10/02/2017

# Andrew Gross # Arkadya Polisiye # Arkadya Yayınları # Gizemli Sular

Gizemli Sular - Andrew Gross || Kitap Yorumu

Gizemli Sular - Andrew Gross

    Andrew Gross New York Times ve uluslararası en çok okunan yazarlardan bir tanesidir. 1952 doğumlu olan yazarın kitapları 25 dile çevrilmiştir. Son romanı " The Sabotuer " 2017 yılında basılmış , ikinci Dünya Savaşında geçen bir korku romanıdır. 

   Yazar ile 15. Saniye romanı ile tanıştım. Yormayan , hızla okunan polisiye bir kitaptı. 15. Saniye yorumumu okumak için burayı tıklayınız.

  Gizemli Sular yazarın Arkadya Yayınlarından çıkan dördüncü romanı. Kitabın kapağına bayıldığımı söylemeliyim. Öyle ki kapağın üzerindeki sular çok gerçekçi duruyor.

   " Hayatta hiçbir zaman bir başkasının tm benliğine güvenme! Çünkü hiç kimse sana tüm benliği ile görünmez."
                                                                                                           Pablo Neruda 

   Kitap çoktandır okumaya hasret kaldığım karışık bir komplo ve harika , adrenalin yüklü bir komplodan oluşuyor. Bu tarz kitaplar okurken beynimin fazla mesai yaptığını hissediyorum ve evimin sıcak ortamından çıkmadan dedektifçilik oynayabiliyorum. Belki de bu tarz kitaplar bu nedenle beni kendilerine çekiyor. R,sk almadan, tehlikeye girmeden kitap kahramanları ile aynı duyguları yaşıyor ve adrenalini son damlasına kadar hissediyorum kitabı okurken. Biraz fazla empati yapıyor olabilirim fakat bunun nedeni biraz da yazarın anlatım gücünün iyi olması. Okumaya başlayınca beni öyle bir kurgunun içerisine çekiyor ki zaman ve mekan kavramı kayboluyor , ben de kitabın bir parçası haline geliyorum . Her hareketi, duyguyu yaşıyorum. Tek farkım dizi izleyen yaşlı ninelerin diziye müdahale etmesi gibi karakterlere müdahale etmiyorum:))





  Friedman'lar standart bir ailedir. Anne , baba ve iki çocuktan oluşan. O sabah da her şey normal başlamıştır. Charles bu sabah farklı olarak arabayı servise bırakacak ve işe tren ile geçecektir. Karen çocuklar okula gittikten sonra rutin olarak yoga kursuna gitmiştir. Bir televizyon haberi hayatlarını değiştiresiye kadar her şey o kadar normaldir ki!!! Trende bombalı bir saldırı olmuştur. Yangın vardır ve çok az kurtulan vardır. Bu haber Karen'ı üzer , her normal insan gibi. Taa ki kocasının da trene bineceğini hatırlayasıya kadar....

Gizemli Sular - Andrew Gross


    Teğmen Hauck bir vur kaç olayında görevlendirilir. Bu vur kaç bir kazadan çok cinayete benzemektedir. Tek ipucu gencin cebinden çıkan isimdir.  " Charles Friedman"

  Birbirlerinden farklı ve bağımsız görünen olayların arkasında korkunç bir bağlantı vardır. Teğmen Hauck ve Karen Friedman birlikte bu komployu ortaya çıkarabilecekler midir? Charles Friedman bu komplonun neresindedir. Çevremizdeki insanları gerçekten tanıyor muyuz yoksa bize gösterdikleri kadarını mı biliyoruz? Gerçekten onların kim olduğunu bilmek ister miyiz? Normal hayatımızda olan küçük ip uçlarını fark ediyor muyuz yoksa işimize gelmediği içi,n görmemezlikten mi geliyoruz? En yakınımızdaki insanları  - eşimizi , sevdiğimizi , .. - gerçekten tanıyor muyuz? ...

    Gerilim kitaplarını okumayı seviyorum fakat her kitap beni daha fazla paranoyak hale getiriyor. Siz ister paranoyaklık deyin ister çevresinin daha fazla farkında olmak ya da gözlerinin açılması. Her kurgunun altında bir gerçeklik yattığına inanırım. Seyrettiğim belgesellerde insanların nasıl birbirlerini tanımadığını ve kandırılmaya ne kadar yatkın olduğunu izliyorum. Bu kitapta da Charles'a sinir oldum. Saul'den nefret ettim. Karen'a da nasıl bu kadar kör olduğu için sinir oldum. Teğmen hakkında ise aklımda hala soru işaretleri var...

     Harika bir kurgu, adrenalin dolu bir macera , sürükleyici bir kitap arıyordanız Gizemli Sular'ı kaçırmayın derim.

https://scontent-frt3-2.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/22070758_157703311485205_2969257981469786112_n.jpg


Kitap Hakkında Yazılanlar : 

“Merak uyandıran karakterlerin olduğu sürükleyici bir roman. Gross, heyecan yaratmakta hiç hız kesmiyor. “

                              Pittsburgh Tribune Review

“Kendinizi çılgın bir gezintiye hazırlayın... birçok cinayet ve suçun hiç son bulmadığı bir roman.”

                             Library Wetschester Magazine

 “Gross, merak uyandıran karakterlerle nasıl sürükleyici bir olay örgüsü yaratacağını iyi biliyor. Tadını çıkarın. “
                            Journal


Gizemli Sular - Andrew Gross
Kitabın Adı :Gizemli Sular
Yazar :Andrew Gross
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Orjinal adı :The Dark Tide
Çevirmen :Murat Kızılkaya
Sayfa Sayısı :488

   En yakınınızdaki insana güvenirken bir kez daha düşüneceksiniz!
   Grand Central İstasyonu’nda yüzlerce insanın öldüğü büyük bir patlama. 
  Patlamada yaşamını kaybeden bir adam. 
Kocasını kaybettikten sonra iki çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışan bir kadın
Şehrin patlamanın olduğu istasyonundan çok da uzak olmayan diğer tarafında yaşanan bir vurkaç olayı. 
Ve akıl almaz bir komplo. 
Bu komplonun ortasında kalan Dedektif Ty Hauck, acaba olayların arkasındaki bağlantıları kurup bu inanılmaz komployu açığa çıkarabilecek mi?


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.