4/19/2017

# Alein Kentigerna # Kitap Yorumu # Panama Yayıncılık

Tanrı'nın Psikopat Çocukları - Alein Kentigerna

kozmokitap

     Tanrı günahların cezasını cehennemde verir.
 Şeytansa bu dünyada...

   Kitap okumayı kendim bileli çok severim . Her tür kitabı okurum ayrım yapmam. Çünkü hangisinin içinde bir cevher yattığını okumadan bilemeyiz. Her kitap ayrı bir yolculuktur. Bütün kitap türlerini okumayı sevsem de en sevdiğim tür Polisiye-gerilimdir. Polisiye - gerilim türü kitapları okurken maceranın içine çekildiğimi hissediyorum ve olayları tahmin etmek için son sürat beynimizi çalıştırıyoruz. .

    Panama Yayınlarından çıkan Tanrı'nın Psikopat Çocukları kitabı ile yeni bir yazar ve kalemi ile tanıştım : Alein Kentigerna . Yeni bir yazarla karşılaştığım zaman önce internette hakkında tarama yaparım. Merak bu ya!!! Yazar nasıl birisi ve nerede yaşıyor, başka eserleri var mı  araştırırım. Alein Kentigerna 'yı araştırdığım zaman bir bilgiye ulaşamadım. Yazar gizliliğe önem veriyor ve kimliği açığa çıksın istemiyor diye düşündüm açıkçası. Çevirmen de kitapta yer almayınca acaba Türk mü dedim. Türk ise eğer yazarımız ve bu yazımı okuyorsa emeğine sağlık diyorum ve kitabı çok çok başarılı. Bu konuda kendisini tebrik ederim. Diğer kitaplarını da en kısa zamanda okumak istiyorum.

   .... insanın en büyük yanılgısı insanlar hakkındaki yargılarıydı. 

 Alein Kentigerna kitabı adeta kumaş dokur gibi dokumuş. Birçok ilmek ve deseni bir araya getirerek dokuma bitmeden tam olarak anlaşılamayan bir desen ortaya çıkarmış kitapta. Karakterler ve olaylar ile ilmik ilmik örmüş kitabı. 600 küsur sayfalık bir kitap olması gözünüzü korkutmasın. Çünkü kitabın kapağını açtıktan sonra öyle bir dalıyorsunuz ki olaylara bir daha elinizden bırakamıyorsunuz. Su gibi akıyor kitap. Son sayfalara kadar merak , heyecan , gerilim dozunu azaltmıyor. Şeytan kim? Bu insanlardan ne istiyor ve en önemlisi çocuklara ne oldu? soruları deli gibi kafamın içinde döndü durdu kitap bitesiye kadar. Amerikalıların inanç sisteminden tutun da Klu Klux Klan'a kadar her şeye değiniliyor kitapta.

kozmokitap


Cennetin güzellikleriyle melekleşen karanlık bir ruhun tutsaklığı ancak CEHENNEMİN RUHUYLA ÖZGÜRLEŞİR!

   Frank Pauly ve Richard Blake farklı bölgelerde yaşayan ve birbirlerinden haberdar olmayan iki babadır ve ikisinin tek ortak yanı çocuklarının kaçırılmasıdır. Çocukları karşılığında istenen bir dvd ile belirtilmiş ve dvd'nin içeriği ise bir babayı deliye çevirecek cinstendir. Çocukları karşılığında bu babalardan bir adamı öldürmeleri ve parmağını kesip getirmeleri istenmektedir. Richard direk polise gidip yardım isterken , Frank bu sorunu kendisi halletmeye çalışacaktır. Bu babaların dramını yaşarken ister istemez kendimi onların yerine koydum. Ben olsam ne yapardım..... Çoğu ebeveynin çocuğu için yapamayacağı şey yoktur diye düşünüyorum. Polis dedektifi Martin bu işi alınca enerjisinin son damlasına kadar çocukları bulmak ve suçluyu yakalamak için çalışacaktır. İşe karışan sadece polis değildir , her zamanki gibi şık takım elbiseleri ile federaller de işe dahil olurlar. Bu öyle bir olaydır ki tam olarak profil çıkarmak da imkan dahilinde değildir. Pedofili , çocuk kaçırma, cinayet, cinayete azmettirme.... Bütün bu suçlar bir tek kişide toplanmıştır ve o kişi kimdir? Neden bu insanları hedef almıştır? Polisler onu yakalayabilecek midir?

Melekler kayıp ruhlara öbür dünyanın yolunu gösterir. Şeytansa bu dünyanın gerçeklerini. 

kozmokitap


   Aslında daha anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki kitap ile ilgili... Fakat hepsini anlatırsam kitabı okumak isteyen arkadaşlar bana kızacaklardır:)) En iyisi siz kitabı alıp okuyun , ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Güneşi görmek için geceyi çıkartmak gerekir!

   Yazarın anlatım tarzı , olayları ele alışı , yarattığı karakterler, olay örgüsü , bazı olaylara yaptığı göndermeler o kadar başarılı ki ... Bu başarı sayesinde zaten kitap su gibi akıyor. Polisiye - gerilim seven arkadaşlar bu kitabı mutlaka okuyun derim , pişman olmazsınız. Ben şimdi listeme yazarın Halüsinasyon kitabını aldım . Okuyanlar bu kitabının da çok başarılı olduğunu söylüyorlar ve ben de çok merak ettim kitabı ;)

                         



kozmokitap
Kitabın Adı :Tanrı'nın Psikopat Çocukları
Yazar :Alein Kentigerna
Yayınevi :Panama Yayıncılık
Sayfa Sayısı :648


Dikkat! Okuyacağınız bu roman ,hayatınızı alt üst edebilir. 
  Çocuğunuzun hayatını kurtarmak için
cinayet işler miydiniz?
Karşınıza şeytandan başka size yardım edecek kimse çıkmasaydı...
Çocuğunuzun hayatı için şeytanla Tanrı arasında
bir seçim yapmak zorunda kalsaydınız...
Ve Tanrı, bu zor sınavda sizi şeytanla yalnız bıraksaydı...
Bazen en masum insanın içindeki katil,
sevdiği birinin acısıyla uyanıp bir psikopata dönüşebilir.
Nefesinizi iyi ayarlayın .Kitabın hızıkalp ritminizi bozabilir. 
Gözünüzü dahi kırpmadan okuyacağınız,
gerilimi damarlarınıza kadar hissedeceğiniz,
yüksek tempolu, tehlikeli, şeytan işi bir roman!
“Çünkü bu hikâye cennette yeri olmayanlar için. Giysilerinizi bırakın. Gittiğiniz yerde hiç üşümeyeceksiniz!” 
Cehennemde yanacaklara adanmıştır. 


                                                            Kozmokitap

11 yorum:

  1. Sürükleyici bir kitaba benziyor.Ben seviyorum böyle anlatımları.Siz de güzel yorumlamışsınız.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de yazari merak eder arastiririm 😊

    YanıtlaSil
  3. Yazar adeta Cehennemi kutsamış. Ben de merak ettim şimdi. Of of okunacak çok kitabım var. Uzun yaz günlerinde daha kolay okuyorum. Bu yaz çok kitap okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bende de Halüsinasyon ve Sırlar Uçurumu kitabı var. Okunmayı bekliyor lar. Goodreads te ve başka yerlerde yazarla ilgili bilgi bulamayınca ben de Türk oldugunu düşündüm yazarın. Gizemli bulan tek ben değilim demek ki :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabı sınavlardan sonraya saklayacağım canımın içii :D Çünkü keyifli ve tadı çıkarılacak bir kitaba benziyor, gerilim- polisiye kitaplarını ben de çok seviyorum :) Ayrıca yazar ve çevirmenin gizemine ne demeli? :)

    YanıtlaSil
  6. Halüsinasyon, Sırlar Uçurumu, Ölüm Peygamberi, Yılanların Uykusu hepsi birbirinden iyi kitaplar. Bu kitabı da okuyacağım. Tavsiye ederim kesinlikle okunmalı.. SYG.

    YanıtlaSil
  7. Kitabi 4 gune bitirdim. Carl ve Benjaminin yardimcisi neden oldururdu insanlari?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.