11/05/2014

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Mutluluğun Öteki Yüzü # Sere Prince Halverson

Mutluluğun Öteki Yüzü - Sere Prince Halverson




Kozmokitap

                         En hakiki mutluluk acılardan gelendir.    


   " Geçenlerde, insanların sonradan mutlu olmadıklarını iddia eden bir makale okudum. Makaleye göre mutlu olunmaz, mutlu doğulurdu ve bu tamamen genetikti. Yani mutlu bir gen neşeyle gülümseyen bir kuşaktan diğerine geçiyordu. Bir çiçekle bahar gelmez ya da parayla saadet olmaz gibi eski atasözlerini anlayacak kadar hayatı tanıyor olsam da mutluluğumuzun ancak gen havuzunuz kadar derin olabileceği teorisine katılmıyorum...."
    
    Kitabımız böyle başlıyor. Ben de mutluluğun genlerden geçtiğine inanmıyorum.(genetik olarak depresyona yatkın olmak dışında) Ben mutluluğun bulaşıcı olduğuna inanıyorum. Mutluluğumuz ve çevremize yaydığımız ışıltı doğal bir reaksiyon olarak çevreye yayılır. 
 



       Aniden gelen acı...
       Ella, kocası Joe ve iki çocuğuyla çok mutlu bir hayatı vardır. Sakin bir kasabada huzurlu bir yaşam sürmektedirler. Ella , Joe ile üç yıl önce evlenmiştir. Çocuklar o zaman çok küçüklerdir. Çocukların anneleri onları ve Joe'yu terk etmiştir. Ella çocukları kendi çocukları olarak görüp benimsemiş ve çok sevmiştir. Çocuklar da onu çok sevmekte ve "anneciğim " diye hitap etmektedirler. Bir sabah fotoğraf çekmek için evden çıkan Joe bir daha geri dönmez. Okyanus Joe'yu yutmuş, sevdiklerinden ayırmıştır. Bu haber tüm aileyi özellikle de Ella'yı yıkar.

   Geçmişten gelen...

   Cenaze işleri, gelen gidenler, arasında düşünmeye fırsatı olmamıştır Ella'nın . Yıkılmıştır ancak çocukları için ayakta kalmaya çalışmaktadır. Tüm bu üzüntü ve yoğunluğun arasında Las Vegas'tan Paige yani çocukların annesi gelmiştir. Başta cenaze için gelmiş gibi görünse de çocuklarla çok fazla birlikte olmaya başlamıştır. Bu durumdan Ella kuşkulansa da üzüntü ve cenaze sonrası yapılması gerekenlerin yoğunluğundan  kurtulup durumun üzerine gidememiştir.

    Velayet....
     Paige'in amacı çocukları almaktır. Bunun için velayet davası açar. Çocukları çok seven ve onlar için yaşamaya devam eden Ella 'yı zorlu bir süreç beklemektedir. Ne olduğunu ise kitabı okuyup öğrenin derim.

     Günümüzün de en tartışılan konusu değil midir "Doğuran mı annedir, büyüten mi?" tartışması. Kitap bir bakıma farklı yönlerden ve iki tarafın gözünden bu olayı anlatmış. Sonuç olarak kitap çok sevilmişitr ve tavsiye edilir.

    Sevgilerle...

Mutluluğun Öteki Yüzü
The Underside of Joy
Sere Prince Halverson
Arkadya Yayınları
Çeviri: Simge Ölmez
392 sf



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.