1/05/2015

# Kitap Yorumu # Mario Mazzanti # Ölümle Randevu # Sonsuz Kitap

Ölümle Randevu - Mario Mazzanti

Ölümle Randevu


Ölümle Randevu
Il Segreto Degli Humiliati
Mario Mazzanti
Çeviri: Gülüz Akyüz Yıldırım
Sonsuz Kitap
391 sf



    Daha önce Şah Mat ve Gördüğüne Asla İnanma kitaplarını okuduğum İtalyan yazar Mario Mazzanti'nin kitabı olan Ölümle Randevu  elimde biraz sürünse de sonunda bitti. Yaklaşık son iki haftadır elimde olan kitabı bitirmem biraz benim kitap okuma havasında olmamam biraz da kitabın tarzından dolayı uzun sürdü. Oysa ki Mario Mazzanti'nin diğer iki kitabını çok sevmiştim ve bir çırpıda bitirmiştim. 
   
               Şah Mat yazımı okumak için tık tık...
               Gördüğüne Asle İnanma yazımı okumak için tık tık...

    Üniversitede kürsü başkanı, profesör ve Ortaçağ araştırmalarında en uzman kişi olan Profesör Valeriani
gece yarısına doğru sırtına isabet eden bir kurşun yüzünden ölmüştür. Cinayeti araştıran polis ekibinin başında Komiser Benni vardır. Valeriani vurulduktan sonra sürünerek kütüphaneye gitmiş ve orada bir kitabın içerisindeki resmi işaret ederek ölmüştür.Evde hiç parmak izi ya da görgü şahidi yoktur.  Katil arkasındaki tüm izleri yok etmiştir. Polisin elinde adeta çözülmesi imkansız bir dava vardır. 
         Komiser Benni işaret edilmiş olan resim ile başlar araştırmaya. Bu esnada Profesörün hayatı da didiklenmeye başlar. Yalnız yaşayan profesörün sırları da bir bir ortaya dökülür.  
             Profesörün işaret ettiği resim bir ipucu mudur?
            Ölmek üzere olan bir adamın son kez ayağa kalkma çabaları sonucu yere düşürdüğü rastgele bir resim midir?
      Benni bu davayı çözerken çok zorlanmaktadır. Ölen adam , Valeriani bir ortaçağ araştırmacısı olduğu için mi öldürülmüştür? Ortada çok gizem vardır. Benni olayı ve ipuçlarını kovalarken biz de Milano ortaçağı ve hristiyanlığın o zaman ki tarihi  hakkında  bilgi yağmuruna tutuyor. Normalde tarihi sevmeme rağmen Milano tarihi pek ilgimi çekmediği için bu bölümlerde çok sıkıldım. Güzel ve akıcı olanbilecek bir kitap sıkıcı ve itici bir hale gelmiş bana göre. Kitabın aralarına anlatılan yerlerin resimlerinin yerleştirilmesi iyi bir fikir olsa da  resimler karanlık  ve çok net olmadığı için  ilgi çekici olmamış .
       Benni ile birlikte biz de ( zoraki de olsa) o dönemin tarihini öğreniyoruz. Araştırmalarında Benni kız arkadaşı Angela ve bir tıp doktoru olan Margas'tan yardım alır. 
       Sonuç olarak Ölümle Randevu konu olarak sevdiğim bir kitap olsa da çok fazla tarihi ayrıntıya girdiği için benim için barajı geçememiştir. Üzgünüm:((

            Sevgilerle♥♥♥
kozmokitap


5 yorum:

  1. Merak ettim kitabı şimdi :) Blogunuzu takibe aldım henüz yeni olsam da bana da beklerim :) http://kitapsandali.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldiniz. Ben de hemen geliyorum:))

      Sil
  2. Takipteyim sizi de muhakkak bekliyorum http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.