12/21/2018

# Arkadya Polisiye # Arkadya Yayınları # Jeff Gunhus # Kabus Devam Ediyor

Kabus Devam Ediyor - Jeff Gunhus || Kitap Yorumu


Kabus Devam Ediyor


   Jeff Gunhus'un kalemi ile Night Cill serisinin ilk kitabı olan Kabus ile tanıştım. İlk kitabı büyük bir heyecan ile ve tüylerim diken diken olarak okudum. Heyecan , gizem , gerilim , korku hepsi bu kitapta birleşmişti. Kabus için yazdığım kitap yorumumu → buradan ← okuyabilirsiniz.

    Serinin ikinci kitabı Kabus Devam Ediyor merakla beklediğim bir kitaptı. Çıkınca hemen kaptım kitabı . Bir de şu kitap zamları olmasa .... Neler neler alırdım :D  İlk kitabın sonunda devamı geleceğini hissetmiş , Goodreads'den araştırınca da ikinci kitabı görmüştüm. Neyse ki Arkadya Yayınları bizi fazla bekletmedi .


    Kitabı okumaya başlayınca daha ilk bölümden acayip etkiledi. Bu ilk bölümü okuyup bitirebilirseniz devamını okumaktan korkmayın. En acayip ve tüyleri diken diken eden , mide bulandıran sahne bu bölümde yer alıyor. Biraz sabredip bu bölümü bitirince heyecan ve aksiyon başlıyor.

    Seri kesinlikle sıra ile okumalı  . İlk kitap kabusu okumadan bu kitabı alırsanız olayları tam anlayamazsınız. Birbirleri ile bağlantılı olaylar ve karakterler aynı.

   İlk kitap Kabus'ta Sarah'ı altı yaşında bırakmıştık. Bu kitap olaylardan on yıl sonra başlıyor . Sarah artık on altı yaşında bir genç kız. Altı yaşında yaşanan olaylar ile ilgili hiç bir şey hatırlamadığını zannediyor ailesi. Yaşanan kötü olayları unuttuğu için de çok mutlular. Oysa Sarah her şeyi hatırlıyor fakat ailesi üzülmesin diye saklıyor. Geçmişten gelen bir dostu gördükleri zaman eski olayların hortladığını ve başlarının büyük bir belada olduğunu anlarlar. Özellikle Sarah büyük bir tehlike altındadır . Hem dışarıdan gelecek olan bir tehlike vardır hem de içine saklanmış ve günden güne kuvvetlenen bir tehlike... Ailesi dışarıdan geleni öğrenirler de acaba diğer tehlikenin farkında olacaklar mı???  Kitap tam da adı gibi : Kabus Devam Ediyor ...

Kabus Devam Ediyor - Jeff Gunhus


  Tremont ailesinin tek istediği normal bir hayattı . Fakat hayat her zaman istediğimiz şeyleri bize vermiyor. İsteklerimizi elde etmek için bazen tüm dikenleri çıplak ayakla ezerek geçmek gerekiyor. Yine de yolun sonunda isteklerimize tam anlamıyla kavuşacağımızın garantisi yok... İşte Tremont ailesi de her ne kadar normal olmak isteseler de kızlarının sahip olduğu özel yetenek sayesinde peşlerine eninde sonunda kötü adamlar düşüyor. Bu kitapta da sonuna kadar heyecan ve aksiyon garanti. Paranormal olayları da unutmamak gerekiyor. Ürkütücü olaylar da başta göz korkutsa da kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.

   Nefes almadan bir kitap okunur mu?? Kitap bitesiye kadar düzgün nefes almayı unuttum. Her an ne olacak heyecanı ile kitabı elimden bırakamadım. Serinin devamı gelir umarım diyorum. Kitabın sonunda sanki yazar üçüncü kitap için ışık yaktı gibi geldi .... 







Kitabın Adı :Kabus Devam Ediyor
Yazar :Jeff Gunhus
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı :Night Terror
Serisi : Night Chill
Çevirmen :Uğur Mehter
Sayfa Sayısı :352


Bazen ölümsüzlük, ölümden daha çok korkutur insanı.


Ailesi mağarada yaşadıkları doğaüstü olayların ardından geçen on yılın sonunda, artık her şeyi arkalarında bırakarak “normal” yaşantılarına geri dönmüştür. Sarah doğaüstü güçlerini bastırmış, on altı yaşında, herkes gibi okula giden bir genç kız olmuş, Jack ile Lauren da bir şekilde başlarına gelen olayın etkisinden kurtulmuştur. Fakat Lonetree'nin sürpriz ziyaretiyle hiçbir şeyin düşündükleri gibi olmadığını anlarlar. Lonetree'nin ziyaretinin tek bir amacı vardır: Jack'i Sarah'nın peşinde olan Mama D'ye karşı uyarmak. Jack her ne kadar buna inanmak istemese de gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Ve bu seferki tehlike sandığından çok daha büyüktür.


                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Heyecan gerilim varsa surukleyici olur.Mutlaka okuyacağım teşekkürler editor

    YanıtlaSil
  2. Resim de cayir cayir tam uymus. Not alalim hemen 😊

    YanıtlaSil
  3. Nilüfer ismi bile ürkütüyor kitabın,kalbim kaldırmaz mazallah :)))))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.