavsiye ederim.


              
Hasat yazımı okumak için tık tık...



Sevgilerle♥♥♥


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.