8/20/2019

# Destek Yayınları # Kitap Yorumu # Rövşen Abdullaoğlu

Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor - Rövşen Abdullaoğlu

Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor  - Rövşen Abdullaoğlu

   Azerbeycan'ın çok satan yazarlarından aynı zamanda da filozof , doğu bilimci ve psikolog olan Rövşen Abdullaoğlu'nun ülkemizde yeni yayımlanan  kitabı Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor. Yazarın kitaba verdiği isme katılmamak elde değil. Hayat gerçekten çok zor ve ne kadar zor olsa da devam ediyor. Yapacak bir şey yok ... 

 Kişisel gelişim türünde olan kitap Destek Yayınları tarafından yayımlandı ve motivasyon psikolojisi kitapları serisinde yer alıyor. 

Kitap kısa bölümlerden oluşuyor. Yazarın anlatım dili , verdiği örnekler , ayetler ile konuyu pekiştirmesi , kısa hikayeler , gerçek hayattan verdiği örnekler ile hızla okunan başucu kitabı niteliğinde bir kitap olmuş. 




    Hayat olarak zor bir süreçten geçtiğim zamana denk geldi kitap. Şu an en çok ihtiyacım olan şey motivasyon ve kendimi toplamak idi. Hızla okunacak bir kitap olsa da ben bölüm bölüm , dinlenerek ve özümseyerek kitabı okumayı tercih ettim. Çoğu bilgi ve anlatılanlar her ne kadar bu yaşıma kadar olan tecrübem ve okuduklarım ile benzer olsa da bazen insan beyni duruyor ve tekrar hatırlatılmaya ihtiyacı oluyor. Rövşen Abdullaoğlu'nun  kalemini okurken da karşılıklı bir sohbet havası hissettim. Sanki o an benim neye ihtiyacım olduğunu hissediyormuş da o konuda bana yardım ediyormuş gibi. Okudukça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Tekrar mantığım devreye giriyor ve hayatımın kontrolünü tekrar elime aldığımı hissettim. Bu nasıl oluyor derseniz , bazen yaşamda bizim dışımızda gelişiyor olaylar. Müdahale etmeye kalktığınız zaman elinizden geleni yapsanız da sizin dışınızdaki etmenler olayların akışını berbat bir hale getirebiliyor. Siz çabaladıkça battığınızı hissediyorsunuz. Son gücünüzle çabalarken bu çaba görmezden gelinip sürekli dışlandığınızı ve çaba göstermediğinizin ima edildiğini düşünün. Ve sizin önerileriniz dinlenmeyip işleri daha berbat hale getirdiklerini ve bu konuda yine sizi suçladıklarını ... İşte tam da böyle bir dönemde yolum Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor ile kesişti.  Hayat zor  ve bundan kaçış yok . Sizin yolunun çiçeklik olda da sizin bildiniz olmadan yolunuza diken ve ayağınızı parçalayacak taşları döşeyenler oluyor. Tam çöküşü hissederken elinizden birinin tutup size umut olduğunu göstermesi ve bu dikenleri temizleyerek yola devam etmeyi hatırlatması gerekiyor bazen . Çünkü dediğim gibi bazen beyin duruyor ve tekrar işlemeye başlaması için bir etkene , güce ya da motivasyona ihtiyacı oluyor.

   Kitap bu konuda bana çok yardım etti. Sıkıntıların çok büyük bir tecrübe olduğunu ve beni daha da güçlendirdiğini tekrar ve tekrar fark ettim. Bu hayatta bir kere test edilmiyoruz maalesef . Aralarda farkına varalım veya varmayalım test ediliyoruz. Başarı ile verdiğimiz her sınav bizi daha güçlü hale getirirken hayatımıza da katkı sağlıyor. Bazen unutuyoruz ancak nefes aldığımız her saniye mucize aslında. Arada bunun birileri tarafından hatırlatılmasına ihtiyaç duyuyoruz maalesef....

  Size hem kitaptan hem de kendi sıkıntılarımdan bahsettim. Bu kitap dediğim gibi bana çok iyi geldi. Eminim size de iyi gelecektir. Kişisel gelişim kitaplarına ön yargınız varsa bunu bu kitap ile kırabilirsiniz. Sıkılmadan parça parça okuyabileceğiniz kitap unuttuklarınızı hatırlatacak , bildiklerinizi pekiştirecek , öğrendiğiniz yeni bilgiler ile kendinizi geliştirmenizi sağlayacak . Tavsiyemdir ...

"Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor "Kitabından Alıntılar :

Unutma ki gerçek zahit hiçbir şeyi olmayan değil , hiçbir şeye bağımlı olmayandır .
İhtiyaçlarınız ,istekleriniz, bağımlı olduğunuzu sandığınız insanların sayısı arttıkça ruhsal sıkıntılarınız, endişeleriniz de doğal olarak artar . İhtiyaçlarınızı, insanlara bağımlılığınızı en aza indirgeyin ,o zaman gerçek anlamda özgürlüğe kavuşursunuz. 
 İnsanın mutlu olmasını engelleyen, içinde sonsuz üzüntüye sebep olan başlıca iki etken vardır: Birincisi dünya malına bağlılık, olmayacak isteklerde bulunmak ve başkalarına muhtaç olmak; ikincisi ise haset. 
 Hayat sadece siyah yada beyaz çizgilerden oluşmaz .
 Hayat siyah ve beyaz çizgilerin tekrarından oluşur. 
 Haklı olduğun halde herkes seni haksız olmakla itham ediyor diye haksız olmazsın . Haksız olduğun halde herkesin senin haklı olduğunu iddia etmesiyle haklı olmazsın. Çünkü gerçek biriciktir. 
 Şu üç özellik kimde bulunuyorsa bu, onun büyüklüğünü göstergesidir : Kızdığında öfkesini boğmak, başkalarını affetmek ,malı ve canı ile yakınlarıyla ilişkisini sürekli kılmaya çalışmak. 
 Mutlu insan geçmişte veya gelecekte yaşayan değil, yalnız şimdiki zamanda yaşayandır . Ludwig Wittgenstein
Zayıf insanlar şansa ,güçlüler ise sebep sonuç ilişkisine inanır. Ralph Waldo Emerson 
 Tesadüfe inanmayan insan için ,hayatında yaşanan her beklenmedik olayın perde arkasında pek çok hikmet ve derin anlam vardır. Her şeyi kabullenmek, mutsuzluğun sonuçlarından kurtulmaya doğru atılan ilk adımdır. William James, filozof 
 Kurak bir vadinin yalnız ağacı yeşil çimenlerin ağacından daha dayanıklı olur.



Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor  - Rövşen Abdullaoğlu
Kitabın Adı :Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor
Yazar :Rövşen Abdullaoğlu
Yayınevi :Destek Yayınları
Orjinal adı :Çətin Olsa da, Həyat Davam Edir
Sayfa Sayısı :272


Sen kimsin? Hangi gizli hazinelere sahipsin? Hayat için bunun bir önemi yok. NE YAPIYORSUN? Başarı sadece hareket halinde olanları sever.

Yaşadıklarınızı nasıl tanımlarsanız tanımlayın yanılmış olmazsınız çünkü hayata hangi pencereden bakarsanız bakın, göreceğiniz şey aslında görmek istediğinizdir.

Zorluk ve rahatlık... Bu iki boyacı ellerine bir fırça alarak ömrümüzü sırayla boyar. Bugün siyah boyasıyla hayatımızın üstünden geçen zorluk isimli boyacının elindeysek, hiç endişelenmeyin, yakında sıra diğerine de gelecektir. Hayatta sürünenlerden olmamak için mutlaka bu pozitif bakış açısına sahip olmalısınız. Bunun için her şeyin en güzel tarafını ve sizin için faydalı olabilecek en üstün amaçları arayıp bulun! İyimser ile kötümserin arasındaki fark buradadır. Aslında iyimserin iyimser olması, durumunun iyi olmasından, kötümserin mutsuz ve üzgün olması ise hayat koşullarının kötü olmasından kaynaklanmaz. Hayır, aralarındaki fark, çevreye bakışlarında, hayat felsefelerindedir.

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren bu kitabın çok satanlar listesinde olmasının sırrı burada işte. Geçmişi geçmişte bırakarak başarısızlıklardan nasıl ders çıkaracağınızı, isteklerinizi ve gizli potansiyelinizi hedeflere doğru nasıl yönlendireceğinizi gösterip, kuru nasihat çerçevesinden çıkarak, insana hayatını kökten değiştirme yöntemleri önermekte, becerilerini gerçekleştirmek için özgüven duygusu aşılamakta.


Rövşen Abdullaoğlu Kimdir ? 

Azerbaycanlı yazar, filozof, oryantalist ve psikolog Rövşen Abdullaoğlu, 28 Eylül 1978 yılında Bakü'de dünyaya gelmiştir. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinden mezun olmuş, çeşitli üniversitelerde teoloji ve felsefe üzerine yüksek eğitimini sürdürmüştür.

   Azerbaycan, Türk, Arap, Fars ve Rus dillerini bilen Rövşen Abdullaoğlu, Moskova Pozitif Teknoloji ve Danışmanlık Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık Fakültesi Gestalt-terapi üzerine danışman psikolog olarak mezun olmuştur.

Azerbeycan'ın çok satan yazarlarından birisidir. 2016'da yayımlanan " Bu Şehirde Kimse Yok " romanının 16.  baskısı bitemek üzeredir belki de ben bu yazıyı kaleme aldığımda bitmiştir. Yoğun talep üzerine basılmaya devam edileceği söylendi kitabın. Bir diğer polisiye romanı "Abaddon" ise yayımlandığı gün sadece 3 saat içinde tükenmiştir.

Yazarın Okuduğum Diğer Kitapları : 

* Bu Şehirde Kimse Yok mu? 

                                       

                                                   

5 yorum:

  1. Merhaba.Cok güzel yorumlamişsiniz.Yorumlar üzerine bende gidip almistim kitabi.İyi ki de almişim.Muhtesem bir kitap.Herkesin almasini tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Kitabın ismi hayatın tam da içinden...Evet zorluklar olsa da hayatın akışı hiç durmadığı için hep bir yaşama motivasyonuna ihtiyaç var. Dediğiniz gibi bazen bilmek yetmez, çünkü unutuluyor, önemsizleşiyor. Böyle kitaplar sayesinde de sanki telkin verilmiş gibi yeniden motivasyon tazeleniyor. Kitaptan seçtiğini alıntılar da çok güzel, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hayatımın zor bir zamanına denk geldi demişsiniz ya aklıma insanın neye ihtiyacı vara karşısına o çıkar düşüncesi geldi:)

    YanıtlaSil
  4. Kitabin sana iyi gelmesine sevindim canim 😊. Bazı kitaplarin ruha iyi gelme özelliği oluyor ☺️

    YanıtlaSil
  5. Okuyan arkadaşlarıma bir şey sorucam bu eserde bahsedilen suçlunum ismi nedir vey avarmi

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.