12/20/2018

# GO! Kitap # Kitap Yorumu # Kurtuluş # Scott Sigler

Kurtuluş - Scott Sigler || Kitap Yorumu

Kurtuluş - Scott Sigler


Go! Kitap 'ın en yenilerinden olan Kurtuluş çoktandır çıkmasını beklediğim bir kitaptı. The Generations Üçlemesinin son kitabı olan Kurtuluş hızlıca okuyup bitirdiğim kitapların arasında yerini aldı.

 ''Kimse adını bilmiyordu. Neden burada olduklarını bilmiyorlardı. Bizim kim olduğumuzu bilmiyorlardı. Kesinkes bildikleri tek şey vardı: Bugün onların doğum günüydü.''
İlk kitap Uyanış'tan aklıma kazınan sözler bunlardı. Bilmedikleri bir yerde uyanan çocuklar.. İkinci kitap Kaçış ile de gerçekleri yavaş yavaş öğrenirken çocukları ve diğerlerini de daha iyi tanımaya başlamıştık. Son kitap Kurtuluş ile de artık her şey açığa kavuşuyor ve doğum günü çocuklarının gerçeğinin tamamını öğreniyoruz.

 Kitabın konusuna geçmeden önce yazarın hayal gücüne ve bunu yazıya dökme şekline hayran oldum. Son kitapta bazı bölümlerde biraz fazla tekrar kullanmış olsa da seriyi nasıl bir sona bağlayacağını merak ettiğim için beni çok fazla rahatsız etmedi bu durum. Bazı anlarda Avatar filmi aklıma geldi. Farklı bir gezegen ve gezegen halkı... Konu olarak fazla benzemese de bu seri de animasyon olarak üstelik de üç boyutlu olarak ekranlara yansısa harika olurdu. Ön sıralardan izleyen ilk kişi ben olurdum. Yine benim fikrime göre izlenme rekorları da kırardı film. Buradan da film yapımcılarıma duyurmuş olalım ....

Kurtuluş - Scott Sigler


 Kitabın konusundan da biraz bahsetmek istiyorum. Bundan sonraki bölümü seriyi okumamış olanlar ve okumak isteyenler okumasınlar ki kitabın tadı kaçmasın ve bana kızmayın:))

→ En son Em ve ekibini Omeyecon gezegeninde ,onlara doğru gelen uzay gemileri ile bırakmıştık. Bu kitapta gemiler onlara yaklaşırken onlar da gezegen halkından onlara karşı birleşenler ile uğraşırken diğer taraftan de hem gezegende yaşamak için uygun ortamı oluşturmaya hem de teleskobu tamir etmeye çalışmaktadırlar. Hala gökyüzünde olan yetişkinler onlar için tehlike arz ederken bilinmeyen uzay gemileri onları rahatsız etmeye devam etmektedir. Dosta benzemeyen bu gemiler ile doğum günü çocukları baş edebilecekler midir ?? Yetişkinler hala onları ele geçirme planları yapmakta mıdır? Gezegende isyancılar ile devam eden savaşta zarar görecekler midir? Omeyecon gerçekten de onların yuvası olacak mıdır? Yoksa bilinmeyen çok daha kötü bir şey mi vardır tüm bu olup bitenlerin ardında ???? ←

Kurtuluş - Scott Sigler


Seri olarak çok sevdim ben kitapları. Bilim kurgu ve fantastik türde olan kitap hem kafayı boşaltıyor hem de düşünmeye sevk ediyor. Doğum günü çocuklarının lideri olan Em aslında bir boş daire. Yani onların sisteminde bir çeşit köle . Fakat toplumun ona biçtiği sınıfa ve kadere karşı gelerek isyan ediyor ve inatçılığı azmi ile lider konumuna yükseliyor. Bu noktada aslında bir ders de veriyor yazar. İnsan ne olacağına ve yerine kendisi karar verir toplum değil. Bu biraz da kendine güven ve hırsla da ilgilidir. Em ve Mathilda da aynı vücut ve aynı beyin yapısına sahip olduğu halde iki farklı karakter olmuştur. Kitabın sonunda onları bu hale getirenin aslında yaşanmışlıklar olduğunu da anlıyoruz. Aynı bardağa bakan iki kişi misali ... Biri bardağın boş tarafını görürken diğeri de dolu tarafını görür.. Biz hep dolu olan tarafını gören kişiler olalım diyorum ve seriyi herkese de tavsiye ediyorum .




Kurtuluş - Scott Sigler
Kitabın Adı :Kurtuluş
Yazar :Scott Sigler
Yayınevi : GO! Kitap
Orjinal adı : Alone
Çevirmen : Selen Ak
Sayfa Sayısı :632


Doğum Günü Çocukları, Omeyocan gezegeninde hayatta kalmak için yaratılmışlardı. Ama o gezegende yaşayacak olanlar onlar değil, onları yaratan canavarlardı. Onlar bin yıllık bir mücadelede sadece birer piyondu. Ta ki Em Savage kaderlerini baştan yazana dek.

Em, Doğum Günü Çocuklarını birleştirip “yetişkinlere” başkaldırdı ve halkını zafere taşıdı. Ama savaş henüz bitmedi. Gezegenleri bir uzaylı istilası ile karşı karşıya. Bu istilacıları gezegenlerine çağıran “şey” ise günden güne güçleniyor. Hayatlarının ve gezegenlerinin kurtuluşu onu yenmelerine bağlı. Em Savage liderlik ettiği bu son savaştan galip çıkmak için kendi varlığı ile ilgili tehlikeli sırlarla ilk ve son kez yüzleşmek zorunda.


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Hayal gücü geniş yazarın Hızlı okunabilen kitabı Üslup açısından çok iyi olmalı..Teşekkürler editör mutlaka okuyacagim

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.