2/12/2015

# Ephesus Yayınları # Jennifer McMahon # Kitap Yorumu

Kayıp Kızlar Adası - Jennifer McMahon


Jennifer McMahon

Kapağından ve isminden etkilenerek aldım bu kitabı ve iyi ki de almışım. Yeni bir yazarla tanıştım ve kaleminin ne kadar etkili olduğunu öğrendim. Anlatım tarzını ve olay kurgusunu sevdim yazarın. Sürükleyici bir tarz ancak çerezlik kitaplar gibi değil , sindirerek okumak gerekiyor. Okurken o ağırlığı hissediyor okuyucu. Konu çok da farklı olmasa da sıkılmadan son ana kadar merakla acaba diyerek okumaya devam ettim. Güzel bir kitap olmuş , emeğine sağlık yazarın. 


   Kapaktaki küskün bakışlı küçük kız dikkat çekiyor ilk başta. Etkileyici olmuş tamam ancak ben çocukların kullanılmasına karşıyım.... İsim de Kayıp Kızlar Adası. Ben bir anda çok fazla kız ortadan kayboluyor falan diye düşündüm. Kitabı okudukça düşündüğüm gibi olmadığını fark etttim. 

   Konu küçük bir kaçırılması ile başlıyor ve geçmişteki sırların açığa çıkmasına kadar sürüyor. Sarah Jio kitaplarındaki gibi geçmiş ve günümüz paralel  bir çizgide ilerlemiş. Buradaki fark bir aşk romanı değil ve geçmiş ve günümüzdekiler aynı kişiler. 

   Rhonda iş görüşmesine gitmeden önce benzin almak için durur ve o esnada diğer arabadaki çocuğun kaçırılmasına tanıklık eder. Tavşan kostümü giymiş birisi , arabada yalnız oturan küçük kızı alıp kendi arabasına bindirir ve gider. Rhonda hiçbir tepki veremez, adeta donmuştur ve olayı sadece seyreder. Polis araştırmalara başlar ve başlarda Rhonda tavrından dolayı  kaçırma olayına yardım etmiş mi şühheli olarak ele alınır. Sonrasında Rhonda araştırmalara yardım ederken bir taraftan da geçmişi, çocukluğunu ve evden kaçıp bir daha kedisinden haber alamadığı arkadaşı Lizzy'yi düşünmeye başlar. Günümüzde kaybolan küçük kızı ararken Rhonda aslında hem kendisini daha iyi tanıyacak hem de Lizziy'nin gizemine adım adım yaklaşacaktır. 

   Olaydaki tüm kimseler kasabadan ve birbirlerini tanıyan insanlar. Bu kitapta aslında karşımızdakilari aslında ne kadar tanıyoruz sorusu da konunun arkasından kendisini belli ediyor. Aslında tanımak nedir? Beraber yaşamak mı, bazı özel şeyleri paylaşmak mı yoksa sadece sohbet etmek mi? Aslında çevremizdekileri ne kadarına izin verirlerse o kadar tanıyoruz.

   Sonuç olarak etkileyici , güzel bir kitap Kayıp Kızlar Adası. Jennifer McMahon'ın farklı kitaplarını bulursam onlar da okumayı düşünüyorum. 

   Sevgilerle♥♥♥  


Jennifer McMahon Kimdir ?

Jennifer McMahon
 1968 yılında Hartford, Connecticut, ABD'de dünyaya gelmiştir. İlk kısa öyküsünü üçüncü sınıfta yazan yazar 1991 yılında Goddard College'da lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Vermont College'daki Yazı Programı Yüksek Lisansında bir yıl şiir okumuştur.Bir şiir,bir romana dönüşen karasızlığı ile kendine biraz zaman ayırmaya karar vermiştir. Jennifer McMahon, evsiz barınak personeli, yetişkinler ve akıl hastalığı olan çocuklar için danışman olarak çalışmış, 2000 yılında tam zamanlı çalışmak için işinden ayrılmıştır.Halen Vermont'taki Montpelier'deki evinde yaşamaktadır.

Jennifer McMahon'ın Okuduğum Diğer Kitapları :

29. Oda 

Söylemeyeceğine Söz  Ver

Neptün Cinayetleri

Şeytanın Eli

Eva'nın Çığlığı 


Kozmokitap

2 yorum:

  1. Bu kitabı 'Beni Bulun'a' benzettim yorumundan sonra. O kitaptakiler de aynı mahallede birbirini tanıyan insanlardı. Çevremizdeki insanları ne kadar tanıyoruz gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen aynı evin içerisindeki insanlar bile birbirlerini tam olarak tanımıyorlar. Sanırım biraz da görmek istediğimizi gördüğümüz için oluyor biraz da bunlar....

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.