4/18/2017

# film # Ghost in the Shell # Kabuktaki Hayalet # Ne İzledim

Kabuktaki Hayalet - Ghost in the Shell || Ne İzledim

Kozmokitap


Bizi tanımlayanın hatıralarımız olduğunu zannederiz. Bizi tanımlayan hatıralarımız değil yaptıklarımızdır.

 Mamoru Oshii imzalı, 1995 yapımı ünlü animasyon filmi Ghost in the Shell , severek ailece seyrettiğimiz bir animeydi. Çok sevmemize karşılık tek sorun geç saatlerde yayınlamasıydı. Buna rağmen inatla seyrettik. Biz aile olarak animeleri çok seviyoruz. Animez kanalı açıldığı zaman çok sevinmiştik. Fakat belli bir süre sonra aynı şeyleri tekrar tekrara koymaya başladıkları zaman çok sinirlendim. Hiç bir açıklama yapmadan bir filmi ya da diziyi devamını satın almadan tekrar tekrar aynı bölümlerini oynatmak seyirciye saygısızlıktır bana göre.

kozmokitap

  Ghost in the Shell 'in vizyona gireceğini duyduğumuz zaman çok sevindik. Gece 10 matinesine bileti aldık ki çok kalabalık olmadan rahatça filmi seyredebilmek içim. Salonda toplam en fazla on kişi vardı. Bu on kişinin dördü bizim aileydi:)))

kozmokitap


Filme gelirsem tek kelime ile muhteşemdi. Gerçek ve animasyon iç içe geçmişti Üç boyutlu da seyredince tadına doyum olmadı. Görüntü efektleri , oyunculuk çok başarılı idi. Gittiğimize değdi....

   Konudan kısaca bahsetmek istiyorum. İnsan beynini robotik iskelet ile birleştiren bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmada Binbaşı'ya bir ilk olduğu söyleniyor. Binbaşı Mira robotik bir iskelete sahiptir fakat bir beyni , ruhu ve onların tabiri ile bir hayaleti vardır. Binbaşı, korkunç bir kazadan kurtarılmış bir kadındır. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır ve tek bildiği bir ameliyat masasında uyandığı, bir doktorun ona kurtarıldığını söylediğidir.  Suçlulara karşı bir takım ile birlikte çalışan binbaşı kendisine yalan söylendiğini öğrenir ve gerçeği öğrenmek için harekete geçer...

kozmokitap


 Yazarı ve illüstratörü Masamune Shirow olan filmin oyuncu kadrosunda Scarlett Johannson, Takeshi Kitano, Juliette Binochet, Michael Pitt, Pilou Asbæk, Kaori Momoi yer alıyor.

kozmokitap


Eleştirmenler tarafından ortalama üç yıldız alan film bana göre beş yıldızı hak ediyor. Sizde bu tarz filmleri seviyorsanız bu filmi kaçırmayın derim ve mutlaka üç boyutlu olarak seyretmenizi öneririm.


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. ilgimi çekmişti zaten izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. Afiş ilgimi çekmişti. Belki bir ara seyretmeye giderim. :)

    YanıtlaSil
  3. Realite varsa sevebilirim, hafta içi bir kaçamak yapayım öyleyse :)) Teşekkür ederim güzel arkadaşım :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.